EDI написа:LDC, както и сериите LCC r LGC са правени в Китай.Не се притеснявай, някои от частите са правени от други производители, например компресора е ТОШИБА.ФУДЖИЦУ ДЖЕНЕРАЛ си имат огромен завод в Китай, където си правят машините.В Япония се произвежда една единствена машина, която е на 220 волта - ТОШИБА SAVP-ND, това е НОРДИК МОДЕЛА от клас ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ и модела SAVP-E, от същия клас.Така, че не пиши, всичко си е наред.Ако наистина си го спирал в студа, са прави, защото маслото се сгъстява и компресора има защита.Uогато е включен, компресора има подгряващи намотки и поддържа компресора в постоянен ,работен режим.При температу,ри под -3 градуса не следва да си спираш машината.То това му е и работата, да работи постоянно и да поддържа климата в помещението.Моите като ги пусна октомври и ги спирам чак април.Абсолютно. То от там идва икономията ...
fire73 написа:абе разкарваха го до сервиза - /уж до софия/, но като го върнаха и казаха, че трябвало само да се загре компресора щото било замръзнало маслото в него!!!! ... вярно е че аз го изключвах, тъй като ме няма през деня и то в големите студове, но ... малко се съмнявам! ... в действителност загряха комперсора и сега няма проблем ... обаче като бяха свалили капака на външното тяло и се загледах и .... на перката пише PANASONIC и MADE IN CHAINAОт контакта ли беше изключен или на "стенд-бай" режим?... а уж ми бяха казали че точно тези се правели в Япония! ... естестено писах на фирмата вносител и на другия ден управителя на тази фирма ми се обяснява по телефона! ... сега съм подготвил едно писъмце до Фуджитсу в Япония! .... трябва само някой да ми го преведе