Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
chapara - майстор
Значи ти не знаеш грам от къде се почва, ама консутираш на чужди знания, жалък си. Продъжавай с консултациите!
Успех, а аз благдаря за такива погрешка излюпени консултанти, тип копи пейст. Може би е грешка в образованието, но по скоро на природата. Жална ни майка!!! Та ти дори не знеш какво и как да попиташ, нали го разбра, нямаш образованието, нито интелекта! За две три приказки си прозрачен.
Оставяш диря като мишките!
Бъди жив и здрав, но си объркал влака, тук пишещите не сме правени У дупе😁😁😁😁😁😁😁😁
Последна промяна от chapara на съб яну 20, 2024 6:15 pm, променено общо 1 път.
B0bi - специалист
Ако теча не е оправен, другите дейности са "слагане на каруцата пред коня".
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет яну 19, 2024 10:00 pmКиррил написа:
пет яну 19, 2024 6:01 pmchapara написа:
Ама и ти Киррил умело ни сугестегираш и ни вкара в заблуда, вероятно от незнание.

Ами кви са тия плоскости и глупости?
Тавана трябва да се възстанови в прав текст. Сега пак не каза в момента какво е покритието от долу. Кал и слама или кво?
Оправяте покрива първо, как, е друга тема. Сменяте всичко изгнило и го правите да не тече. Под керемидите препоръчително 4,5мм! битумна мушама. Чакате няколко хубави дъждове. После възстановявате така както е било до сега, без нови и заменени матеряли. И направи снимки от горе, от долу. Иначе, толкоз. Така ще е най ефтино. Казвам как се прави от опит!
В случаят въобще не става дума за ремонт на покрив и никой не пита за него как да стане. Покривът наистина подлежи на препокриване, но ще го прави бригада когато времето е подходящо. Предполагам, че ще се прави така както го описвате.
Човекът първо си е наумил да си оправи тавана в стаята за живеене и иска съвет с какви материали да го направи. В момента собственикът го няма и не мога да направя снимки.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Нищо лошо, ама това е, като да стоиш пред спуканата тръба и да боядисваш дюшемето
Киррил - специалист
съб яну 20, 2024 9:45 amn_a написа:

Нищо лошо, ама това е, като да стоиш пред спуканата тръба и да боядисваш дюшемето
Аз също им казах, че ремонта се почва от покрива, но хората нямат пари сега да го направят. За ремонта се искат хиляди левове. Трябва им време да съберат. През това време желаят да направят други по-дребни ремонти.
Благодаря на всички които бяха добронамерени и дадоха съвети.
Може да затворите темата.
п.с.
Когато искаш да направиш добро, изяждаш ........ Не правете добро на другите. Гледайте от страни.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб яну 20, 2024 10:51 amКиррил написа:
съб яну 20, 2024 9:45 amn_a написа:

Аз също им казах, че ремонта се почва от покрива, но хората нямат пари сега да го направят. За ремонта се искат хиляди левове. Трябва им време да съберат. През това време желаят да направят други по-дребни ремонти.
Благодаря на всички които бяха добронамерени и дадоха съвети.
Може да затворите темата.
п.с.
Когато искаш да направиш добро, изяждаш ........ Не правете добро на другите. Гледайте от страни.
Ядеш, каквот' си си надробил. Имаш проблем с ... изказа
B0bi - специалист
Тук няма практика да се затварят теми. Напротив - добре би било след време да кажеш как са се развили нещата. Това, че ще бъдеш оплют от дежурните хейтъри, не трябва да те отказва. Ще бъдеш полезен на много други четящи по-късно. Други, които също като теб няма да знаят нещо, но и няма да посмеят да попитат тук, прочитайки задължителното оплюване. Е, няма да ти благодарят, но не мисля, че за теб това е от особена важност :)
Все пак: дори и без основен ремонт на покрива, течовете биха могли да се оправят. Без това, всички други ремонти са безсмислени.
chapara - майстор
съб яну 20, 2024 11:58 amB0bi написа:
Тук няма практика да се затварят теми. Напротив - добре би било след време да кажеш как са се развили нещата. Това, че ще бъдеш оплют от дежурните хейтъри, не трябва да те отказва. Ще бъдеш полезен на много други четящи по-късно. Други, които също като теб няма да знаят нещо, но и няма да посмеят да попитат тук, прочитайки задължителното оплюване. Е, няма да ти благодарят, но не мисля, че за теб това е от особена важност :)
Все пак: дори и без основен ремонт на покрива, течовете биха могли да се оправят. Без това, всички други ремонти са безсмислени.
Не зная кого приисляваш като хейтъри, но май крадеца вика: - Дръжте крадеца.😁
Киррил - специалист
съб яну 20, 2024 11:58 amB0bi написа:
При първа възможност когато дойдат собствениците ще направя снимка на въпросното място.
Чакат да се оправи времето. Хората не са паралии, има и такива хора в България. Гледам с каквото мога да им помогна, но явно повече подобни питания няма да поставям в този форум.
Това е къщата от вънка. Някой съветват да почнат сега ремонт на покрива, ама аз съм прост и не ги съветвам.

Прикачен файл:
Snap2.jpg
B0bi - специалист
Сега определено не е време за ремонт на покриви, но каквото и да се направи по тавана, има вероятност да се компрометира. Може да се огледа и обмисли ремонта.
Неотдавна се наложи спешен ремонт на покрив с "прости" керемиди - внезапно малко пропадна една част ... Е, оказа се цялата страна тотал-щета. Компромисно я направихме с налични ламарини. В къщата не се живее. Малко ми е странно, но кара-таванът никъде не паднал. А има следи от немалко течове. Наслагани са разни съдове по тавана ... Явно не са се препълвали при дъждове и после са се изпарявали. Не бих го нарекъл и "някакво временно решение", но все пак ... :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб яну 20, 2024 1:24 pmB0bi написа:
Сега определено не е време за ремонт на покриви, но каквото и да се направи по тавана, има вероятност да се компрометира. Може да се огледа и обмисли ремонта.

... Наслагани са разни съдове по тавана ... Явно не са се препълвали при дъждове и после са се изпарявали. Не бих го нарекъл и "някакво временно решение", но все пак ... :)
Доста дълговременно решение са си легените под течове :-)
Зимно време се правят само спешни ремонти
Не е сега времето и за ремонт на таван. Като се постопли
По първоначалното питане. Като ще е кръпка, се прави както е било, същите материали, същата техника. Или приблизително. Не е баш скъпо, само ръце да има. И малко акъл

Тема "Частичен ремонт на таван от гредоред." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: