• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
addicted - специалист
Не съм чел цялата тема, в един момент ми стана досадно...
Ама ставам сутринта, и ток нема.
Направих набързо един кабел трепач,дръпнах качката на райдъра (2,8 kW) и ток има. Тока го пускам през ДТЗ, към всички останали кръгове, който също са с ДТЗ. Захранвам къщата през контакта за скара на терасата който си има самостоятелно ДТЗ.
Свалих главния предпазител който прекъсва и фаза и нула.
Земя нямам, разделям входната нула на защитна и работна. Пластините на контаците останаха "висящи", не вързани за нищо.
И така преживяхме пет часа, телевизори си работят, хладилник си работи, интернет си има(имам много устройства за интернета), лампи светят, кафемашината си работи, згреяхме си вода за чай с 2,2 kW кана, с тостера си пекнахме филиики...
UPS-а на парното си пищи все едно че няма ток,не му харесват двете фази от генератор, ама байпаса при него се случва за секунди.
Фазомера не светеше никаде по корпусите на уредите.
Преживяхме, тока по жица дойде. А са само 10 см сняг...
съб дек 16, 2023 12:15 pmaddicted написа:
....
UPS-а на парното си пищи все едно че няма ток,не му харесват двете фази от генератор, ама байпаса при него се случва за секунди.
Фазомера не светеше никаде по корпусите на уредите.
Преживяхме, тока по жица дойде. А са само 10 см сняг...
Мен за такъв пост щяха да ме разкостят персоналните хейтъри, но има защо- яли са хурката.

Това е, просто го правиш, справяш се.

UPS няма да пищи ако защитните са ти занулени, но щом не ти пречи....Може да му откачиш зумера , или да го "прекараш" през заземено ключе, хахааааа!
Последното е храна за хейтърите.
DundyTheCroc - майстор
Абе в наши дни е модерно всеки сам да си решава, ама това да се прекъсва нулата от главния предпазител не е хубаво.
Иначе да, препатилите знаят как да замасяват
Прикачен файл:
grounding.jpg
grounding.jpg (93.13 KиБ) Видяна 343 пъти
addicted - специалист
Такъв ми е главния предпазител. Четириполюсен, въпреки че имам монофазен ток.
gogo7777 - майстор
В Лидл ще пускат кабели "трепач". Някой пробвал ли ги е? Трепят или не трепят......да не са менте :?
Ще купувам генератори и ще продавам ток на хората.....та ще ми трябват.
Доста се зарадвах като разбрах, че може и без колец за заземяване, ще спестя от ресурс и ще лапам само мангизи. Дори фирма ще регистрирам. Ще я кръстя "Гого Двете Фази"
:lol:
addicted - специалист
Къде го тоя кабел трепач в Лидъл? Да взема един фабричен че с тия направии само ядове.
В махалата съм Трифон- трифазния.
Така е, понеже имам три трифазни/монофазни, занулени генератора.
Единия продава на ляво, другия на дясно, третия съм прехвърлил на уличната лампа, за благото на пешеходците и снегорина да вижда къде рине.
gogo7777 - майстор
съб дек 16, 2023 12:57 pmaddicted написа:
Къде го тоя кабел трепач в Лидъл? Да взема един фабричен че с тия направии само ядове.
Ще пуснат скоро.......и ще е наплив голям. По празниците ще съм в България и вероятно ще правя и аз присъединяване към генератор.
съб дек 16, 2023 1:11 pmgogo7777 написа:
съб дек 16, 2023 12:57 pmaddicted написа:
Ще пуснат скоро.......и ще е наплив голям. По празниците ще съм в България и вероятно ще правя и аз присъединяване към генератор.
Ако нещо не ти е ясно- питай!
Насреща сме заедно с компанията.
fbr - майстор
Дайте да запалим спора пак. Имам два генератора, как да ги свържа и двата към къщата. И кой къде да го заземя.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: