• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
atom3 - специалист
Кой е най-компактния начин да свържа съдомиялна и пералня в един ф50 дренаж? С оглед на мястото където ми е оставена тази тръба за отточната вода не мога да приложа праволинейния подход - У-тройник ф50 и във всеки изход на тройника да сложа уплътнение и да вкарам маркучите на двата уреда. Може би такъв преходник ще свърши работа. Но къде във Варна мога да намеря?
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Въх! Образован човек! Куп купешки думи...

На каква височина е входът на канала и колко разстояние имаш достъп?

Пералнята включи преди съдомиялната, ако може
chapara - майстор
Не включвай нищо през сифона на мивката!
atom3 - специалист
Прикачен файл:
IMG_1355.JPG
В заключение на темата използвах такъв преходник, размер 40 е. Затова сложих уплътнение отдолу към 50, отгоре към 25 и отстрани си е директна връзка с дренаж.
kozl - майстор
Да използвам темата с питане свързано с разклоненията.

Прикачен файл:
HL13x2_B.jpg
HL13x2_B.jpg (86.11 KиБ) Видяна 834 пъти

Интересува ме закупуване на подобна част, но отвътре двата щуцера да са с прегради до по-ниско ниво.
Гледах на Алкапласт изглежда така, но щуцерите "стрелят" почити един срещу друг, а аз имам сифон с включени пералня и миялна в такава приставка, обаче вътре има прегради та няма как да прескача вода от единия към другия щуцер.
brum - майстор
Преградата ще е предпоставка за задържане на боклуци. По-скоро търси нещо дето щуцерите да не са на 180 градуса, а на примерно 120.
kozl - майстор
Преди малко гледах в Баухаус. Има къса преграда м-у двата щуцера да не прескача вода от единия в другия, но аз търся друго с преграда към всеки щуцер и изход към 10 см по надолу от щуцера.
iliya_i - майстор
ср яну 10, 2024 5:35 pmkozl написа:
Преди малко гледах в Баухаус. Има къса преграда м-у двата щуцера да не прескача вода от единия в другия, но аз търся друго с преграда към всеки щуцер и изход към 10 см по надолу от щуцера.
Е то два по ф20 не мож ги побра във ф40. Другото е намаление на сечението, т.е. компромис истезаващ помпите,
kozl - майстор
ср яну 10, 2024 8:13 pmiliya_i написа:
Е то два по ф20 не мож ги побра във ф40. Другото е намаление на сечението, т.е. компромис истезаващ помпите,
Компромиса ще е във времето на източване. Как се изтезават помпите не ми иде наум, защото трябва да се проследи тока при различни дебити и напълно възможно е да се отчете по-голям ток при по-голяма проводимост на напорния водопровод. Доказано е, че центробежрите помпи имат по-ненатоварен старт на двигателя си при затворен напорен поток. За това и в инструкциите на големи центробежни помпи, при които токовете са значителни и критични за ел.инсталацията е вписано да се стартират при затворен напорен поток.
iliya_i - майстор
чет яну 11, 2024 7:42 amkozl написа:
Как се изтезават помпите не ми иде наум....
Като работят по-дълго време за един цикъл. Съответно живота им като брой пранета се скъсява.
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на два уреда към един дренаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: