Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Една подска/зка от смесообразуването при бензиновите ДВГ.
Съотношението гориво-въздух е 1/14.7
Може би ще пресметнеш обема въздух при определени проценти вентилатор, умножиш по теглото му и наложиш към горивото, за да получиш точни стойности за настройка?!!!

Нямам време точно сега, но и на мен ми е интересно какви биха били стойностите, понеже така усърдно ги задяваш тези проценти вентилатор.
Гледам пламъка. Освен да ми хареса горенето, страшно добре се повлиява централната нервна система.
pechenia123 - напреднал
пет ное 24, 2023 12:26 pmandy_forresite написа:

Бих променил настройките така:
Р1 1.8/45 сек. и 43%
Р2 2.8/45 сек. и 46%
Р3 4.1/45 сек. и 50%
Благодаря за съвета! Ще увелича малко подаването при P1. За P3. Виждам го за кратко, само при първоначално палене, и евентуално, ако изгасне тока, при последващо запалване, но ще опитам.
Последна промяна от pechenia123 на пет ное 24, 2023 9:02 pm, променено общо 1 път.
pechenia123 - напреднал
пет ное 24, 2023 12:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Силата на вентилатора не е ли индивидуална настройка, според комина и тягата му?

Така е. И не само.При една и съща тяга,понеже нямам стабилизатор,43%, веднъж оборотите са 1000,друг път 1200, затова не се заигравам толкова с процентите.
pechenia123 - напреднал
пет ное 24, 2023 2:30 pmandy_forresite написа:

Лятото не изключвам горелката от контакта
Аз също не изключвам захранването лятото,но сега забелязах,че се е появила една тънка зелена вертикална черта на дисплея!
pechenia123 - напреднал
При голяма тяга
Не знам при мен тягата как е, но имам ревизионен отвор, в най-долната част, останал още от времето, когато бях на въглища. Ами, като го затворя, забрави за достигане на зададената температура! Явно тягата е голяма и топлото бяга през комина!
пет ное 24, 2023 8:47 pmpechenia123 написа:
Така е. И не само.При една и съща тяга,понеже нямам стабилизатор,43%, веднъж оборотите са 1000,друг път 1200, затова не се заигравам толкова с процентите.
А така! С другите цифри също не се заигравай, да не се объркаш без да искаш!
pechenia123 - напреднал
пет ное 24, 2023 9:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 24, 2023 8:47 pmpechenia123 написа:
А така! С другите цифри също не се заигравай, да не се объркаш без да искаш!
Вече съжалявам, че попитах! От уважение към труда и опита ви реших да отговоря на коментара ви! Но както и да е! Благодаря за отделеното време!
пет ное 24, 2023 9:12 pmpechenia123 написа:
При голяма тяга
Не знам при мен тягата как е, но имам ревизионен отвор, в най-долната част, останал още от времето, когато бях на въглища. Ами, като го затворя, забрави за достигане на зададената температура! Явно тягата е голяма и топлото бяга през комина!
През този ревизионен отвор какъв въздух минава?
Котелното в сградата ли е или в отделна постройка?
Съответно има значение и коминът какъв е.
Предполагам какви са отговорите, но само толкова.
Тези неща се коментират всеки сезон, но Вие четете отдавна, което предполага да сте намерили своят баланс.
Топла къща със здраве!
pechenia123 - напреднал
съб ное 25, 2023 7:18 amТрифон П.Трифонов написа:

Топла къща със здраве!
Благодаря! Дано, дълги години още! Човекът, представител, или дистрибутор на Greyko, монтирал котела и горелката, нито е замервал тяга на комина, нито каквото и да било! Зададе стандартни настройки, по инструкция,според мен, които нямат нищо общо с моите в момента, и си замина! До тези стойности достигнах с доста висене покрай котела, и четене на мнения от форума. А иначе, котелното е в отделна пристройка до къщата, а комина е с бетонни тела 20x20, мисля, че беше.
pechenia123 - напреднал
пет ное 24, 2023 12:26 pmandy_forresite написа:
Подаването е добре според мен.
Бих променил настройките така:
Р1 1.8/45 сек. и 43%
Р2 2.8/45 сек. и 46%
Р3 4.1/45 сек. и 50%
Съжалявам, че Ви подведох! Ама, като от няколко години не съм ръчкал по настройките, и се забравя! Оказа се, че, настройките, при който котела е работил до сега са следните: P1-1.3/46/43; P2-2.6/46/46 и P3-3.9/46/50, както писах 5/10/15kW. Гледал съм настрийките от "гориво1", вместо "гориво4", на която настройка работи вече няколко години котела. Но предложеното от Вас остава в сила. Когато съм почивка, ще пробвам, за да наблюдавам какво се случва.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: