Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
съб ное 25, 2023 9:33 pmMamaMy написа:
Какво ги правите тия дивотии? Аз съм опитвал няколко пъти и с нищо не ме впечатлиха. :?
+111
Т'ва е гадно за консумация. Даже не знам какво му харесват...
Вероятно защото изглежда добре късно на есен.
За т'ва нещо даже някой тъпанар е излъгал в българската Уикипедия:
Голямото количество йод прави плодовете много добро средство за борба със заболявания на щитовидната жлеза.
В нея има Йод точно толкова, колкото и в орехите - НУЛА. Никакъв йод няма в нея, защото няма от къде да се вземе. Като при орехите...
:partyman:
vlax - майстор
Не можах да извадя ряпатa, заваля сняг.
Дайкон Миновезе.Ще видим дали ще измръзне.
Четох, че този сорт не мръзнел.
Ще видим.
:partyman:
hidrazin - майстор
съб ное 25, 2023 10:28 pmvlax написа:
Не можах да извадя ряпатa, заваля сняг.
Ряпата е друга бира, не като райската ябълка. :-D
В тая връзка - отдааааавна не съм си правил салатка от ряпа...
От черна като гарван ряпа. :-D
:partyman:
vlax - майстор
съб ное 25, 2023 10:34 pmhidrazin написа:

В тая връзка - отдааааавна не съм си правил салатка от ряпа...

:partyman:
Аз пък се скъсах тая година да ям ряпа.Тази година сях само Дайкон.
Страхотна салата с ракия.Казват,че била полезна за черния дроб.
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
съб ное 25, 2023 9:33 pmMamaMy написа:
Какво ги правите тия дивотии? Аз съм опитвал няколко пъти и с нищо не ме впечатлиха. :?
Опитвал си като е твърда, я опитай като омекне и стане сочна като варена тиква, пък да видим. Това не е цялото количество, което изяждаме, поръчваме си поне още толкова. Аз като карах ковида през декември 2020, само това можех да ям и те ме спасиха, защото пиех по 2 шепи лекарства, а нищо не можех да хапна
LazarGanev - "Велик майстор"
съб ное 25, 2023 10:47 pmvlax написа:
Страхотна салата с ракия.Казват,че била полезна за черния дроб.
:partyman:
Ракията нали? И аз тъй съм чувал
hidrazin - майстор
съб ное 25, 2023 10:47 pmvlax написа:
Казват,че била полезна за черния дроб.
Кои са тези дето го казват? Щото мошениците са навред!
Врачки, баячки, БАГЕТИСТИ, лечителки, "бизнесмени", "политици", гадателки, Бай Пешо от другия вход, Кемо... :-D
Те и тези са казвали...

Прикачен файл:
Радиоактивна паста за зъби.jpg

:partyman:
MamaMy - майстор
съб ное 25, 2023 10:52 pmLazarGanev написа:
съб ное 25, 2023 9:33 pmMamaMy написа:
Какво ги правите тия дивотии? Аз съм опитвал няколко пъти и с нищо не ме впечатлиха. :?
Опитвал си като е твърда, я опитай като омекне и стане сочна като варена тиква, пък да видим. Това не е цялото количество, което изяждаме, поръчваме си поне още толкова. Аз като карах ковида през декември 2020, само това можех да ям и те ме спасиха, защото пиех по 2 шепи лекарства, а нищо не можех да хапна
,
Ясно защо не ми харесва. Тиква не обичам. Дори баницата я предпочитам с петровки.
За ряпата сте прави. Много е полезна. Даже КФЦ слага в зелевата салата с майонеза. Придава истински вкус и пилетата вървят като топъл хляб. Сега ме сетихте и ще сънувам голяма кофа с пикантни крила и разни други вредни неща. Негодници. Ставам да ям. Като няма пържено пиле и принцесите с кайма отбиват номера. :cry:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб ное 25, 2023 10:28 pmvlax написа:
Не можах да извадя ряпатa, заваля сняг.
Дайкон Миновезе.Ще видим дали ще измръзне.
Четох, че този сорт не мръзнел.
Ще видим.
:partyman:
Под снега земята си е мека. Е, не и ако е минус двайсе. Вади ряпата, не че ще и стане нещо, ми за салатата. Дайконът го обичам с малко морков, малко червено цвекло, всичко на най-ситното ренде, много лимон, малко зехтин, малко сол... Ма аз съм с особен вкус... Наздраве!
kr1100 - майстор
съб ное 25, 2023 7:47 pmLazarGanev написа:
Четири са касетките, но няма значение, пак е малко дървото, на около 10 години. Но пък са много добър сорт. Сега съм заложил още 2 дръвчета, ама още не плододават.
Не съм огледал правилно за броя.
Имам и 1 малко дръвче засято 2019г Миналата година даде плод, тази година пак.
Още предната седмица преместих останалия алабаш и червено цвекло в оранжерията. Дръжките без листата и от двете за гарнитура на ориза на кокера.
Алабаш и ч. цвекло с ябълков оцет и ракийка вървят добре.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: