В правилата на форума пише, че ако се пише на диалект то той да бъде "варненският"

нед мар 10, 2024 1:56 pmТрифон П.Трифонов написа: Знам бе, за рязане на дърво иде реч, ма Боби пак са набоби и вкара нов термин- "задръжки".Колко да е нов ... Чул съм го преди едни 50-ина години, когато нашите са започнали да ме водят с тях в гората. Не съм следвал "дърводобив" и не знам как се води в съвременните учебници. Чувал съм го и от хора работили в Коми.
нед мар 10, 2024 2:38 pmB0bi написа:То е ясно за какво иде реч и стана ясно отде го вкарваш. Баткото е голям (190) и има яка ръка, не видя ли че прихващаше солетите и ги пускаше долу, не му трябват дръжки
Коми
нед мар 10, 2024 3:07 pmn_a написа: ... Баткото е голям (190) и има яка ръка, ...прихващаше солетите и ги пускаше долу, не му трябват дръжкиКака, момчето леко се е объркало, че у нас арбористите се броят на една ръка с пълен набор пръсти, но това, че нямат канали в тубата, не му пречи да бъде на профи ниво.
На мен като ми рязаха черешата, насред всичките градини, плочници, перголи, коли, навеси и тн, всяко парче го връзваше човека и си падаше до ствола на избраното място...
нед мар 10, 2024 7:48 pmТрифон П.Трифонов написа:Познавам поне 5-ма, профи...
Кака, момчето леко се е объркало, че у нас арбористите се броят на една ръка с пълен набор пръсти, но това, че нямат канали в тубата, не му пречи да бъде на профи ниво.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: