• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nelina_london - специалист
Е ,хайде сега ...Не е невъзможно 300м2 да се топлят с 1 kW .
Ние топлим 266м2 (600м3) с канален климатик на 24° вътрешна ,при външна 5-6° и разходът е 0,5 kWh .Няма пак да изпадам в обяснения ,че това е температура при пода ,не на тавана .Най-много в някоя северна баня да е 23° .И топлим само ако е облачно .Сам каза -въпрос на изолация .Да се кандидатирам ли за награда ?
Доказателството е лесно -имам графики .А, който има желание ,може да заповяда уикенда на отворени врати на 5км.от Пловдив .Ако има желаещи да видят как работи рекуперацията и каналния климатик да ми пишат на Л.С .Не предлагам услуги оли стоки ,само инфо и придобиване на реална представа ,защото каналните климатици са екзотика ,всичко живо е с ТП .
radius - майстор
Извън спора, ако може да отбележа, че оригиналът не е МитСубиши, нито МитЦубиши, а си е просто МиЦубиши!
От сега натам, възприемам МиЦубиши, като правилно наименование. И без това, на диаманта галено му викам Мицу...
Минаха годините, кога в риоса идваха японци да стажуват. Няма кого да питам, та се доверявам на градското.

На моята гаранцията тече от десетина дни, но не я ползвам, понеже не се спогодиха с СТ200. Чакаме кораба майка да се произнесе с кой стаен регулатор ще износва компресора.
На финала ще упомена бездействието коректно, за да не се отчете фалшиво по дългият ѝ земен път.
Детето - специалист
пет ное 24, 2023 8:37 pmdedal написа:
Мисля зависи от изолацията и имота. При мен е така:
Тухли от тези с многото килийки, но ми излезе името от главата. Отвън 15см изолация а отвътре под гипс картон 10см вата. От долу на покрива също има 10см вата. Радиатори преоразмерени- алуминиеви.
Миналата година най високата ми сметка беше 390лв ако не се лъжа.
dedal - специалист
пет ное 24, 2023 9:39 pmnelina_london написа:
Е ,хайде сега ...Не е невъзможно 300м2 да се топлят с 1 kW .
Ние топлим 266м2 (600м3) с канален климатик на 24° вътрешна ,при външна 5-6° и разходът е 0,5 kWh .Няма пак да изпадам в обяснения ,че това е температура при пода ,не на тавана .Най-много в някоя северна баня да е 23° .И топлим само ако е облачно .Сам каза -въпрос на изолация .Да се кандидатирам ли за награда ?
Доказателството е лесно -имам графики .А, който има желание ,може да заповяда уикенда на отворени врати на 5км.от Пловдив .Ако има желаещи да видят как работи рекуперацията и каналния климатик да ми пишат на Л.С .Не предлагам услуги оли стоки ,само инфо и придобиване на реална представа ,защото каналните климатици са екзотика ,всичко живо е с ТП .
Абсолютно не е възможно. Моята термопомпа в студено време се заковава на 2.5-2.6 киловата и топли 82 квадрата, като пускам от време на време и долния етаж и стават 160 квадрата. Обаче говоря за Варна, а тук температурите рядко падат под 5 градуса. Филма топля 300 квадрата с един киловат е мираж. Само погледнете COP 1 към 3 в идеалния вариант, от тук на сетне е проста математика. Ако ти трябваш 9 киловата, то ще издумка минимум 3 за да стопли и то в топло време. Щтото на -5 СОР отива към 1 на 2-1,5. Удобно и икономично да, но с 25 стотинки да стоплиш 300 квадрата е чиста лъжа.
Казвам ,че е възможно 300м2 да се топлят с 1kWh .
Миналата година не бе толкова студено и при -7 ,-8° ,разходът бе под 1 kWh .Отделно ,че всички такива студени дни са слънчеви и общия разход за 24 часа е два пъти по-малък ,отколкото в облачен ден с 4-5° външна температура .
Тази сутрин при -1°
Прикачен файл:
Screenshot_20231128_070023_One UI Home.jpg

Прикачен файл:
Screenshot_20231128_070256_Shelly Smart Control.jpg

Това ,че при теб е нужна повече енергия ,не превръща някой друг в ЛЪЖЕЦ !
вт ное 28, 2023 7:35 amnelina_london написа:
Нели, не знаех, че шелито има възможност за тарифи.
Въведох си интервалите и стойностите, но не ми извежда информация.
Би ли подсказала?!
Не забелязвай на Дедала! За него не е възможо, поне към настоящият момент.
За мен също не е, за сега.

пп. Тръгна. Смята от актививирането на функцията. Не зная защо очаквах, че ще сметне всичко, от добавянето на устройството.
Благодаря, все пак! Скрийнчето ми подсказа.
Да,от новото приложение е .Въвежда се и отчетен период ,отбелязала съм датата на която минава инкасаторката .Но ,не пресмята периодите отпреди въвеждането на тарифата .
radius - майстор
Не е ли много ниска цената?
Възможно е и тя, като мен, тъкмо да е въвела тарифите, а инфото, с цената, да е за част от периода.
Примерно активирам в 8.30, а в 9.00 ми отчита 13-14 стотинки.
Така се случи при мен, през първият час.
Аналогично, в края на денонощието няма да видя цялата сума, а само от 8.30 до 24.00
След това всичко ще е както трябва.
Въвел съм 0.27 дневна и 0.15 нощна.

пп. Показаното е на тарифа 2, тоест нощна. Тя също е въвела 15ст.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт ное 28, 2023 12:07 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15

Тема "Живот на термопомпа въздух вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: