• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
Всички имаме коли, нали ?
MamaMy - майстор
Явно е, че няма нищо социално в решенията на правителство и законотворци, но защо аджеба правят "екологични" оценки за цялата държава? Защо да вдигат данъците на старите автомобили? Около мен са все такива, но въздуха е чист и свеж. Около народното събрание са все нови автомобили, а въздуха замърсен. Е, питам за какво искат да спират автомобилите при мен, като аз съм на 300 км от тях?
Ако стимулите за подобна активност са увеличаване на приходите в хазната, аз бих предложил друго. Да се удвоят данъците за втори автомобил и утроят за трети в едно семейство или от един човек. Понеже веднага ще бъдат пререгистрирани на роднини, предлагам и точка 2: Ако собственика на автомобила няма правоспособност то автомобила да бъде свалян от регистрация.
И така остават доста вратички. Предложете вие варианти за затваряне!
schuldiner - майстор
Ти на луд се правиш, какво социално?!? И никаква екология няма, просто е оправдание. По същия начин могат да думнат скъпите/новите автомобили. Все ще скалъпят някаква правдоподобна легенда... А истината е, че са виновни "патриотите", които се гордеят как чинно си плащат данъците. Т.е. точно най-големите мрънкачи сега. Ами то има и легални начини да не плащаш, ама де акъл... И като плащаш безропотно, естествено ще ти вдигат данъците. От хилядолетия е така. Вече го написах - ако от догодина бракуваме 200 х. стари дизела, данъците на останалите нови и еко ще трябва да ги покрият. Бюджет надолу аз не съм виждал.
ESPACE - майстор
ср яну 24, 2024 4:01 pmКиррил написа:
Някой от вас имали спомен за обясненията с които преди много години увеличиха цената на горивата, с обяснението - колкото повече карате, толкова повече плащате и увеличението отива за ремонт на пътищата. Познайте от първият път, дали тези пари отиват за там, за където ви излъгаха.
Много добре го помня. И постоянно си го припомням когато пътувам и се лашкам по дупките и неравностите деева пиу пиу пиу лъжлива.
Тогава си мислех че това е отлична и справедлива идея с която ще се оправят пътищата. Тия пътища и ремонтите им са такава яма за пари. Днес ремонтират, след 4 месеца е още по зле. Няма никакъв технически и качествен контрол от тая държава. Само се изсипват едни пари.Пиу
kozl - майстор
ср яну 24, 2024 8:38 pmКиррил написа:
Явно много сте се откъснали от реалността в България.
Според вас масово се взима заплата от 5000 и повече.

Snap862735991.jpg

Явно оправдавате вдигането на данъците със 60-80% на над 1600000 коли у нас.

п.с.
Разбра се вече кой какво мнение има по темата. Може да се заключва вече, че нервите на някой не издържат.
Да има такива с под 1000 лв/мес и такива с 5 и повече пъти по-високи.
Така е в демокрацията.
И няма как едните и другите да мислят еднакво.
Както пишат философите "Битието определя съзнанието".

Киррил ако целта ти е била за успокоение на нервите - сбъркал си.
Ти си автор на темата, но друг решава за катинара :wink:
За това наблегни на убедителни доводи за заключване.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Целта е постигната
Народът се разслои на тези срещу онези и на претръпнали
За пореден път
Погледнете какво пак нахързулват в суматохата
Тоя форум съвсем изпосталя
kozl - майстор
чет яну 25, 2024 12:04 amMamaMy написа:
Явно е, че няма нищо социално в решенията на правителство и законотворци, но защо аджеба правят "екологични" оценки за цялата държава? Защо да вдигат данъците на старите автомобили? Около мен са все такива, но въздуха е чист и свеж. Около народното събрание са все нови автомобили, а въздуха замърсен. Е, питам за какво искат да спират автомобилите при мен, като аз съм на 300 км от тях?
Ако стимулите за подобна активност са увеличаване на приходите в хазната, аз бих предложил друго. Да се удвоят данъците за втори автомобил и утроят за трети в едно семейство или от един човек. Понеже веднага ще бъдат пререгистрирани на роднини, предлагам и точка 2: Ако собственика на автомобила няма правоспособност то автомобила да бъде свалян от регистрация.
И така остават доста вратички. Предложете вие варианти за затваряне!
Оно ся иде тема за увеличение и на данъците и на жилищата. Явно държавната кесията олекнала и требе да се пълни некакси :?
Кви варианти :?
Да се удвоят данъците за втори..... Сам си отговорил как кесията нема да се пълни.
2: ..... Трудно ще се прокара такъв закон. Противоречи на демокрацията. А и как това ще увеличи прихода в кесията :?

3.) Аз понеже се интересувах за МПС-тата за които не се плаща данък и ГО обаче заемат обществени места паркирани там, та от общината отговориха, че премахват коли, които са просрочили год.технически преглед повече от 2 години. 2021 г. срока беше променен от 2 г. на 3 месеца и гледам "колите паметници" изчезнаха от квартала.
А според мен логиката е че МПС без платена ГО и данък не трябва да заема обществени места. Е като срока по горното беше 2 г. изписаната от мен логика не работеше, но сега тримесечния срок явно има успех. Е така ако искаш да оставяш МПС то паркирано на обществени места ще трябва да платиш данък, ГО и преглед. Има логика, но местата за паркиран пак не достигат. Явно собствениците си плащат или контрола не струва :? Вие как мислите?
4.) Някъде по щатите имало такова, че кола без гараж не може. Е ама това няма да пълни кесията - значи отпада.
5.) Да се пълни кесията от паркирането в обществени места, вместо от данъците. Но като си спомня какъв вой беше като въвеждаха зоните #-o

Друго се не сещам у момента, но ако увеличаването на данъка на старите МПС та постигне екологичния замисъл премахването им като замърсители, то логично е да предположа, че този стъпка няма да увеличи прихода в кесията.
Нема автомобил - нема данък :rolleyes:
kozl - майстор
чет яну 25, 2024 7:51 amESPACE написа:
ср яну 24, 2024 4:01 pmКиррил написа:
Някой от вас имали спомен за обясненията с които преди много години увеличиха цената на горивата, с обяснението - колкото повече карате, толкова повече плащате и увеличението отива за ремонт на пътищата. Познайте от първият път, дали тези пари отиват за там, за където ви излъгаха.
Много добре го помня. И постоянно си го припомням когато пътувам и се лашкам по дупките и неравностите деева пиу пиу пиу лъжлива.
Тогава си мислех че това е отлична и справедлива идея с която ще се оправят пътищата. Тия пътища и ремонтите им са такава яма за пари. Днес ремонтират, след 4 месеца е още по зле. Няма никакъв технически и качествен контрол от тая държава. Само се изсипват едни пари.Пиу
Аз обаче съм заборавил. Иначе и у мен има такваз идея у главата.
Обаче помня някакво разискване по медиите как това не може да стане, защото ще бъдат засегнати производствата, които не ползват пътища.
В общи линии оскъпяването на горивата ще се отрази към повишаване на цените на стоките. Са кое ще бръкне по-дълбоко в джоба на хората, повишените данъци или повишените цени на горивата - това е въпрос на статистически сметки, които аз не мога да пресметна.
Но ако се окаже, че едното или другото водят до един и същи ефект към обедняване на хората, нема смисъл да си чешем клавиатурите по този казус :roll:
B0bi - специалист
Винаги ще измислят нещо да нахарлузват. При унищожена икономика, при постоянно взимане на нови и нови заеми, все пак трябва от някъде да се изсмукват и още пари. Най-лошото е, че почти нищо не се прави за стимулиране на производството. Напротив - забива в земята и малкото налично. Никоя държава не се е оправила с увеличаване налозите на поданиците си. Оправяли са се с развитие на икономиката си. Ние бяхме си стъпили на краката до някъде. Усещайки го, заинтересовани страни ни подляха вода. И ние залитнахме ... заслепени от алчност. Погледнете Китай. Дали бяха по-напред от нас? Управляващите се наричат "социалисти", но това ни най-малко не им пречи да си развиват икономиката по правилата на капитала. Не съм убеден какво щеше да е икономическото ни състояние днес ако не бяхме направили този остър завой. Завиването в дясно си го имаше и преди '90, но беше плавно, едва забележимо. Е, навихме волана и дадохме газ. Сега сме извън пистата. Дали ще се върнем на нея точно с данъци ...
ESPACE - майстор
чет яну 25, 2024 9:25 amkozl написа:
Обаче помня някакво разискване по медиите как това не може да стане, защото ще бъдат засегнати производствата, които не ползват пътища.
Това да е проблема. Не задължително(и не е) акциза еднакъв за различните горива. Може да се облага със съставка пътища само гориво продадено от бензиностанцията.
kozl - майстор
чет яну 25, 2024 10:08 amESPACE написа:
чет яну 25, 2024 9:25 amkozl написа:
Това да е проблема. Не задължително(и не е) акциза еднакъв за различните горива. Може да се облага със съставка пътища само гориво продадено от бензиностанцията.
Ми не само това ще е проблема. Има вероятност бензионастнциите да се поизместят :wink:
Примерно аз защо почнах със дизел :? И защо с години почити не съм зареждал на бензионастнция.
Некога в соца, тези които се доредиха до дизел имаха възможност за почити безплатно гориво.
Демокрацията внесе мноо дизели, замени Зиловете и клона на евтиния дизел се строши :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15

Тема "Увеличение данък за старите бензин и дизели?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: