• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Не мога да повярвам- Гогосто не знае!!!
Иля, начохай му камбаната!
iliya_i - майстор
пон дек 11, 2023 8:30 pmgogo7777 написа:
Механично изправяне.... баси....я поясни :?
Ами колектор с четки.
Представи си постояннотоков двигател с постоянен магнит. Е обратното на него.
Въртиш му оста и произвежда постоянен ток.
Последна промяна от iliya_i на пон дек 11, 2023 8:48 pm, променено общо 2 пъти.
Купих си генератор монофазен , от няколко дена търся схема как да го вържа с къщата. Имам отделно заземление имам дтз само на бойлера а останалите всички контакти са заземени. Гледам чета търся адекватен отговор но във всички групи се спори дали да се заземи генратора или единия извод на генератора. Някой има ли някаква схема или работеща система , че да не трепем никой и да работи както трябва? За начало слагам един умшалтер до тука добре ще работили ще работи но това безопасно ли е ? Какво става със земното където моето земно е свързано със нулата на Ерп то ? Да се рязкъсва ли ? Наистина е сложна работа или аз си мисля , че е сложна. Ел.техник съм но никога не съм се занимавал с генератори и не ми е окей мушни в контакта генератора и свали главния прекъсвач.
В бушкрахфта са по наясно, отколкото в този "технически" форум!
Навсякъде, в нета, па ако не у него може и във физически магазин, се продават индустриални генератори, придружени от необходимата "литература".
Форум пълен с лаици, сеирджии, семкаджии и хейтъри!
iliya_i - майстор
пон дек 11, 2023 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не мога да повярвам- Гогосто не знае!!!
Иля, начохай му камбаната!
То по негово време кол'лата са били с LED фарове и литиеви батерии :-D
valentino76bs - майстор
пон дек 11, 2023 8:41 pmNikolaay написа:
Купих си генератор монофазен , от няколко дена търся схема как да го вържа с къщата. Имам отделно заземление имам дтз само на бойлера а останалите всички контакти са заземени. Гледам чета търся адекватен отговор но във всички групи се спори дали да се заземи генратора или единия извод на генератора. Някой има ли някаква схема или работеща система , че да не трепем никой и да работи както трябва? За начало слагам един умшалтер до тука добре ще работили ще работи но това безопасно ли е ? Какво става със земното където моето земно е свързано със нулата на Ерп то ? Да се рязкъсва ли ? Наистина е сложна работа или аз си мисля , че е сложна. Ел.техник съм но никога не съм се занимавал с генератори и не ми е окей мушни в контакта генератора и свали главния прекъсвач.
Bobi ти ли си..... :-D
пон дек 11, 2023 9:03 pmvalentino76bs написа:
пон дек 11, 2023 8:41 pmNikolaay написа:
... Ел.техник съм но никога не съм се занимавал с генератори и не ми е окей мушни в контакта генератора и свали главния прекъсвач.
Bobi ти ли си..... :-D
Изобщо не се светнах, а последното би трябвало да ми активира алармата.
Andri01 - майстор
А "оня" форум умирал...! :lol: :lol: :partyman:
hidrazin - майстор
пон дек 11, 2023 8:30 pmgogo7777 написа:
Механично изправяне.... баси....я поясни
Да бе, що? Ти да не мислиш че навремето за галваничните вани с размер на басейн са използвали лампови, селенови или диодни изправители?
В завод Светлина Ст.Загора галваничната вана за никелиране на рефлектори беше 10х15 метра (по стари спомени).
Завода вече го няма но още имам някъде две "угарки" от никеловите електроди - дебели и масивни. Щях да си правя ваничка за никелиране... :-D
Та там изправителя беше механичен.

Изображение

Голяма част от DC моторите с постоянни магнити са обратими.
Почти всички прахосмукачки, ръчни дрелки, ъглошлайфи ... са с универсални двигатели.
Работят както на променлив ток, така и на постоянен ток.
ВНИМАНИЕ - не трябва да имат електроника за регулиране на оборотите.
Многократно ми се е налагало да използвам прахосмукачка захранвана директно няколко соларни панела.
Смукачката е някакъв модел на Керхер без регулатор на оборотите. От тези дето смучат и вода.
Но става и с другите от изброените, стига да са без електроника.
:partyman:
пон дек 11, 2023 9:13 pmAndri01 написа:
А "оня" форум умирал...! :lol: :lol: :partyman:
"Онзи" не ме интересува. Не съм кукувица, да сера навсякъде.
Па си иСтърва дребната миризлива душичка.
Хейтърррррррр!
Да си провериш гащите- жълтото отпред.............!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон дек 11, 2023 9:23 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: