Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
masteradmin - майстор
Като си монтирах старата вана ми помагаше един "майстор"... Та стара се спука. Тя беше сложена на няколко тухли и отдолу сложих пясъчно легло, защото така се правело. Та сега си купих нова акрилна худромасажна вана със шест дюзи - много държаш да е с дебело дъно и да има хубави метални крака с който да се регулира височината на ваната. Та въпроса е този пъсък отдолу за здравина ли е или за акумулация на топлината. Мисля под новата да не слагам. Какво е вашето мения ? ? ?
------------------------------------------------------------------------
Полезна информация:
Разгледайте майстори и фирми за ремонт на баня от цялата страна Професионалисти за монтаж на вана Заявете проект за ремонт на баня и сравнете цени напълно безплатно
Rumen Iankov - специалист
Новите вани са на стабилни крачета и няма нужда от пясък.Нивелираш крачетата.После ги хващаш с дюбели за пода .А също така между стената и ваната слагаш силикон.Така няма мърдане.Жалко че не снимах една вана отдолу но друг път ще снимам. :)
Ето монтаж на керамично душ корито

Прикачен файл

DSC00321.JPG
DSC00321.JPG (46.26 KиБ) Видяна 11441 пъти

Прикачен файл

DSC00322.JPG
DSC00322.JPG (50.07 KиБ) Видяна 11441 пъти

Прикачен файл

DSC00323.JPG
DSC00323.JPG (37.44 KиБ) Видяна 11441 пъти

Прикачен файл

DSC00324.JPG
DSC00324.JPG (50.29 KиБ) Видяна 11441 пъти

Прикачен файл

DSC00325.JPG
DSC00325.JPG (41.18 KиБ) Видяна 11441 пъти
Ето го вече с плочките на пода

Прикачен файл

DSC00329.JPG
DSC00329.JPG (46.74 KиБ) Видяна 11437 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Пясъка на старите вани се слагаше поради гадния шум който се чуваше при падането на водата . Има и от новите вани който бият неприятно на кухо ...ама тва е докато се понапълни с вода... Иначе пясък не трябва.
masteradmin - майстор
Монтирах ваната. Стана много добра, но в началото нерабореше. Значи само мотора бръмчеше и имах чувството, че ще изгори всеки момент. Най - странното, е че я пробвах на терасата на сухо 2-3 пъти преди да я монтирам. Та в момент на крайно отчаяние започнах с ръка да правя вълнички под водата към входната дюза. След няма и 10 подводни тласъка заработи на пълна мощност и през 6-те дюзи. И аз доста скептичен я включвах и изключвах 7-8 пъти от пневматичното копче - Бачка перфектно.
Но след като я източих и напълних пак историята се повтори. След кратък размисъл и наблюдение на мотора установих, че като съм дал наклон на ваната към сифона съм направил обратен наклон на входа на мотора и сега го паля ръчно с "подводни вълнички" докато захапе ..... голям майтап (Българска работа). Но трябва да ви кажа, че даже така съм много много доволен. Имам я от 3 дни. До тука съм се къпал 5 пъти :) Препоръчвам го на всеки.
XpacTa - специалист
А защо си "давал" наклон на ваната към сифона? Доколкото знам ваната трябва да е перфектно нивелирана от крачетата... Не можеш ли да махнеш декоративния панел отпред и да я нивелираш?
masteradmin - майстор
Аз от къде да знам, че трябва да е нивелирана ??? Винаги съм мислил че се прави с наклон към сифона за да не се задържа вода във ваната. При това я взех на промоция без престилка и отпред съм я подзидал с газобетон. Поствам това, за кажа и на другите да не се мине някой.
vladtod - специалист
masteradmin написа:
Монтирах ваната. Стана много добра
Не вярвам,още не съм я видял! :-D

Тема "Монтаж акрилна масажна вана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: