Най - вълнуващия въпрос зимно време.
prascho - майстор
проблем... Баща ми почна да ме дразни. Изникна един въпрос. Установихме, че помпата се включва когато температурата превиши стойност от 40 градуса и се изключва под 40. Какво правим, когато нас ни няма, е минус 15 до 20 градуса и котела не работи/помпата не функционира/? Моля за съдействие от хората с подобни котли! На мен ми хрумва само идеята да откачам помпата от дистанционното управление и да и подавам отделно захранване, но си е мъка.
Takezo Sensey - модератор
prascho написа:
температурата превиши стойност от 40 градуса и се изключва под 40. Какво правим, когато нас ни няма, е минус 15 до 20 градуса и котела не работи/помпата не функционира/?
Би трябвало помпата да е захранена паралелно освен с "термостат" и с ръчен ключ.Остави -15 - 20 какво правите ако "термостата" не включи ....манивела :wink:
prascho - майстор
Определено няма да се използва вентилатора. Получава се едно завихряне на прашинки в цялото помещение. Турците са опитали да направят нещо, но съдейки по възможностите на управлението са направили едно нищо. Допълнителното захранване на помпата с ключ си го помислих веднага. Въпросът е технически възможен ли е?
filmatoplo - майстор
Правил съм този номер , свали капака на таблото ,проследи кой е термостата за помпата , с фазомер намери фазата - преди и след термостата (това при работещ котел и помпа но внимавай ).Сега при неработещ котел и исключен ток- между тези клеми направи мост с ключе , което монтирай на таблото- има място . Така веднъж фазата минава през темостата , и веднъж го заобикаля и директно подава захранване към помпата.
filmatoplo - майстор
Moже и с терморегулатор за хладилна техника - данфос - помпата да работи под 5 радуса примерно .
ResidentEvil - специалист
моя котел е същия и още при монтажа отделихме кабела за помпата и го изолирахме, а самата помпа я свързахме отделно към контакта директно.
Виж ми котела в темата Отопление на оранжерии.
filmatoplo - майстор
Аз на котлите Мактек режа от кутията кабела на помпата и пускам нов с терморегулатор ТР-6 на Поморие . + - 1 градус точност.
naskov - майстор
Имам колега, който стана фен на Solitesh с вентилатор и последно време монтира само тях. Отзивите на клиентите са много добри. Знам само, че задължително слага трипътен или четирипътен вентил
filmatoplo - майстор
По горе споменах за 4 пътен вентил - В схемите препоръчани от Ерато се вижда нагледно - примера е с Виадрус и Дакон . Ако може някой да качи снимка на монтиран такъв вентил на котел ще му бъда благодарен.
prascho - майстор
ще му пусна отделно захранване с едно ключе на същата фаза. Това с четирипътните вентили не го схващам. Малко повече разяснения моля.

Тема "котел на твърдо гориво???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: