• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Сметките за/на час не ме вълнуват. Мен ме интересува каква е мощността на любимата ми Кракра.....и закачената табела.

За другото имате поле за изява. Теория без практика, сметки, величини, термини и т.н.....Блу-то ще ви просвети :lol: Няма да е зле и Габи от Техническият да се включи :lol:

:drinkers:
hidrazin - майстор
ср дек 20, 2023 2:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
В такъв случай, ще приема сметките на булето за правилни и си посипвам главата с пепел.
Без мен. Това ще даде отговор само на втората част от въпроса - "и колко вата е".
Онези киловат часа дето ги бълнува Блуето няма как да се случат.
Ако напънеш клетото Кракра и прекъсваш само за смяна на електродите, едва ли ще устиска и половин час преди да се запали...
:partyman:
ср дек 20, 2023 3:11 pmhidrazin написа:
ср дек 20, 2023 2:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
В такъв случай, ще приема сметките на булето за правилни и си посипвам главата с пепел.
Без мен. Това ще даде отговор само на втората част от въпроса - "и колко вата е".
Онези киловат часа дето ги бълнува Блуето няма как да се случат.
Ако напънеш клетото Кракра и прекъсваш само за смяна на електродите, едва ли ще устиска и половин час преди да се запали...
Знам.
Знам и защо пита Гогата дали му е жал.
Измерванията няма да докажат нищо. Ще се види, че "Кракрата изразходва 100 вата за 1 минута".
gogo7777 - майстор
Абе заварявали ли сте някога?
Сложете по 100 кинта и ще ви направя клип колко дълго може да заварява Кракра-та. Ако загубите ще платите и електродите похабени да ви доказвам глупави неща......навити ли сте?
Който смята, че Кракра-та ще умре да залага смело. За да си оправдая изгубеното време съберете се поне трима.

:drinkers:
Смятам за по оправдано да си купя Кракра. Електроди и железа имам достатъчно.
viewtopic.php?f=11&t=70734&start=330#p1150175
Изобщо не ме вълнува вероятността от самозапалване от претоварване, стига да съм способен да го натоваря.
Ти си заварявай!
gogo7777 - майстор
Ами купи си. Няма да са пари на вятъра. :)
gogo7777 - майстор
Лицеви опори.....и още нещо :-D

https://www.facebook.com/reel/293364477 ... WDuG2&fs=e
Какво да му гледам, освен външния вид на кашпатовия?
Предполагам, работи- не работи?!
Нещо друго може ли да не забележа?

Относно лицевите, тия, предвид ръстовите показатели, нацелили са нишата много точно.
BLUEPUPIL - майстор
Дотук стигнахме до съгласието, че чудото на развития социализъм, когато прави качествени заваръчни шевове, „гълта“ 85-100W на минута и 5-6кW на час, сумарно заваръчно време (горяща дъга).
Най-смешният и комичен заваръчен аргумент е, че малката заваръчна машина не може да работи цял един час без прекъсване, затова от този час се изваждат „почивките“.
Горната несъстоятелна аргументация се „анулира“ при положение, че се работи при 125А на 300А машина (150 A, 100%) или когато се работи последователно с две по-малки машини.
Давам пример с предстоящ монтаж.
Технологично не е възможно да се поддържа подходящ температурен режим, когато се правят заваръчни паузи. Затова съм качил на платформата две мобилни заваръчни машини, които се редуват. И сумарно могат да работят без прекъсване (с няколко паузи траещи не повече от една минута) цял един астрономически час. Дори цели 8 часа.

Край на $ибаната тема!
И на тези ел. малоумници им дали избирателно право. Егати Конституцията.
Аууууууу, жални ни майка!

Прикачен файл:
45.jpeg
45.jpeg (6.98 KиБ) Видяна 311 пъти
hidrazin - майстор
Отговорът на темата е даден мнооого отдавна и това е реалното. Даже с много "изнасилване" на електроженчето:
ср ное 22, 2023 11:38 amhidrazin написа:
Електрожен Е01У (Кракра 160) не може да "изхарчи" повече от около 2,5kWh за час работа (активна енергия, реактивната е друга бира).
Това сметнато при препоръчителните режими на работа и заваръчен ток близо до максималния.
Така че:
вт ное 21, 2023 6:34 pmBLUEPUPIL написа:
Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е?
При малки(домашни) амперажи на заваряване
харчи (до) около 100W на минута.
100W x 60 min = 6000Wh = 6kWh
Блуето пак е ял боб. От оня, бързия дето бързо те кара да бягаш към едно място с тоалетна чиния... :-D
Така че:
НИКОЙ ДА НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ на драсканиците на BLUEPUPIL!!!
Той горкия НЕ Е КОМПЕТЕНТЕН в област електротехника и електрически измервания.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: