пет мар 15, 2024 11:56 pmnelina_london написа: Препрочитайки старта на темата по задание с доход на тричленно семейство в границите 1000-2000лв . дали под наем или със собствено жилище , семейството ще си кара на каквото има инсталирано - ТЕЦ ,локално парно или ще премине на ток - климатик .В този бюджет няма средства за генерална промяна на инсталацията,изолации ,ФВ или каквото и да е .Права сте. Голяма част от населението няма как да реагира с инвестиране в икономични решения и остава вариант за намаляване на температурата в стаите до допустимият минимум. И сега познавам много такива хора. За съжаление народното средство - дърва и въглища отпада като вариант и остава само тока, колкото и да го увеличават. Издръжлив народ сме. Дано природата се смили.
Ако жилището е топло ,колко да се отрази цена на KWh от 0,30 лв. примерно ? При студени жилища ,отоплението си е цифра и без това .
п.с.
Интересно ми е защо цяла България дотира софийската топлофикация имаща задължение над милиард и половина и си мълчи? И аз искам да ме дотират.