• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mironcho - специалист
Започвам да си мисля, че блу-то само дразни за да гледа(чете) сеир. Включил се е чак на 7-ма страница и от тогава за нула време - ето я - 27-ма :-D
Ама не е съвсем сигурно, можеше и с по-кратки постове да го прави :? :? :? Май след темата с ел.инсталацията се е изживява като ел.специалист (щото видиш ли това е нещо просто - едно просто тройно правило и всичко е ясно) и решава да го натърти на останалите.
Ами след 7-страница това тук е като спор в междучасие между гласовити осмокласнички - предстои да спечели най-силно и продължително крещящата, без значение права ли е :?

Сещам се за една сентенция гласяща горе долу: "Не спори с неук, защото той ще те свали на своето ниво и ще те бие по точки" ("неук" не е оригиналната дума).

Весело е :lol: нека шоуто да продължи.
Прикачен файл:
giphy.gif
giphy.gif (384.35 KиБ) Видяна 418 пъти

п.п.: Имам и стар и нов електромер и кракра. Обаче кракра-та съм я хващал само за дръжката за да я нося. Ако някой, който умее да заваря и има желание да участва емпирично в препирнята нека ми пише, но трябва и да може да я носи (кракрата) щото се обажда стара травма :-D
Или пък... не нека е на пролет (сега навън е студено), към 150-та страница ще направим и публикуваме експеримента :lol:

п.п.2: Я :shock: станаха 28 :-D
Докато се осъществи опит с Кракра, важи ли такъв с нещо под ръка? Инвертор, с обявени характеристики;
- Захранване: 230 V, 50 Hz
- Заваръчен ток: 20-160 A
- Изходящо напрежение: 60 V
- ПВ % при номинален заваръчен ток и напрежение (40 градуса): 35% при 120 A
- Диаметър на електрод: 1.6-3.2 мм
Имам електроди 2.5 мм.
емовлаха - специалист
чет дек 14, 2023 1:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
Докато се осъществи опит с Кракра, важи ли такъв с нещо под ръка? Инвертор, с обявени характеристики;
Имам електроди 2.5 мм.
Интересно ще е и при захваната маса на празен ход без вкл вентилатор на инвертора какво ще покаже уреда кат разход. Ти си човека!
BLUEPUPIL - майстор
Имам електроди 2.5 мм.
Имаш ли ГВ шина 3(4)мм. 2бр. х 15-20см
Какви са електродите Е60хх?
Искаше ми се експеримента да се
направи с електроди 3.25, ама карай.
Заварява се точно 1 мин.
Скоростта нека да е около 120мм
в минута, което е 2мм в секунда.
Ако ви е бързо или бавно дайте
друга скорост.
Дайте число колко да е ампеража при тази
скорост?
hidrazin - майстор
Докато се осъществи опит с Кракра, важи ли такъв с нещо под ръка? Инвертор, с обявени характеристики;...
НЕ !!! Това няма нищо общо с въпроса от който почна темата и май всички забравиха.
Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е
Интересно ще е само от статистическа гледна точка но няма да даде отговор на темата.
Не се връзвай на Блуето и да си губиш времето.
Колко енергия се изразходва за примерно 100 грама готов заваръчен шев е смятано, измервано и е ясно.
Разбира се че има и разлики в зависимост от заварявания материал, със или без защитен газ, вид на електродите, вид на използвания заваръчен апарат...
Ноооо... това не е отговорът на конкретното питане в първия пост на темата.
:partyman:
gogo7777 - майстор
За ГВ ампеража е различен зависимо от посоката на заваряване.
:wink:
kozl - майстор
Е то изглежда само аз съм правил некъв експеримент с Кракра публикуван в този форум, от типа на колко ток харчи, но тва за други цели :roll:

[-(
съб дек 16, 2023 9:50 amgogo7777 написа:
За ГВ ампеража е различен зависимо от посоката на заваряване.
:wink:
За булето помисли ли как ще определи посоката?! Дойде ли ти на акъла какъв огромен материал трябва да прехвърли, ако не е в тоя л(Б)ранш, та да разбере?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 16, 2023 11:22 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Няма да намери нищо написано по въпроса. Това е от висшия пилотаж. Само му казвам, че има и други фактори.......как му дойде да вкара в боя тип стомана, че и с рутилов електрод да заваряваш.
:drinkers:
Ше звънне на подходящ и ще напише ферман.
..........
..........
..........
"Аууууууу!"
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: