За различните фази - трябваше да се сетя, че са били на една - казваш, че "пропаднало захранването". Ако бяха на различни "нямаше да пропадне" ... 

ср дек 20, 2023 7:27 pmB0bi написа: За различните фази - трябваше да се сетя, че са били на една - казваш, че "пропаднало захранването". Ако бяха на различни "нямаше да пропадне" ...Инцидент, рекох инцидент.![]()
ср дек 20, 2023 7:40 pmТрифон П.Трифонов написа:Трифоне, ми това си е обикновено прекъсване на нулата от ЕРП-то. Хората са извадили късмет, че са били с метални тръби до бойлера. Не е пропадало захранването - фазата, а нулата(земята). Бойлера си е бил добре заземен(през тръбите) и занулен, но точно жицата за зануляването е била или доста тънка или хлабава. Затова се е и запалила. Ако заземяването през тръбите е било по слабо нямаше нищо да се запали щот мощността се разпределя по тръбата. Някакви си стотина вата топлина е нормално да нагрее късо парче жица от лустърклемата до нулата ако е било по тънко, или болтчето за зануляване ако е хлабаво, или се е разхлабила лустърклемата. Ако тази мощност я приложиш на тръбата въобще е нямало да го усети като нагряване а камо ли пожар.ср дек 20, 2023 7:27 pmB0bi написа: За различните фази - трябваше да се сетя, че са били на една - казваш, че "пропаднало захранването". Ако бяха на различни "нямаше да пропадне" ...Инцидент, рекох инцидент.![]()
Захранване имаше, но някакво, което при товар се сриваше. Под товар визирам пералнята едва да работи, когато се включи нагревателят ѝ. Да речем, над 2 киловата са били проблемни.
Ако партидите бяха на различни фази......вече ти е ясно.
ср дек 20, 2023 11:20 pmMamaMy написа: B0bi и Ves-ko, имам чувство, че сте един човек. Имате някакви знания, имате и някакъв практически опит, но имате и голямо самочувствие без покритие. Имате съществени пропуски в знанията и някакви отнесени разбирания за тока. Не е редно да давате съвети по форумите при положение, че вие имате нужда от такива. Ще ви се върже някой потребител и ще пострада някой.Имам чувството, че не си взимаш хапчетата редовно или жена ти не ти (ги) дава редовно, или си вшмръкнал нещо в по-голяма доза ...
чет дек 21, 2023 12:03 amivanovbg написа:Да, при инцидента е прекъснала нулата от РК до ГРТ с електромерите.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: