• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Съвсем по джентълменси навиране в кучи ..з.
Аууууууу, ай ай айййййй!
gogo7777 - майстор
Е що....?
Вместо да скача от трън на трън, да бъде по-конкретен в това, което иска да ни втълпи. Нема лошо :lol:
hidrazin - майстор
нед дек 17, 2023 3:14 pmBLUEPUPIL написа:
Габи241000 е завършила Техническия
и за миг не е допускала, че нивото на
форума е толкова ниско, че ще
включвате и времето, през което не
се заварява. И ме упълномощи
(нотариално заверено) да поясня и
допълня въпроса.
Моеш да фаниш мой веселий карандаш.
Въпросът е и си остава ТОЗИ:
нед дек 17, 2023 9:07 amhidrazin написа:
-Въпросът на темата е "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е"
-Преведен специално за полуграмотници е "Колко киловата може да ми изхарчи електрожен Кра Кра от 09:00 часа до 10:00 часа?"
Специално за Блуето - може да си избереш и друг час от денонощието...
Това че не разбираш български език е съвсем друга бира. Не мога да ти помогна за двойките по БЕЛ...
:partyman:
P.S. Блуе, май почна да усещаш как ти влиза и пак се опиваш да се измъкнеш хлъзгаво? Като променяш условията както на теб ти харесва.
Споко. НЯМА ДА СТАНЕ. Ще ти влиза, бавно и неусетно дори... :lol:

P.S. Ето и голям германски "електрожен" в Saarstahl AG Steelworks steel mill in Völklingen. :-D

gogo7777 - майстор
Баси.....как съм пропуснал това. Признавам си имаш богата база данни
.....
Blue-то ще допълни въпроса, Колко
харчи за 1 минута?
Моите лични измервания и база данни
показват, че:
1..Инвертор не може да слезе
под 50W за 1 минута;
2..Средно качество заварка,
минимум 60W за 1 минута;
3..Качествен заваръчен шев,
минимум 70W за 1 минута;
Кракра, заваряваща 3мм кухи
квадрати/правоъгълници ще изхарчи
90-100W за една минута
.
Все пак е резонно за качествена заварка да се постарая повечко и оттам да изхарча повечко ток.
Подобна е ситуацията и с правоъгълните профили. От кръглите заварката се хлъзга и пада, което води до повече ток и нерви. :lol:
Не изхарчиш ли 100 вата с Кракрата, шевчето ти не минава ОТК и си отрязан от заплатата.
За минута, не за цял ден!
hidrazin - майстор
:? Ба си и икономичния електрожен - само 100W ...
С това "устройство" тези 100W аз си ги харча не всеки час или минута...
Харча ги още като натисна копчето - всяка една секунда и всеки 10ms (10 милисекунди) - постоянно докато е натиснато копчето.
Обаче под 10 ms ту ги харча, ту не ги харча, ту ги харча ама по-малко или повече... :lol:

Прикачен файл:
100W.jpg
100W.jpg (16.03 KиБ) Видяна 357 пъти

Ето как смята Блуето.
Тази ламБа харчи 100W всяка минута (нали е 100 вата). Демек според Блуето за 1 час ще изхарчи 100W x 60min = 6000Wh
Ха сега де. Неговия 100-ватов електрожен храчи 6000Wh а моята 100-ватова ламБа харчи 600Wh
Мистерия! :lol:

:partyman:
P.S. Блуето съвсем се опете в "мерки и теглилки". Дано на Сатурналиите му изгонят злите духове от кратуната...
gogo7777 - майстор
Не можах да схвана, ама айде да видим ответната страна....май ще има аууууу, аййй...
:drinkers:
ESPACE - майстор
Габи241000 се свърза с мен и ме помоли да Ви предам, че е много обидена от профанизирането и
изопачаването на въпроса, Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160А на час?
Габи241000 е завършила Техническия и за миг не е допускала, че нивото на форума е толкова ниско, че ще включвате и времето, през което не се заварява.
Aман от простотии. Ако беше вярно и въпросната толкова живо я интересуваше колко ток е изхарчила саксията, като е технически грамотна щеше да си засече електромера.
kozl - майстор
нед дек 17, 2023 8:42 amiliya_i написа:
нед дек 17, 2023 8:38 amgogo7777 написа:
Ако намеря амперклещи ще измеря всичко.
Амперклещите мерят и реактивен ток.
Грешна ти е постановката на измерване.
Е он Гогата е писал, че ще измери Всичко, а не само активното.
Колко ток харчи :? - навежда мисълта към електромера за битови нужди, а това към активната енергия.
пон дек 18, 2023 3:06 amESPACE написа:
колко ток е изхарчила саксията, като е технически грамотна щеше да си засече електромера.
Е да де и аз тъй направих, но игнорирах факторите за неидентичност при измерването (вид на заварката, скорост на заварката, вид на електрода, тип на метала, ............. и т.н. ).
Пък и в заглавието - въпрос не са уточнени условията на експлоатация на час:
1. При заварка или при престой.
1.1. Час като сума от времето на заварките
1.2. Час в смесен режим като статистически най-честа употреба на такъв електрожен - заварка/престой.
1.3. Час като частни примерни в смесен режим -заварка/престой.
1.3.1. Пример -1
.
.
.
1.3.n. Пример -n
1.4. Час само престой. Е за тва съм дал поне 1 отговор :supz:
С което считам, че единствено аз имам 1 отговор от безброй възможните, изведен по емпиричен начин [-(

Относно мощността във ватове и тука безброй варианти. Мощност при престой под напрежение, мощност при заварка и при различен зав.ток на превключвателя.
На табелата е посочена мощност към първичната намотка в положение превключвател 125А зав.ток, мощност вероятно измерена при заварка - 7,25kVA (220V/50Hz; 33A). Но това е пълната енергия, а не тази, която ще отрази електромера за битови нужди.
Няма данни за cosФ. Колко ли е мощността във W :? Е писах пример за cosФ=0,8, но дали е толкова :?

КПД=74% -тва пък кво е? Мога да предположа, че е отношение на енергията м-у първичната и вторичната намотка. И тука пак въпрос, коя енергия :?
След като това е елжен, предназначен за употреба в бита би следвало параметрите да са "битови", т.е. да ориентират ползвателите в тяхната среда. Но пък има стандарти, с които не съм запознат и ся се чудя за кво е тва КПД :?

Защо Блуе-то се фата за вторичната, а не за първичната.
Моето мнение е, че за да ни оплете с неговите комбинации в мрежа, в която и он сам се е оплел и нема разплитане.

Едно нещо си мисля, че е доста близо до еднозначното за Кракрата, а това е че е 21,5 кг.
На земятя де, щот и теглото е относително :-D
gogo7777 - майстор
Я да питам, от какво се нагрява магнитопровода при форсиран режим на трансформатор. За някакъв Фуко се сещам ама съм до там.... :? Някой ще обясни ли съвсем накратко и просто.
:drinkers:
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: