• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
anton_ss - специалист
Искам идеи,предложения ,как да си храня кучето на вилата без да ходя всеки ден до там.Аз имам два вариянта за сега.Но очаквам от Вас доразвиване за да се получи нещо наистина работещо.Първо в съд с фуниевидна /пресечен конус/ форма е насипана храната ,гранули,отдолу някаква клапа/ето за тук чакам предложения/която да се отваря по сигнал от :1може би от gsm, 2 или от часовник,напр.от електромерен.Как да се изпълни тази клапа .Да може и да дозира определено количество храна.Преди години имах схема на хартия не съм е пробвал на практика,за хранене на рибки.
lyki - специалист
Циклон с електро механичен дозатор е добро решение . Но защо трябва да лишаваш от внимание животинката хранена от някаква машинария?
Как проклетата машина ще даде на кучето вниманието което очаква от стопанина си?
Аз бих подарил кучето на някой който ще му отделя необходимото внимание отколкото да мисля машина за това.

А иначе е предизвикателство такава хранилка.
romanpm - майстор
здравейте , смятам че с подходящ електромагнит примерно ел. брава за входна врата с подходящо забавяне и часовник с програма / има ги в магазините /може да се получи нещо ! :)
anton_ss - специалист
Еех,мислиш ли,че не ми липсва и на мен?Осем години вярна служба,но ....Немога да ходя всеки ден .По-добрия вариянт механична автоматизирана хранилка отколкото-глад!А в почивните дни радоста от срещата е по-голяма!
Последна промяна от anton_ss на ср яну 28, 2009 8:46 pm, променено общо 1 път.
lyki - специалист
Дозатора може да се изпълни по подобие на машините за намачкване на гроздето . В тесния край на циклона два вала с подходящи отвори според големината на гранулите. В зададено от часовник време се завъртат от ел двигател с редуктор ,да речем от някой стар грил.
Засичаш за колко време ще ти пусне необходимата доза и насройваш часовника.
Чаро - Акълия
Я виж какво излезе...
Въртеливата ми се струва лесна за измайсторяване(четвъртата)
http://www.pet-super-store.com/pet-supp ... c-feeders/

Даже за по-голяма сигурност от "взлом" дозатора може да се закачи вертикално на стена. На отвора да се върже тръба по която храната се изсипва в фиксиран за пода съд.
Стефан - майстор
lyki написа:
В зададено от часовник време се завъртат от ел двигател с редуктор ,да речем от някой стар грил.
Трябва да се предвиди вариант, когато АЕЦ Козлодуй окончателно спре/както някои искат/. :? Тогава остава варианта с фотоволтаична инсталация, акумулатор, инвертор, и т.н.
lyki - специалист
Стефан написа:
lyki написа:
В зададено от часовник време се завъртат от ел двигател с редуктор ,да речем от някой стар грил.
Трябва да се предвиди вариант, когато АЕЦ Козлодуй окончателно спре/както някои искат/. :? Тогава остава варианта с фотоволтаична инсталация, акумулатор, инвертор, и т.н.
Е добре де ,става и с редуктор и монорче от чистачки на автомобил.
Но не вярвам КозлодУЙда спре. :lol:
anton_ss - специалист
Ето и схема за хранене на рибки от преди доста години от някакъв вестник:

Прикачен файл

shema.JPG
схема
shema.JPG (25.07 KиБ) Видяна 17478 пъти
anton_ss - специалист
Надявам се ,че се разбира.При нормално положение горната клапа е отворена/зелено/,а долната затворена .При подаване напрежение на бобината на елмагнита се издърпват едновременно клапите ,горната се затваря а долната отваря и исипва храната.При отпадане напрежението пружините издърпват клапите обратно.Какъв елмагнит може да се ползва ,как да се управлява времето??? :?
  • 1
  • 2

Тема "Дистанционна хранилка - идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: