ср яну 31, 2024 5:31 pmB0bi написа: Според мен по-добре е да му кажем, че е има такава опасност, от колкото да му мажем категорично "не - няма". Условностите едва ли би ги разбрал.

ср яну 31, 2024 5:03 pmJacomo написа:Може би:вт яну 30, 2024 10:44 pmi486 написа: Чух едно твърдение, в което не съм много убеден дали е вярно. Ако към изправен бойлер е включена фазата, а нулата е прекъсната (примеро залепнала клема на ключ), ще бие ли ток по водата или корпуса?Ако нагревателят няма пробив, може и да не бие ток![]()
ср яну 31, 2024 5:03 pmJacomo написа: Ако нагревателят няма пробив, може и да не бие токА може и да бие или да те убие. Няма значение дали нагревателят с или без пробив.
ср яну 31, 2024 5:03 pmJacomo написа:Това беше същината на загадката - гарантирано ли от нагревателя трябва да офазява водата/корпуса. Интересно е, защо правят ключове за бойлери, които прекъсват фазата и нулата, а не само за фаза - сякаш ти казват да го свържеш както не трябва.вт яну 30, 2024 10:44 pmi486 написа: Чух едно твърдение, в което не съм много убеден дали е вярно. Ако към изправен бойлер е включена фазата, а нулата е прекъсната (примеро залепнала клема на ключ), ще бие ли ток по водата или корпуса?Ако нагревателят няма пробив, може и да не бие ток![]()
ср яну 31, 2024 11:39 pmi486 написа:Няма никаква загадка. До таблото може да е двупроводна линията, а от таблото до бойлера трябва да е трипроводна. Ако си отварял такова табло има едно болтче отделно от ключа на който има знак за земя.Мостчето за зануляване се свързва в таблото, а от това болтче до земята на бойлера се свързва третия кабел. Ако не е пуснат трети кабел до бойлера нулата не се прекъсва.ср яну 31, 2024 5:03 pmJacomo написа:Това беше същината на загадката - гарантирано ли от нагревателя трябва да офазява водата/корпуса. Интересно е, защо правят ключове за бойлери, които прекъсват фазата и нулата, а не само за фаза - сякаш ти казват да го свържеш както не трябва.вт яну 30, 2024 10:44 pmi486 написа: Чух едно твърдение, в което не съм много убеден дали е вярно. Ако към изправен бойлер е включена фазата, а нулата е прекъсната (примеро залепнала клема на ключ), ще бие ли ток по водата или корпуса?Ако нагревателят няма пробив, може и да не бие ток![]()
ср яну 31, 2024 11:58 pmivanovbg написа: До таблото може да е двупроводна линията, а от таблото до бойлера трябва да е трипроводна.Какво трябва и какво е в действителност са съвсем различни бири. А твоята е вкисната.
ср яну 31, 2024 11:58 pmivanovbg написа: Няма никаква загадка.Не. Има загадка. Защо пишеш в тая тема след като по електротехника имаш ДВОЙКА ?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: