• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
vampiric - помощник
http://www.dvb-bg.com/
Това е.Офсетова чиния до определен размер,е по-добра от параболичната,по мнение от форумите.Благодаря Борис.
sstefanov - майстор
Борис написа:
...Да ти имам справката !Ти в темата ли си , или в розовите облаци ?
Там ще намериш кои български канали може да гледаш свободно и кои са кодирани. Това беше и първия въпрос в темата!

По-пълно описание съм виждал само в satcodx.com, но тук ми се струва по-удобно.
Не виждам какво не ти е харесало.
Ако не си успял да откриеш справочника ето за кабелните и ефирните:
http://www.predavatel.com/tv/
Ето и за сателитните:
http://www.predavatel.com/sat/sat.htm
Борис - специалист
Не се ограничавай до определен размер . Насочи се към възможно най-големия,който можеш да си позволиш.Голямата върши работата и на малката.
vampiric - помощник
От прочетеното разбрах,че "Екосмарт 791" е в средния клас мн.добър.
vampiric - помощник
Е,Борка,то има антени и по 4м.,а сигурно и по-големи,ама няма да ми стигне едногодишната заплата за подобни размери.За сега ми стига Екото 791 и една офсетка около 110см.Започвам да мисля за конвертора.Разбрах,че има сдвоени и четворни (дано не греша).Означава ли това,че за близки един до друг спътници,няма да се налага да се върти антената.
Борис - специалист
Добър избор . За размера не случайно те насочих към най-големия , който можеш да си позволиш ( 4м. би бил перфектен избор , но освен финанси ти трябва и място , където да я монтираш ).Вземи си и мотор , но за офсетовите антени е около два пъти по-скъп от параболите.Защо са ти двойни и четворни конвертори - на една антена, колко приемника ще включваш?Ако е един , няма смисъл .
vampiric - помощник
А,ясно.Мислех си,че като е двоен или четворен конвертора,ще приема сигнал едновременно от два два или повече сателита и няма да има нужда от "въртене"на антената.Щото българските програми са на различни сателити.
Борис - специалист
Не съм ти казвал , че не може да се приема сигнал от два спътника едновременно . Български програми не могат да се приемат едновременно от различни спътници - те са на около 20 градуса един от друг.
mitcd - специалист
Възможно е да се гледат програмите от два съседни спътника.С два конвертора един до друг.Например аз гледах преди време на аналогов приемник Astra и Hotbird едновременно с ключ за 22Khz(бях си го изработил ръчно).Е разбира се пада малко от сигнала но не вярвам да е с по вече от 5-6 %.Също става и с две отделни антени.
zoro1 - специалист
Имаш много опции.
1.Чиния +моторче + DVB +CI /или емулатор/-около 200 кинта
2Булсатком или само карта, приемник с възможност за предаване на кодовете през 232 или интернет .След това с 1 абонамент можеш да гледаш на 5-6 телевизора в радиус 100 метра/има трансмитери и на по голямо растояние ноо са скъпи/,като трансмитерите имат код за защита
при този вариант БСКом -ок 100 лв +чиния и конвертор ,приемник с трансивър около 80-100 лева ,трансмитер около 50 лева но абонамента ти е само един!!
  • 1
  • 2

Тема "Сателитна антена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: