• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fbr - майстор
Загуби от хистерезис. И като имаш предвид, че електрожените работят предимно с пренаситен магнитопровод, загубите са в максимален размер. Чукни в гугъла и ще прочетеш достатъчно, да не го поствам тук.
gogo7777 - майстор
Сега четох.....не'кви вихрови токове, магнитни полета....
:partyman:
hidrazin - майстор
пон дек 18, 2023 9:34 amgogo7777 написа:
Я да питам, от какво се нагрява магнитопровода при форсиран режим на трансформатор. За някакъв Фуко се сещам ама съм до там.... :?
От хистерезис (триене на магнитното поле в ламелите на трафа) и от вихрови токове (токове на Фуко).
Това са само част от причините за нагряване на джилзУту.
Магнитопровода се нагрява и от загубите в бакъра - загуби в намотките и са основната причина за загряването на магнитопровода при форсиран режим.
Представи си бобините на трафа от един електрожен. Те отделят топлина, много топлина в режим на заваряване.
Част от топлината се разсейва от външната повърхност на бобините.
Обаче друга част няма от къде другаде да се разсее (излезе) освен през желязото на магнитопровода и го загрява.

Прикачен файл:
Заваръчен траф.jpg

gogo7777 - майстор
Чак много топлина......
Значи заради тоя калпазанин Фуко ми се подигравате с Кракра-та :) .....къде живее тоя, да ода да му тресна електрожена в главата :mrgreen:
Еееее, до сега се информирах относно Мишел Фуко!!! Съвсем малко ми остана да обясня на Гогата вихрите.
bigdragon - майстор
Относно загряването на трансформаторните електрожени,
hidrazin е казал някои неща, само ще добавя, изчисляване
и работа на трансформатор на късо съединение
...

https://www.energy-review.bg/bg/transfo ... i-nn/2/30/
kozl - майстор
Вихри се, вихри - тема електро-женска :-D
preslav - майстор
Преди колко страници ви казах, че майсторката пита дали няма да е по-икономично да се топли на елктрожен - плащаш само активна енергия, а реактивната топли пачите.
hidrazin - майстор
пон дек 18, 2023 4:30 pmpreslav написа:
Преди колко страници ви казах, че майсторката пита ...
Преди няколко страници един долен лъжец се направи на интересен. Само и само да е на неговото.
Естествено че няма да стане...
preslav - майстор
пон дек 18, 2023 6:40 pmhidrazin написа:
пон дек 18, 2023 4:30 pmpreslav написа:
Преди колко страници ви казах, че майсторката пита ...
Преди няколко страници един долен лъжец се направи на интересен. Само и само да е на неговото.
Естествено че няма да стане...
Някаква подсказка, че не ви следя препирнята?
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: