пон дек 11, 2023 8:30 pmgogo7777 написа: Механично изправяне.... баси....я поясниАми колектор с четки.![]()
Представи си постояннотоков двигател с постоянен магнит. Е обратното на него.
Въртиш му оста и произвежда постоянен ток.
пон дек 11, 2023 8:30 pmgogo7777 написа: Механично изправяне.... баси....я поясниАми колектор с четки.![]()
пон дек 11, 2023 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа: Не мога да повярвам- Гогосто не знае!!!То по негово време кол'лата са били с LED фарове и литиеви батерии
Иля, начохай му камбаната!
пон дек 11, 2023 8:41 pmNikolaay написа: Купих си генератор монофазен , от няколко дена търся схема как да го вържа с къщата. Имам отделно заземление имам дтз само на бойлера а останалите всички контакти са заземени. Гледам чета търся адекватен отговор но във всички групи се спори дали да се заземи генратора или единия извод на генератора. Някой има ли някаква схема или работеща система , че да не трепем никой и да работи както трябва? За начало слагам един умшалтер до тука добре ще работили ще работи но това безопасно ли е ? Какво става със земното където моето земно е свързано със нулата на Ерп то ? Да се рязкъсва ли ? Наистина е сложна работа или аз си мисля , че е сложна. Ел.техник съм но никога не съм се занимавал с генератори и не ми е окей мушни в контакта генератора и свали главния прекъсвач.Bobi ти ли си.....
пон дек 11, 2023 9:03 pmvalentino76bs написа:Изобщо не се светнах, а последното би трябвало да ми активира алармата.пон дек 11, 2023 8:41 pmNikolaay написа: ... Ел.техник съм но никога не съм се занимавал с генератори и не ми е окей мушни в контакта генератора и свали главния прекъсвач.Bobi ти ли си.....![]()
пон дек 11, 2023 8:30 pmgogo7777 написа: Механично изправяне.... баси....я поясниДа бе, що? Ти да не мислиш че навремето за галваничните вани с размер на басейн са използвали лампови, селенови или диодни изправители?
пон дек 11, 2023 9:13 pmAndri01 написа: А "оня" форум умирал...!"Онзи" не ме интересува. Не съм кукувица, да сера навсякъде.![]()
![]()
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: