Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това е начинът за подвеждане на наклон.
Виждала ли си нивелир??? Той не е разграфен на проценти.
Смяташ си според дължината и желания процент колко ти е разликата в двата края (примерно). Подлагаш неща (тухли, щайги, парче картон) с цел изравняване на ниво.
Сиреч! Като сложиш нивелира върху Нулата плюс разликата ( в твоя слуай върху сифона + картона), кажи, ако ти идва къс, ще те уредим с дълъг и изравняваш. Което значи мехурчето му да е в средата. Тогава отбелязваш другия край. Прибираш нивелира, махаш подложката от Нулата (махаш парчето картон).
Вече от сифона, до белязаното имаш желания и така трудно намерен наклон.
Ако някой ме еразбрал, си искам медаля.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 8:50 pm, променено общо 1 път.
maxuel82 - специалист
много добре обяснено!!! ама ако банята е по-дълга няма ли по този начин да стане много малък наклона ким сифона??? А парчето от гипсокартон се слага върху сифона нали ??? :?
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 8:51 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Бааси готините сте :lol: :lol: :lol: .
1% на 1 метър е 1см. Това при баня 2 метра и сифоня п у средата, начи от сифона до стената е метър, значи ще надигна с 1см, значи ...е ще подложа нещо към сантиметър. няма да ме бият ако е 12мм, мисля.
Аааако стената е 3метра и софонът е в средата, значи е на метър и половина от стената, 1,5 по 1% начи на метър сантиметър, начи на метър и половина сантиметър и половина... начи трябва да подложа сантиметър и половина.
Ако е 17 метра, сифонът е в единия край, от онея скъпите, линейните.
17 метра, по 1см. Разликата между високото при стената и нулата при сифона е 17 см. ще трябва да подложа 17 см над сифона и определено ще се наложи да го разделям на порции щото 17 метра нема такъв нивелир. подлагането става като разделим тея 17 метра на удобни дължини. Например на по метър.отбелязване си метрите по пода....да обяснявам ли как първата нула е сифона+17, на следващия метър е сифона+17+1.... мамкаму :-D
kokopi4a - специалист
n_a написа:
Бааси готините сте :lol: :lol: :lol: .
1% на 1 метър е 1см. Това при баня 2 метра и сифоня п у средата, начи от сифона до стената е метър, значи ще надигна с 1см, значи ...е ще подложа нещо към сантиметър. няма да ме бият ако е 12мм, мисля.
Аааако стената е 3метра и софонът е в средата, значи е на метър и половина от стената, 1,5 по 1% начи на метър сантиметър, начи на метър и половина сантиметър и половина... начи трябва да подложа сантиметър и половина.
Ако е 17 метра, сифонът е в единия край, от онея скъпите, линейните.
17 метра, по 1см. Разликата между високото при стената и нулата при сифона е 17 см. ще трябва да подложа 17 см над сифона и определено ще се наложи да го разделям на порции щото 17 метра нема такъв нивелир. подлагането става като разделим тея 17 метра на удобни дължини. Например на по метър.отбелязване си метрите по пода....да обяснявам ли как първата нула е сифона+17, на следващия метър е сифона+17+1.... мамкаму :-D
Ти колко пъти си правил такива на по 17 м. от стената? За това хората са измислили лазерен нивилир!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
И ти ли нямаш нужда от принципно разбиране... :?
:razz:
Илиян Илиев™ - майстор
Ти пък ако ми кажеш, че 17 метрови майки(и изобщо майки по-дълги от собствения ти мастар) ги правиш с нивелира си ми ясен колко си майстор.
crez - майстор
Ето така се прави.

Прикачен файл

1232312395421.jpg
1232312395421.jpg (28.18 KиБ) Видяна 8438 пъти
solo5 - майстор
crez написа:
Ето така се прави.
:gott:

Тема "нивелация на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: