• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички въпроси за вилата.
desystef - помощник
Здравейте,
някой може ли да ми каже как да си направя тротоарни плочки? По-точно интересува ме съотношението на материалите /цимент, пясък, камъчета, какви да са камъчетата/. Имам готов шаблон за такива плочки/шестоъгълник/, но незнам от какво точно да забъркам сместа.
Моля за помощ!
Предварително благодаря;)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Какво да видим там??
desystef - помощник
Мислех, че се намирам във форум "Направи си сам", а не "Отиди и си купи".
Моля, ако някой може да ми каже какво е съотношението на циментовата смес да ми каже. Все пак искам да си направя сама плочки за двора на вилата, а не да купувам. Както споменах по-горе имам готова форма за такива.
Илиян Илиев™ - майстор
Според мен съотношението би трябвало да е като за плоча. Ако не ме лъже паметта на двайсетина лопати пясък се слага една торба цимент(25кг). За камъчета можеш да ползваш мозайка.
Илиян Илиев™ - майстор
И за да са здрави си трябва вибриране.
desystef - помощник
Благодаря ти Илияне, с мозайка мисля, че ще стане достатъчно здраво. А за вибрирането спор няма, че е нужно;)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мозайка, филц. На Илиян от рецептата, пясъкът ми се струва малко. Но пък аз това така и не го запомних и всеки път питам. И тук, във форума имаше класическото съотношение, ако имаш време и късмет да го намериш...
asinka - специалист
пясък:цимент:вода --1:2:1
Без камъчета и мозайки.
svetliopi44 - Чирак...
Цимента трябва да е повечко 1пясък - 3цимент - 1мозайка или ситни камъчета и вибриране
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Как се правят тротоарни плочки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: