Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте на всички.Може ли някой специалист да ми отговори на този "вьпрос".
Допуска ли се захващането на UD профил дирактно за дограмата заради голямото разтояние между дограмата и тухлената стена зад предстенната обшивка/разтоянието между дограмата и тухлената стена е около 12-15см.,разтоянието между дграмата и предстенната е доста голямо заради ватата/.Вьпросното захващане с рапидки вече сьм го направил,та там е спора,защото знам че и някои мои голеги работят така.
Благодаря ви предварително.
Здровей.Не е вьзможно да се захване само за UDто на предстенната защото е голямо разстоянието между профела на дограмата и ГК на предстенната.И пак вьпроса ми е кьм "специалистите",защото така практикуват "майсторите",тоест монтажниците.Допуска ли се захващането на UD профила с рапидки кьм профиила на дограмата.
hkoko - специалист
Не е ли по-добре да захванеш само началния профил с копчета.Хем ще носи картона и самата конструкция нама да се влияе от топлинното разширение на дограмата.
Ето една снимка която намирих вьв форума захващането на UDто кьм дограмата.допустимо ли е това,защото така практикувам и аз от доста време,но чак сега взехме да го обсяждаме дали е допустемо,при това условие-голамо разстояние между профила на дограмата и ГК на предстенната обшивка.

Прикачен файл

22_306.jpg
22_306.jpg (87.84 KиБ) Видяна 8612 пъти
veselin genchev - специалист
Моето момче ,що не вземеш да си "свалиш"снимката на компа и да я огледаш по-добре.Чак след това да задаваш въпроси.

Кирилица винаги има! Примерно тук.
Но за добър тон и обноски няма как да ти дадем линк! :cool:
Master_Kenobi
Matchless - специалист
По принцип не критикувам чужда работа,но за мен това обръщане на снимката е само разхищение на материали и време.Колкото до уд с рапитки към дограмата....не обръщам така и не мисля ,че е правилно,но когато няма накъде и аз съм го правил.Правилния начин си е с лепило и акрил по фугата към дограмата.Плюс това ако беше алуминиева дограмата с обикновнни рапитки щеше да ми е весело да гледам как се обръща:)
Takezo Sensey - модератор
Мастер , Веско е пич вЕрвай ми ...

По темата :

Правилния начин е УД-то да бъде захванато здраво там където трябва да бъде захванато ...следите ли ми мисълта. :!:
В зависимост от конструктивните особенности на "пакета" както е в случая .Трябва да бъде там и толкова.

Няма правилно и неправилно захванато :!:

В случая е правилно :idea: , всеки знае дограмата е обиколена с 2-3 см. пяна , а сега захвани УД-то в пяната :wink: ...
Долните директни окачвачи са 100 % излишни , да не кажа и половината от долните ЦД-та.

Ако няма нужда от "изправяне" на трегера , пиластрите се обръщат от вътрешната страна с ивици картон на лепене :idea:

ps.: Всеки добър картонджия , има набор от разни винтове винаги в себеси - които да използва при дадена ситуация ...както е в случая самонарезни. : :wink:

ps2.: ps.: Малко снимки с червеното маркирах "пътя" на УД-то ПО ДОГРАМАТА -АЛУМИНИЙ :wink:

Прикачен файл

img_0890_607.jpg
img_0890_607.jpg (45.25 KиБ) Видяна 8004 пъти

Прикачен файл

img_0911_107.jpg
img_0911_107.jpg (47.83 KиБ) Видяна 8004 пъти

Прикачен файл

img_0928_685.jpg
img_0928_685.jpg (51.7 KиБ) Видяна 8004 пъти
veselin genchev - специалист
Които ми покаже къде ги "вижда" тези копчета където съм "захванал"UD-то за PVC дограмата ще му дам да си избере един от моие инструменти с който работя,няма проблем.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=150
Имам още една Makita на 5-6 дни е, още не е използвана и нея включвам.Под трегера не може да се залепи картон ,защото там в последствие е сложена вата.
:-D
Matchless - специалист
Както написах и аз обръщам с УД когато няма друг начин.Самонарезните рапитки не са от най евтините и ако не ми се плаща за тях няма да ги сложа...Освен това ако не се лъжа на снимките виждам окачена фасада а не просто прозорче в баня,и аз бих обърнал по същия начин в случея...
leonardo_vd - модератор
Колега по-нагоре бе казал че се Обръща според случая.

Тема "Спор при обрьщане на дограма с ГК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: