Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kocetoo - специалист
EDI, би ли споделил предишен опит имаш ли с други отоплителни тела?
EDI - майстор
Етажа ми е среден, имам външна изолация на целия етаж и вътрешна на част от къщата.Отдолу се топли /също има външна цялостна/, отгоре етажа не е отоплен/не е мой/, има и таван.Двете стаи са южни/спалня и на малкия/, хола е изток, само трапезария и кухня са север.Като цяло къщата е топла.
kocetoo, машините, които ти посочих, ще ти работят над 10 години при всеки случай.При всички положения комфорта при отопление ще ти е по-добър, него не можеш да го оцениш, ще можеш да ги ползваш и лятото.При теб, ако жилището е принципно топло, може да минеш и с 13-цата на ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ цена 2200 на машина без монтаж/.
До преди 4 години шивеех в апартамент, отопляван от акумулираща и радиатор/подпомагатн от духалка, когато малкия беше малък :-D /.Въпреки ,че апартамента беше топъл, дограмите си бяха много стари и не бе саниран.Не може да се сравни сега положението, с преди.
kocetoo - специалист
Незнам как може да се определи дали е добре саниран апартамента. Дограмата е дървена без стъклопакет има изолация на тавана с минерална вата.
Мога да кажа че при минус 15 навън - всяка стая, оборудвана с радиатор 1500 вата - температурата в жилището се поддържа 25 градуса. - ако има някой експерт да определи.
kocetoo - специалист
Моля те определи какво имаш предвид - комфорта при отопление ще бъде по-добър?

Моля, сподели какви са ти били сметките при отопление с акумулираща печка?
tinalex - специалист
Аз топля 72 кв.м. панел с топлоизолация и само една малка вътрешна стена с 9-ка и 12-ка инвертори Фуджицу,както и конвектор в спалнята.Сметката за отопление за декември е 120лв.В къщи поддържам 23градуса.А,в банята има едно малко конвекторче 400вата.По електромер изразходвам под 800кв-часа за отопление.За същия период на предната година Топлофикация ми била подала 1800кв-часа.Така ми е много добре.
kocetoo - специалист
Все пак нямаш ли наблюдение на това колко ти е била сметката, ако си се отоплявал с други отоплителни уреди и ако може сподели какви са ти моделите на климатиците и какви коефиценти имат( включително колко праи са) - Може би ще добавим в експеримента и климатици от среден клас ;)
EDI - майстор
Миналия януари сметката ми беше 128 лева, при сходни условия през тази зима.Два климатика/единия вече е сменен/ и акумулиращата печка.Сега съм с три климатика, два от които сменени това лято.Машините са 10SAVP-E на ТОШИБА 1900 лева, ДЖЕНЕРАЛ 09 LDC 1600 лева и ХИТАЧИ Е10Н2 1000 лева.Вечер се поддържа между 18 и 20 градуса за спане, денем двете машини са на 22 градуса/10SAVP-E на ТОШИБА, ХИТАЧИ Е10Н2 /.
Среден клас следва да се има предвид само ДЖЕНЕРАЛ/ФУДЖИЦУ/ФУДЖИ и ДАЙКИН.
За комфорта имам предвид постоянна температура и пречистване на въздуха.
kocetoo - специалист
Хубаво, ама разлика от 40лв на месец колко време ще се избие?
EDI - майстор
В какъв смисъл да се избие, да покрие цената на машините ли.Не е работата само в това, но и в комфорта и атмосферата в помещенията..За 16.12 - 22.01.2009 г. тока ми с горните машини е 87 лева/без готвене, което е на друг електромер/.
kocetoo - специалист
А каква е разликата с това когато имаш отделен плазмен филтър с йонизатор?

Тема "Braniac експеримент Най-евтино Икономично отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: