Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед дек 10, 2023 10:17 amkr1100 написа:
нед дек 10, 2023 9:34 amn_a написа:
В Русе е такова безводие последните години, че на твое място бих правила щерна. Зимата, да си се пълни...
И щерната ще се пълни с супер еко вода - киселинна, освен това с листа, кал, тиня.
Що така автоматично го мислиш, с помпичка и филтри
kr1100 - майстор
нед дек 10, 2023 1:34 pmn_a написа:
Що така автоматично го мислиш, с помпичка и филтри
А ти ли ще потапяш в щерната за чистене на тинята и калта ?
astervil - напреднал
След доста изминало време се оказа,че сондажа от 50 метра е искало още 45м.до достигане на водоносния слой.Явно сондьорите са усетили,че щом няма до 50м.няма да излезе скоро.Дори казаха,че няма смисъл да ми взимат излишни пари ако искам да продължат.След време извиках георадар от Варна и ми намери на други две места/на по 30-35 м./,но не съм дупчил още. По показанията на георадара сондажа от 50 метра е направен в най високата точка на камък/в червен цвят/и водоносният слой в син цвят е на 95 метра под камъка.Отстрани него има две водоносни локви /в синьо/на около 22 метра.Явно от там през пукнатини се пълни дупката.За сега дърпам от нея около половин кубик за 4-5 дена.Бих ви пуснал снимки от георадара,но не знам как.Успех на всички!
hidrazin - майстор
съб юли 04, 2026 1:23 pmastervil написа:
Бих ви пуснал снимки от георадара,но не знам как.Успех на всички!
Качваш снимките примерно тук и после даващ линка...

https://postimages.org/bg/

:partyman:
P.S. Не знам колко пъти да обяснявам да не се доверявате на "шамани"...
Познават колкото "ези-тура" - демек познаването им е чиста случайност.
MamaMy - майстор
То щото с георадара всичко е ясно. Хайде да говорим след копането, а! Така на ангро всеки може да оплюе другия. Не е задължително да вярваш в нещо за да работи то. Аз и в МКС не вярвам, ама е го на. Летят си без нищо няколко стотин тона желязо над главите ни вече неколко десетки години. Всичко си има научно обяснение. Просто още не е стигнала науката до там. :)
hidrazin - майстор
Науката няма и да стигне до там защото ... няма къде да стигне.
Хубавото е че някои производители на багети бяха осъдени - къде на 3, къде на 7 години...
А един друг, Джим Маккормик на 10 години пандиз...

Относно МКС-то - аз пък му вярвам и никога не съм се съмнявал с него. Пък и се вижда на небето... :)
Но в багетисти, врачки, баячки и подобни измамници няма сила на света дето да ме накара да повярвам.
:partyman:

Тема "Сондаж на 50м." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: