• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
вт яну 23, 2024 12:16 amivanovbg написа:
Нещо завихряла водата между различни метали дето образували галванични елементи и правело котления камък на прах дето се забърсвал с кърпа. Ток или друг консуматив не ползват.

:partyman:
P.S. Ти и Хлопелите (Опели 2012-та) ако правиш така ... :-D
Последна промяна от hidrazin на вт яну 23, 2024 12:27 am, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
ivanovbg, кажи на снаха си да купи и да ползва Цилит бенг! Аз по-добър препарат не съм срещал.
ivanovbg - майстор
Днес ходих да видя какви фитинги ще ми трябват за монтажа и снимах да видите за какво иде реч, че снахата има изпити и не беше го изчистила от снощи. Варовика много здраво залепва и освен с оцет и лимонтозу с друго не се чисти. С това устройство според рекламата варовика не се залепва, а се почиства с мека кърпа, та до няколко дена ще видя дали има ефект.

Прикачен файл

0-02-05-1f62d84aea7a4f110473a43e15124f0283051979a439fc44084fb0cd745c6b52_full.jpg
ivanovbg - майстор
Вчера бях при сина и смело мога да кажа, че въпреки мнението на Хидразин системата действа. Пак остава бяло като изсъхнат капките, но вече не се налага да се употребяват никакви лимонтозута и оцети. Само с ръка или сух парцал бялото пада и всичко си лъщи. Фугите на плочките не побеляват. Верото много повече се пени и косата на снахата е станала по мека, каквото и да означава това. Бойлера се чува да шуми като загрява, но много по тихо - то така се чуваше при монтажа. Вече каната за подгряване на вода се ползва с чешмяната вода. По дъното след 5-6 загрявания пак има следи от бялото, но с една гъбичка пада много лесно. Преди я ползваха само с минерална. След няколко дневно ползване топлата вода е изглеждала като мътна и по питата на душа на гумените дюзи е имало като капчици от варовик които падали с ръка, но сега ги няма и питата си е чиста като току що купена. Предполагам, че се е изчистил бойлера отвътре и затова е имало увеличено отделяне на варовик.
Та в резюме - 400лева дето ги дадох за устройството си струва за мен парите. Няма употреба на соли,ток и други консумативи. Снахата е доволна. Магнитите също работят, но те са 30лв. Кърпите след пране са меки и казах на снахата да спре за известно време да слага омекотител в пералнята за да видим дали ще останат такива. Все се оплакваше, че омекотителите почти не действат и обвиняваше производителите, че са ги развалили. Преди да се нанесат живееха в Правец и там с омекотителя ставали много меки. Предполагам, че е от варовика.

Пише, че има и антибактериален ефект, но това няма как да проверя, така че го приемам на доверие.

Ако искате мога да дам и линк откъде го купих, но да не почнат обвинения, че съм им акционер :-D

Прикачен файл

0-02-05-6c36f0d25d9fb57206efe317c388c9f59b41572279e8e5947120e71c57767ecd_full.jpg
ivanovbg - майстор
Ако не вярваше щях да те накарам сам да тестваш. :partyman:
пон яну 29, 2024 7:41 amivanovbg написа:
...Вече каната за подгряване на вода се ползва с чешмяната вода. По дъното след 5-6 загрявания пак има следи от бялото, но с една гъбичка пада много лесно. Преди я ползваха само с минерална. ......D
Само за сведение и на разпорежданията Ви;
Минералните води, в много случаи и са по "варовити" от чешмяната.
За уреди, които искаме да предпазим от варовикови отлагания, изворна или трапезна вода.
За кафемашината и метлата с ИИ ползвам изворна.
На снимката е вода, налята на 1440мнв. в нашият Балкан.
Изворните са с до три пъти повече частици.

Прикачен файл

IMG_20240121_104317.jpg
hidrazin - майстор
пон яну 29, 2024 11:29 amivanovbg написа:
щях да те накарам сам да тестваш.
Няма как. Когато съм ги тествал, ти даже и не си се замислял за тях. :)
Не ме карай да ровя из старите броеве на "Млад конструктор" (май там беше) за схемата на такова електронно устройство.
И да, не работи както и не работят всички тези магнитни измами.
Всяка нова измама е добре забравена стара, Мине не мине и айде пак чушшш...
hidrazin - майстор
пон яну 29, 2024 11:54 amТрифон П.Трифонов написа:
На снимката ...
Това на снимката измерва ли и Ph ? Предполагам да.
ivanovbg - майстор
пон яну 29, 2024 12:12 pmhidrazin написа:
пон яну 29, 2024 11:29 amivanovbg написа:
щях да те накарам сам да тестваш.
Няма как. Когато съм ги тествал, ти даже и не си се замислял за тях. :)
Не ме карай да ровя из старите броеве на "Млад конструктор" (май там беше) за схемата на такова електронно устройство.
И да, не работи както и не работят всички тези магнитни измами.
Всяка нова измама е добре забравена стара, Мине не мине и айде пак чушшш...
Eми за мен действа. Но в него няма нищо електронно. Даже батерийка няма.
Пролетта като мина на слънчевия бойлер ще отворя сегашния да видя има ли люспи. Нямам оплаквания, бойлера е 8годишен и от две години е с магнити. Мисля, че ще е чист,, защото го дават да не залепва варовика, а на Брезник водата си е варовита.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

Тема "Пералня и съдомиялна - много твърда вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: