Нека намерим най-тънките цени.
пет дек 15, 2023 9:17 amstefanjor написа:
чет дек 14, 2023 9:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
Японеца е ръждилник- иска задължително подсушаване.
Другия реже и желязо.
Извинявай, но някой път ми е много трудно да разбера какво искаш да кажеш :cool:
Последно тантото ли е "ръждилник"?
А тоз "другия" какъв е- марка, модел, магазин?
С черната дръжка е Kobun Tanto, произведен от Cold Steel. Ако не разбираш мен, всеки сайт е пълен с информация. Това не е японски нож, а нож направен да прилича на самурайския малък меч- Кобун. Неръждаема японска стомана AUS VG 10 ли беше.

Другият си личи, та "не разбирам ко не разбра".
Произведен и изкован в Япония от "бяла" стомана, ръждаема. Малко по късно по подробно.
Купих го някъде по скандинавията.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет дек 15, 2023 11:18 am, променено общо 1 път.
stefanjor - специалист
пет дек 15, 2023 11:08 amТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 15, 2023 9:17 amstefanjor написа:
чет дек 14, 2023 9:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
Японеца е ръждилник- иска задължително подсушаване.
Другия реже и желязо.
Извинявай, но някой път ми е много трудно да разбера какво искаш да кажеш :cool:
Последно тантото ли е "ръждилник"?
А тоз "другия" какъв е- марка, модел, магазин?
С черната дръжка е Kobun Tanto, произведен от Cold Steel. Ако не разбираш мен, всеки сайт е пълен с информация. Това не е японски нож, а нож направен да прилича на самурайския малък меч- Кобун. Неръждаема японска стомана AUS VG 10 ли беше.

Другият си личи, та "не разбирам ко не разбра".
Произведен и изкован в Япония от "синя" стомана, ръждаема. Малко по късно по подробно.
Купих го някъде по скандинавията.
Объркването дойде от това, че Kobun Tanto ми прилича на японски нож, а в същото време казваш, че е "ръждилник".
Както и да е, благодаря за уточнението, отивам да чета :cool:
пет дек 15, 2023 11:15 amstefanjor написа:
:cool:
Готоо, замесих.

Ittetsu Shirogami Honesuki 15

Нож за пиле, според японците.
Сгрешил съм- стоманата е "бяла", твърдост 61.

Гледам Николич е намерил Кобуна на хубави пари, та който има късмета, спокойно може да си го кръсти ФлоринБестеану примерно.
емовлаха - специалист
30лв са много пари за Китаеца, леко е срещу Тайван Кобуна, ако искате и Петко България може да се именува , това да се купи такъв нож за над 100лв и месце на примоция си е далавера :-D
Сигурен съм, че си рязал, рязъл с него.....
А като бръкнеш у жоба, сонито и то от там, ама те топли като сони.
За хонесукито коментар някакъв?!

Ахааа, светнах се! Паркирай в страни и ме извини!
Някъде конско на примоция?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет дек 15, 2023 5:13 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Аз пък с кеф си режа с едно неръждаемо испанско Сантоку - на Lacor. Много добре реже и "от онуй, сухото", и други видове по-меки и по-твърди гевезелъци :)
пет дек 15, 2023 4:26 pmChefo77 написа:
Аз пък с кеф си режа с едно неръждаемо испанско Сантоку - на Lacor. Много добре реже и "от онуй, сухото", и други видове по-меки и по-твърди гевезелъци :)
Както казва колегата
- Нарижи, налей!
Пък с каквото и да е, важното с кеф. За всички оператори на режещи инструменти- Наздраве!

пп. Пазете ги зорко от женска ръка! Няма инструменти с "доживотна гаранция" за тях.
С очите си видях съсипани цептери, както и обезглавяването на замразена риба със серетиран нож за хляб. "Само главата беееее"
Chefo77 - майстор
Хич даже не го и мисля. Ще купя друг, няма да си развалям рахата заради някакъв нож :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет дек 15, 2023 4:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
... Наздраве!

пп. Пазете ги зорко от женска ръка! Няма инструменти с "доживотна гаранция" за тях.
...
Тъй, тъй :-) Подарява ми нож марков и прекрасен и ми казва "Всичко можеш да правиш с него!" И аз след малко го забивам в земята да вадя някакви корени, това в котленски камънак... Хахах, ми мой си е, кво. Но от малка на обичам финки
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет дек 15, 2023 5:39 pmChefo77 написа:
Хич даже не го и мисля. Ще купя друг, няма да си развалям рахата заради някакъв нож :)
:heart:

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: