Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
borkata3000 - специалист
Здравейте след многомесечното отсъствие.
Искам да си направя маса с двойно предназначение - да ми пасва на хола и на дивана като размери, НО да е по-висока от холна маса, че на нея работя на компютъра, на нея ям, на нея пишаа, височината от 50 см. ме кара да се сгъвам на 2 ката. Висок съм и като ям на ниска маса събирам по-малко, после като стана и установявам, че имало още място. :lol: Обаче по-голямото ми мъчение е за компютъра. Но се притеснявам, че ако е по-височка, няма да пасва на идеята за холна маса.
Искам някаква по-интересна основа на масата, не обикновени метални крака. Тавана на масата искам да го направя от масивен паркет. Не съм измислил още как ще се справя с "перваза" на масата, така че да скрия профила на парчето паркет, но сигурно ще ми дойде нещо на ум.
Моля за идеи.
Благодаря!

сегашната маса, дивана и цялата обстановка, към която трябва да пригодя проекта за маса
Изображение
invizitor - специалист
височина 70см е стандарт за офис бюра
asinka - специалист
Една идея и от мен, и си мисля, че много ще отива на твоят интериор.
Естествено, можеш да си поиграеш с височина и ширина на масата.

Прикачен файл

masa!!!!.jpg
masa!!!!.jpg (37.98 KиБ) Видяна 16946 пъти
Fortune - специалист
borkata3000 написа:
Здравейте след многомесечното отсъствие.
Искам да си направя маса с двойно предназначение - да ми пасва на хола и на дивана като размери, НО да е по-висока от холна маса, че на нея работя на компютъра, на нея ям, на нея пишаа, височината от 50 см. ме кара да се сгъвам на 2 ката. Висок съм и като ям на ниска маса събирам по-малко, после като стана и установявам, че имало още място. :lol: Обаче по-голямото ми мъчение е за компютъра. Но се притеснявам, че ако е по-височка, няма да пасва на идеята за холна маса.
Искам някаква по-интересна основа на масата, не обикновени метални крака. Тавана на масата искам да го направя от масивен паркет. Не съм измислил още как ще се справя с "перваза" на масата, така че да скрия профила на парчето паркет, но сигурно ще ми дойде нещо на ум.
Моля за идеи.
Благодаря!

сегашната маса, дивана и цялата обстановка, към която трябва да пригодя проекта за маса
Аз също имам една идея относно такава многофункционална маса за стаята на синковеца. Все още не ми се е избистрила в детайли, но основното е две масички, едната по-висока, а другата по ниска, поставено под ъгъл, като по ниската влиза под по-високата. При необходимост да има възможност да се поставят една върху друга за да се получи удобна височина за хранене например. Или пък постоянно да са една над друга, а при парти да се разделят пак на две.

Тук може мебелистите да ударят едно рамо.
rulom - модератор
При мен се яви същия проблем и го реших с купуването на готов продукт:
asinka написа:
Масичката е купена :razz:
Изображение
...и плоскостите за секцията поръчани :)
В четвъртък ще си ги вземем и започваме сглобяването!
Тревора, благодаря за проекта, както и помощта, която ми даваше всячески!
Само искам да спомена също, че получих оферта от мебелен магазин да ми изпълнят секцията за сума от 780 лева.
За момента разходът е 280 лева.
Да видим колко ще е реалната сума на краят :)
Моята не е точно същата, тъй като всяка фирма си има отделен начин на производство, ама важното е че върши работа.Най-хубавото е че в дигнато положение масата е с височина на кухненска, така че може да се седне и да се храни човек удобно.
brum - майстор
Аз пък си купих маса за кухня и и скъсих краката с 20см. Така масата стана по-висока от холна, по ниска от кухненска и резултата е - удобна маса за хранене от дивана (пробвано вече от 10тина човка), която може и да се разтяга при желание.

А и цената на масата беше приятна - 200 и малко пари за маса правена в България. Масата е от масив.
Fortune - специалист
brum написа:
Аз пък си купих маса за кухня и и скъсих краката с 20см. Така масата стана по-висока от холна, по ниска от кухненска и резултата е - удобна маса за хранене от дивана (пробвано вече от 10тина човка), която може и да се разтяга при желание.

А и цената на масата беше приятна - 200 и малко пари за маса правена в България. Масата е от масив.
Като му гледам останалото обзавеждане не е много за кухненска маса :).
Ще се изцвъка не като на място :)
SuB^ZerO - специалист
моята идея е далеч далеч по проста и .....безплатна.Кой ти каза че масата е ниска.Може би дивана е висок.Просто махни крачетата на дивана и няма да се изгърбваш когато ядеш а и има и друго преимущество -няма да вадиш постоянно играчките на децата изпод дивана :lol:
Spokoiniq - майстор
И докато дъвчеш си подпираш брадата с колене :lol: Има си стандарти за височини за седене, не измисляй топлата вода!

Тема "Тук събирам идеи за маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: