• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ср дек 13, 2023 7:00 pmivanovbg написа:
Колко е огромна - не в г*за, а около г*за. И при едното и при другото не може да те хване тока ако е правилно изпълнено. Преминаването от дву в трипроводна можеш да го направиш и в таблото със същия ефект. Само дето влагаш повече в ДТЗ и по скъп кабел. Предимство никакво.

Боби, нарисувай схема да ти обясня проблема.
Казус, специално за теб и още веднъж.
Няколко пъти съм го постявял тук. Единствено Козлин, от коментиралите, "напипа жилата".

Изведнъж се появява проблем в ел. инсталация на къща. Тока е слаб- при нормален товар от пералня например, напрежението се срива.
При сваляне на панцера, остава да се чува онзи специфичен брум, който всеки е чувал, предполагам.
Минутка- две, по късно и за късмет на стопанина, инсталацията се пали при открити проводници около бойлера.
"Ток" не се гасял с вода, но в случая така е изгасен, за щастие без инциденти.
Защо, Иванов? Защо се е запалила пустата инсталация?
Ако отговориш правилно на този въпрос, няма да продължиш с твърденията "в и около" нецезурното място. Също и за дву-трипроводните инсталации колко били "почти еднакви".
Не ти ли дойде отговорът свише, моля остани си при диагностиката на автомобили!
Поне до тогава, въздържай се да обясняваш по чужди схеми! Нагло е, най малкото.

Моля всички останали да се съобразят и да изчакат негов отговор!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср дек 13, 2023 8:28 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
ср дек 13, 2023 7:42 pmB0bi написа:
Темата е питане.
Темата е КОНКРЕТНО питане с определени дадености. А те са дупроводна инсталация със зануляване.
И пак МОЛЯ придържай се към темата! Ако не - няма за какво да си говорим.
Също така няма какво да говорим и обсъждаме за:
ср дек 13, 2023 6:55 pmB0bi написа:
В режим на "генератор" превключвателя прехвърля бившата фаза в къщата към единия край на генераторната навивка и бившата нула - към другия й край. Корпусът на генератора е свързан с нулата на мрежата (и повторното заземление) и пластините на контактите са практически заземени.
Ако някой тъпанар се навие да си разбие къщата само и само за стане на твоята - в този си вид имаме точно схема IT
Същата няма какво да се осъжда защото топлата вода отдавна е открита.
Така че давай по същество - агрегатче към двупроводна, занулена инсталация.
:partyman:
hidrazin - майстор
ср дек 13, 2023 7:14 pmДетето написа:
Линк на това което съм цитирал има в темата някъде по напред, Хидразин го сподели документа за въпросният генератор.
Той Хидразин и друга инструкция може да сподели:

Прикачен файл:
Не свързвай към къщата.jpg
Не свързвай към къщата.jpg (110.63 KиБ) Видяна 435 пъти

От ТУК - 4-та страница

Ха сега де? :-D
Не се подвеждай какво е писал B0bi по-назад из темата. Скоро (евентуално) ще разбереш защо...
kozl - майстор
Колко лесно било от 2 проводна да се мине към 3 проводна.
Еми аз съм Дюлгер, тези ги разказвайте на друг. За мен не е лесно. [-X
Лесното е само на чертеж :roll:
Немам нужда от схема - наясно съм при 3 проводна как ще стане "разкачването и презакачването" на ЖЗ проводник.
Обаче появи се и повторно заземление :?
Изобщо совите не са това което са :roll:

ivanovbg моля не замесвай задни части, въпреки възможното усиране :-D
Трудно ти следя мисълта. И има ли връзка с генератора или се е заземила :?
ivanovbg написа:
И при едното и при другото не може да те хване тока ако е правилно изпълнено.
Е защо ми даваш пример за скъсан проводник и после правиш сравнение при правилно изпълнение. То като се скъса проводник мое на мноо места да се скъса и въпреки "правилното изпълнение" инсталацията да стане опасна :?
mika - специалист
Наскоро правих голям офис изцяло захранен през онлайн ЮПС, за да не спира работата по време на процеса по включването на генератор. Има АВР табло, но самият генератор още не е купен, защото се оказа, че ЮПС-а спокойно издържа 4-5 часа работа.
Не вярвам в случая да се наложи поставяне на генератор, но ми стана интересно какво точно налага работата му на две фази, без нула, и как ще реагира на това ЮПС-а?
iliya_i - майстор
ср дек 13, 2023 8:54 pmmika написа:
Не вярвам в случая да се наложи поставяне на генератор, но ми стана интересно какво точно налага работата му на две фази, без нула?
Защото в темата се коментират мобилни преносими генератори.
При всяко местене нов колец ли ще биеш?
mika - специалист
В темата се коментира свързването им към сградна инсталация, където се предполага, че вече има PEN проводник.
iliya_i - майстор
Да, ама на мобилен генератор, който производителя е проектирал като такъв.
И изходите им са контакти, а не изводи за кабел към сградна инсталация.

Де да знаят те, че ги продават на нация техническа.
ср дек 13, 2023 8:54 pmmika написа:
Наскоро правих голям офис изцяло захранен през онлайн ЮПС, за да не спира работата по време на процеса по включването на генератор. Има АВР табло, но самият генератор още не е купен, защото се оказа, че ЮПС-а спокойно издържа 4-5 часа работа.
Не вярвам в случая да се наложи поставяне на генератор, но ми стана интересно какво точно налага работата му на две фази, без нула, и как ще реагира на това ЮПС-а?
Упоменато ли е в инструкцията на UPS, че може да работи захранен от генератор?
Това беше важно условие, когато избирах устройство.
Въпреки, че имах мощности за няколко дни работа на важните ми устройства, купих и генератори.
Няма особена полза от фризера, ако не мога да пъхна нещо във фурната, примерно.

Генератор, както и UPS, на изхода си нямат 0, ако не са занулени. Имат две фази.
B0bi - специалист
ср дек 13, 2023 8:03 pmhidrazin написа:

Така че давай по същество - агрегатче към двупроводна, занулена инсталация.
Първо, не ми давай наклон какво да давам!
Второ, по темата са изписани вече 27 страници. Без почти нищо конкретно.
Трето, твоят отговор го даде Трифон още в началото, като искаше благословията ти. Ти я даде с половин уста. После си изпроси лично да те попитат, та да го напишеш лично, да се вижда. Добре, вече е ясно твоето становище. Нормално е ако нямаш какво да добавиш към него, просто да си затраеш. Също така е нормално ако не си съгласен с нечия чужда позиция, да се обосновеш, да обясниш - защо. Да не си разкъртва къщата човек не е довод, когато става дума технически принципи. Едни други хора наливат бетонни плочи върху паянтови стени, точно с цел икономия на пари и да не си разбиват ... Факт е, че все още не се е чуло за затрупани, но не мисля, че има разумен техник, проектант ... който би одобрил това. Дали схващаш аналогията - за можене - може. Ще работи. Изобщо не е задължително да става инцидент. Но, как би било най-добре? Това е дискусионно. Но ти забраняваш. Правилно е единствено твоето и никакви доводи "за" и "против" не са нужни. А, да - някъде нещо ни показваш, че пише. А какво пише на други места, няма значение.
Да, "IT" предлагам като компромисен вариант ... щото той си е по "Instruction Manual". Съмнявам се, че някой друг щеше да се усети (особено един :lol: ... дори след като му я нарисувам схемата :wink: ) и можеше да бъде одобрена. Е, вече е безпредметно. Никой повече няма да посмее да се обади. Това е - анатемосаната от хидразин, страшно опасна схема.
Ще си позволя да попитам - в какво се изразява страшната опасност. Ще помоля за примери.
Моето мнение е, че при нея е опасно само, когато жванеш двете жици едновременно. Това е също толкова опасно и когато същите са след ДТЗ при класическо изпълнение, при условие, че не си бос на любимата ти земя спасителка? С това, последното, доколкото си спомням се съгласи безусловно в една друга тема (там бях казал "на стълба"). Тук не важи ли?
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: