• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
нед дек 10, 2023 9:33 pmivanovbg написа:
Трифоне, или не знаеш да четеш схеми, или не знаеш какво е звезден център или диод. Втория начин на свързване се ползва в някои японски коли за да се пести материал.
Питам, ако не си обърнал внимание.
Къде е свързан звездният център на показаната от теб схема?
hidrazin - майстор
нед дек 10, 2023 9:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
На показаната схема, с какво и през какво е свързан звездният център?
При необходимости увеличения мощности генератора применяется дополнительное плечо выпрямителя на диодах VD4+ и VD4- (показано пунктиром).
ЦЪЪЪК

Ноооо... зас..рахме темета с таралясници и тук-там с по някоя гемия.
Така не оставяме на B0bi да ми отговори на въпросите и да приключваме с темата.
Темата на kisyov който така и не получи задоволителен и краен отговор какво да прави с неговия си случай.
:partyman:
P.S. Ако B0bi не отговори в близко време, ще трябва да пиша на човека kisyov какво да прави...
Па станахме за срам... И пак заради инДжИнери от фейса... :?
gogo7777 - майстор
нед дек 10, 2023 8:16 pmhidrazin написа:
нед дек 10, 2023 6:45 pmgogo7777 написа:
При МПС имаме трифазен генератор (алтернатор), на който звездния център е на корпус и минуса на акумулатора. Останалине три края (фази) отиват в трифазен изправител схема Ларионов.
Хубаво че помниш Ларионов... :-D
Само дето в алтернаторите на МПС=тата звездния център не е свързан с минуса. Просто никъде не е свързан и не е необходимо.
Напълно е възможно да греша за звездния център.
Имах някакъв спомен от ерата на Ладите и Москвичите за един разклонен дебеличък кабел свързващ акумулатора, шасито и алтернатора......ама помня ли :?

:drinkers:
addicted - специалист
нед дек 10, 2023 9:41 pmhidrazin написа:
Темата на kisyov който така и не получи задоволителен и краен отговор какво да прави с неговия си случай.
P.S. Ако B0bi не отговори в близко време, ще трябва да пиша на човека kisyov какво да прави...
Па станахме за срам... И пак заради инДжИнери от фейса... :?
Кажи на всички нас, да знаем какво да правим в такива случай. Толкова се изписа че се объркаха вече, какво знам, какво не знам, какво е правилно...
Питам Иванов.
На показаната схема звездният център с маса ли е свързан или с +?
ivanovbg - майстор
Към диоди Трифоне, към диоди е свързан. Явно не можеш да четеш схемите. :-D
нед дек 10, 2023 9:59 pmivanovbg написа:
С диоди Трифоне, с диоди. Явно не можеш да четеш схемите. :-D
От диодите на къде оди, Иванов? Към маса или към +? Това питам.
Виждам, че се забива между два диода, ама не разбира що обикаляш в кръг, вместо да кажеш към маса или към +.

пп.Сега ли се обучаваш, Учителю?
gogo7777 - майстор
нед дек 10, 2023 8:45 pmivanovbg написа:

Имах в предвид генераторите дет се монтират на турбините. Нещо се обърках в изказа.
Ахааа.... там е същото. Заварявал съм именно тоя звезден център. Голяма мъка. Снаждаха се 50мм плътни медни пръти. Започва се от центъра и помалко помалко към периферията на ВИГ, а около мене двама с резаци нагряват бакъра да е горещ......абе все едно си в Ада и заваряваш......с куртка, дебели ръкавици и маска на главата. Не ме питай как съм държал ръкохватката и подавал тел :lol:
:drinkers:
hidrazin - майстор
нед дек 10, 2023 9:50 pmaddicted написа:
Кажи на всички нас, да знаем какво да правим в такива случай. Толкова се изписа че се объркаха вече, какво знам, какво не знам, какво е правилно...
О, разбира се! И наистина се изписаха много глупости - човек не може да разбере кое е вярно.
А на kisyov бих му писал защото човека го заслужава.
Иначе по принцип мразя персоналните консултации на лични - не са от полза, освен за питащия.
ivanovbg - майстор
нед дек 10, 2023 10:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 10, 2023 9:59 pmivanovbg написа:
С диоди Трифоне, с диоди. Явно не можеш да четеш схемите. :-D
От диодите на къде оди, Иванов? Към маса или към +? Това питам.
Виждам, че де забива между два диода, ама не разбира що обикаляш в кръг, вместо да кажеш към маса или към +.
Трифоне, Трифоне, центъра никъде не оди, щот ако оди нема да е център и я се въртим около центъро кат земя около слънце. А това дека одат диодите е друг и много сложен въпрос оти диодите са два.Те пак не одат, а си седат на мястото. Ако малко помислиш ще се сетиш, че центъро е на статора, а диодите на плочката на статора. Самото име статор казва, че елементите му са статични и нема как да одат некъде. За това дека одат тез статични елементи требе да питаш шофьора или Ванга. Я него не го познавам, а Ванга вече я нема. Бог да я прости. :partyman:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: