Аз не претендирам за нищо. Включих се за да ми се изяснят нещата... 
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777
- майстор
117 мнения в "Каква е мощността при трифазен нагревател"
valentino76bs
- майстор
вт фев 06, 2024 3:22 pmaleksnp написа: Ако може да задам едно въпросче. Имаме трифазно захранване. 3бр. нагреватели ,всеки свързан към отделна фаза и обща нула-звезда. Нагревателите са с различна мощност. 1, 2 и 3 киловата. С каква стойност е токът през нулата?Смяташ тока на всеки един нагревател при 230 волта и после тоците се събират векторно и ще разбереш колко е тока през нулата.
ivanovbg
- майстор
вт фев 06, 2024 3:22 pmaleksnp написа: Ако може да задам едно въпросче. Имаме трифазно захранване. 3бр. нагреватели ,всеки свързан към отделна фаза и обща нула-звезда. Нагревателите са с различна мощност. 1, 2 и 3 киловата. С каква стойност е токът през нулата?Нулата ако е свързана в центъра тока през нея ще е равен на сбора на токовете от трите фази, ако нулата не е свързана с центъра тока през нулата ще е нула!
valentino76bs
- майстор
вт фев 06, 2024 10:03 pmB0bi написа: Аз не знам да събирам токове векторно. Мисля, че повечето четящи тук - също. Ти би ли го направили в името на сайта? Или и теб те страх, че някой четящ би ти изял хляба ако покажеш как се събират въпросните токове векторно?Спести си сарказма....моя хляб е ръжен ,черен и всякакъв друг но не и бял така че повечето хора няма да го ядът.
valentino76bs
- майстор
Преди 12 години имахме подобна тема ...прочете я..Освен това има и он лайн калкулатори за смятане на вектори но е безмислено .Аз ползвам опростен метод и долу горе чисто практически ме е ориентирал през годините.
Ааа и даже във практиката съм видял ,че тока през нулата може да е по голям от най големия ток на някоя от фазите
Ааа и даже във практиката съм видял ,че тока през нулата може да е по голям от най големия ток на някоя от фазите
MamaMy
- майстор
вт фев 06, 2024 10:03 pmB0bi написа: Аз не знам да събирам токове векторно. Мисля, че повечето четящи тук - също. Ти би ли го направили в името на сайта? Или и теб те страх, че някой четящ би ти изял хляба ако покажеш как се събират въпросните токове векторно?Това ли те тормози? Искаш да ядеш чужд хляб без да си го заслужил? Вече си ми ясен. Слагам те в списъка с невидимите.
valentino76bs
- майстор
вт фев 06, 2024 3:44 pmDundyTheCroc написа:Векторно си го смятал така ли.....иначе около 6,5 на око..вт фев 06, 2024 3:22 pmaleksnp написа: Ако може да задам едно въпросче. Имаме трифазно захранване. 3бр. нагреватели ,всеки свързан към отделна фаза и обща нула-звезда. Нагревателите са с различна мощност. 1, 2 и 3 киловата. С каква стойност е токът през нулата?7.53А при 230 волта.
Тема "Каква е мощността при трифазен нагревател" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература