• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Клипчетата остават "за собствена консумация".
Всъщност, понеже ги има и в чужди цитати, ще се наложи да поработя с Гошо или да ги изтрия.
Ще помисля.

пп.Помислих, хаха.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 09, 2023 1:27 am, променено общо 3 пъти.
DundyTheCroc - майстор
Ще мериш на инверторния към земя ли какво дава?
kozl - майстор
пет дек 08, 2023 10:41 amТрифон П.Трифонов написа:
На първо време, малко масло в огъня.
https://photos.app.goo.gl/rnxhc6NTMnSb6bqW6

Боби, направих няколко клипчета, но ще изчакам нечий коментар и тогава. Извинявай, за което!
Коментар:
Определено требе да се "офазиш" с нещо като ГоПро :roll:
пет дек 08, 2023 11:21 amkozl написа:
Коментар:
Това ясно, но съвсем ли не става ясно от неистовите ми опити нещо да се види?
DundyTheCroc - майстор
пет дек 08, 2023 11:37 amТрифон П.Трифонов написа:
Една ръка ти липсва да стане клипчето :)
Явно не се беше качило цялото, сега го видях, много вероятно е на генератора земята да е е само на корпус и заземителни пластини на контактите и да няма връзка с намотките на генератора.
пет дек 08, 2023 11:53 amDundyTheCroc написа:
...много вероятно е на генератора земята да е е само на корпус и заземителни пластини на контактите и да няма връзка с намотките на генератора.
Точно така е.

Исканото от Бoби инфо.
....................................
Двупроводна инсталация, занулени контакти.
При отпадане на захранване от енергото, АВР превключва на резервата. До тук съм спрял с автоматизацията. Автоматично запалване на генератор не ми трябва........за сега.
При възстановяване на електричеството, АВР превключва към него, а от мен се иска да се светна и да си изгася генератора. И това за сега.

Има и още интересни подробности, относно работата на генераторите, но само при желание и при конкретен въпрос.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 09, 2023 1:28 am, променено общо 2 пъти.
DundyTheCroc - майстор
Генератора кефи, че и газчица кльопа, ще събориш цените на ЕРП-то :)
Ако направиш когенерация да ползваш и топлината за отопление направо те дават на съд :weedman:
Което ми напомня, че е крайно време да свържа моя, автоматика няма, че трябва да се дърпа жица до апартаментното табло, а грам не ми се кърти.
kozl - майстор
пет дек 08, 2023 11:37 amТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 08, 2023 11:21 amkozl написа:
Коментар:
Ами :roll:
не съвсем, но мъката е твоя, па предаваш и на нас.
kozl - майстор
пет дек 08, 2023 11:57 amТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 08, 2023 11:53 amDundyTheCroc написа:
...много вероятно е на генератора земята да е е само на корпус и заземителни пластини на контактите и да няма връзка с намотките на генератора.
Точно така е.

Исканото от Биби инфо.
https://photos.app.goo.gl/2S7cSyVZc6nXF9fj9
Двупроводна инсталация, занулени контакти.
При отпадане на захранване от енергото, АВР превключва на резервата. До тук съм спрял с автоматизацията. Автоматично запалване на генератор не ми трябва........за сега.
При възстановяване на електричеството, АВР превключва към него, а от мен се иска да се светна и да си изгася генератора. И това за сега.

Има и още интересни подробности, относно работата на генераторите, но само при желание и при конкретен въпрос.
Какво разбрах :?
1. Проверка съпротивление при загасен агрегат
Ляв-среден=безкрайност
Десен-среден=безкрайност
Ляв-Десен=безкрайност
Среден-Корпус=1 ом
2. Проверка променл.напрежение при запален несвързан и ненатоварен агрегат.
Ляв-десен=230V
Ляв-среден=180, обаче се колебае и за момент и 240V
Среден-корпус=колебание 38-80V
3. Проверка променл.напрежение при запален свързан и натоварен агрегат (поне с осветление).
Ляв-Десен=229V
Ляв-среден=228V
Ляв-Корпус=226V

Коментар:
Мъка. Наложи се да го изгледам няколко пъти :sad:

Защо не провери по т.3 какво е напрежението среден-десен. Вероятно към нула.
Предположение:
През занулените контаци си "офазил" (по-точно олайвил :-D ) и генератора. Така Ляв=L, Среден+Десен=N
Са що м-у Среден и Корпус има 2V по-малко от Ляв-Среден :? :? :? :? :? :?

И наш ко :wink: Като обърнеш щепселот на кабелот "Трепач" и па шъ го офазиш, ама на 180 градуса :lachtot:
пет дек 08, 2023 12:19 pmDundyTheCroc написа:
....
Ако направиш когенерация да ползваш и топлината за отопление направо те дават на съд :weedman:
Което ми напомня, че е крайно време да свържа моя, автоматика няма, че трябва да се дърпа жица до апартаментното табло, а грам не ми се кърти.
Мислил съм където е изведен швепсъла да му направя къщичка. На общата стена два отвора- топлият въздух от охлаждането и входящ от къщата. Изгорелите газове през гофра неръждавейка, евентуално и те да се охлаждат у дома.
Предвид ниското КПД на ДВГ, това е много загубена енергия, но няколкото часа работа годишно не ме мотивират в тази посока.
Мислил съм и работа на природен газ- газифициран съм. Наляганията ще ги нагласим. Въпросът с калоричността ма спира.Инак е идея, особено кога беше евтин газът.
Това сякаш ми е достатъчно, а при апокалипсис.......справка ген. Мутафчийски.
Някои веднага, други съвсем малко по късно.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: