Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
съб ное 25, 2023 7:11 pmТрифон П.Трифонов написа:

При теб какви са тези настройки?
Сега мога да гледам настройките. 05 по-висока за палене, 00 по-ниска за гасене, 10 минути изчакване, но не знам дали минутите са актуални, защото не гасне от това. Просто не влиза в поддържане.

Р. Р. Всъщност много зависи и от настроената Т на водата. В случаят е 72 градуса.
bibobore - специалист
Здравейте група. Снощи за пръв път ми се наложи да ползвам таймера и ударих на греда. Маркирах първия таймер като "включен", ден-сряда(свети в зелено). Камината да се включи в 5 и да се изключи в 7. Но на дисплея не ми показва нищо активно. Къде греша? Явно има още някаква стъпка, която пропускам
ср дек 06, 2023 8:34 ambibobore написа:
Здравейте група. Снощи за пръв път ми се наложи да ползвам таймера и ударих на греда. Маркирах първия таймер като "включен", ден-сряда(свети в зелено). Камината да се включи в 5 и да се изключи в 7. Но на дисплея не ми показва нищо активно. Къде греша? Явно има още някаква стъпка, която пропускам
"След приключване с необходимите корекции за запомняне на променените параметри и изход към предходния екран, трябва да се излезе с бутон Меню.
Има предвидено максимално време на изчакване без натиснат бутон, след изтичане на което се излиза към предходния екран, без да се запомнят до тук направените промени."
стр.26- таймери
https://www.greyko.com/wp-content/uploa ... PANDED.pdf
jangeloff - специалист
...Снощи за пръв път ми се наложи да ползвам таймера и ударих на греда. ....
Аз също, таймерите маркирани, а на основният екран нищо...
След това зацепих, от шалтер бутона минах на таймери... и така.
bibobore - специалист
ср дек 06, 2023 2:06 pmjangeloff написа:
...Снощи за пръв път ми се наложи да ползвам таймера и ударих на греда. ....
Аз също, таймерите маркирани, а на основният екран нищо...
След това зацепих, от шалтер бутона минах на таймери... и така.
Същата работа. Оказа, че таймера се пуска с бутона за включване и изключване на камината. След всчки процедури в менюто "таймер "трябва да го натисна пусковия бутон, да ида на таймер и пак да натисна.
N_Nikolov - напреднал
Здравейте, колеги, реших да споделя моя "експеримент" с Бижуто. 2020 година си купих Бижу 16 киловата подлъган от инсталатора и се оказа прекалено мощна камина за апартамента. Ползвах я един сезон, един сезон стоя в гараж и този сезон я инсталирах паралелно на самоделния котел на дърва и въглища на баща ми. Прилагам снимка на изпълнението. Системата е съвсем опростена, без трипътен винтил, без буфер, повечето радиатори са с термоглави, бойлер със серпентина. Къщата е 100-110 квадрата със скромна изолация. Мислех да изолирам камината допълнително с вата, но така и не го направих. Резултатът е за 40 дни 42-43 чувала пелети, макар че още не ее имало големи студове. На мен разхода ми се струва малко висок, но баща ми е изключително доволен. Отначало подходи с недоверие към проекта, но вече е заклет пелетар :lol:
Да попитам някой има ли представа един комбиниран котел Грейко колко топлина отдава в помещението, което се намира?
Весели празници на всички! :partyman:

Прикачен файл

бижу.jpg
balchik_bul - специалист
Здравейте,

За много години!

Планирам да си поставя безжичен стаен термостат на каминката "Грейко Бижу 10 Квт".
Планирам да си поръчам подобен: https://e-solar.bg/staen-termostat-prog ... -sedmichen
Оказва се, че ми липсва схема на свързване.
Може ли някой да ми помогне със схемата на куплунга за стаен термостат на Грейко Бижу?
чет яну 04, 2024 11:00 ambalchik_bul написа:
Здравейте,

За много години!

Планирам да си поставя безжичен стаен термостат на каминката "Грейко Бижу 10 Квт".
Планирам да си поръчам подобен: https://e-solar.bg/staen-termostat-prog ... -sedmichen
Може ли някой да ми помогне със схемата на куплунга за стаен термостат на Грейко Бижу?
Стр 45 от документа, 41 от ръководството, най долу, в дясно на схемата, обозначение RT.

"Конь мерси не руча."
balchik_bul - специалист
чет яну 04, 2024 11:36 amТрифон П.Трифонов написа:
Здравейте,

За много години!

Стр 45 от документа, 41 от ръководството, най долу, в дясно на схемата, обозначение RT.

"Конь мерси не руча."
Благодаря!
В моята книжка е на стр. 46, но надписа "RT" го намерих (след като сложих очилата и използвах лупа).
Като отворя камината ще проследя на кои клеми на външния куплунг са свързани.
Предполагам, че релето на термостата трябва да е "нормално отворено".
Поръчвам термостата и ще пиша дали има ефект. В момента често се "прегрявам", защото или ме няма в къщи или пък се забавям с изключването на камината. Надявам се с термостата да спестя 5-10% разходи :-D
balchik_bul - специалист
чет яну 04, 2024 12:49 pmbalchik_bul написа:
чет яну 04, 2024 11:36 amТрифон П.Трифонов написа:
Здравейте,

За много години!

"Конь мерси не руча."
Благодаря!
В моята книжка е на стр. 46, но надписа "RT" го намерих (след като сложих очилата и използвах лупа).
Като отворя камината ще проследя на кои клеми на външния куплунг са свързани.
Предполагам, че релето на термостата трябва да е "нормално отворено".
Поръчвам термостата и ще пиша дали има ефект. В момента често се "прегрявам", защото или ме няма в къщи или пък се забавям с изключването на камината. Надявам се с термостата да спестя 5-10% разходи :-D
И още нещо в полза на "новаците"!
Не регулирайте температурата в стаите с намаляване температурата на водата, защото ще получите "ЧЕРЕН КОНДЕНЗ"!
Вече пробвах и се "опарих", т.е. "почернях от чистене".
При мен помпата на водата се включва при 62 градуса. Съветвам Ви и вие да го направите!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: