Да се завърнем на темата ли? Що ли...?
Да сме по-практични, а? Става ли?
Не мога да си представя, че е чак толкова сложно да намалиш мощността на един бойлер. Проблемът е, че аз нямам познанията.
Коя от изложените от вас идеи е добра? И практична.
пет мар 15, 2024 3:38 pmarxd129 написа: Не мога да си представя, че е чак толкова сложно да намалиш мощността на един бойлер. Проблемът е, че аз нямам познанията.Ако трябваше аз да поема риска, щях да пробвам с фазов регулатор. Спомена се, че фазовите регулатори създават смущения, но подозирам, че все пак няма да се стигне до спиране на някой важен домашен уред. Фазовият регулатор е евтин и се ползва лесно. Слагаме захранването на входната клема, връзваме бойлера на изходната и с потенциометъра регулираме мощността. Такива регулатори, наречени още димери, се продават с милиони и се ползват масово по къщи, апартаменти, хотели и от време на време в промишлеността. Останалите методи, които се споменаха, също ще работят. Най-доброто е споменато още в първия пост - изграждане на правилната инсталация. Всичко друго е компромис...
Коя от изложените от вас идеи е добра? И практична.
пет мар 15, 2024 7:36 pmbatkoce написа: Ако трябваше аз да поема риска, щях да пробвам с фазов регулатор. Спомена се, че фазовите регулатори създават смущения, но подозирам, че все пак няма да се стигне до спиране на някой важен домашен уред.Така е, но първото питане беше за нещо набързо и ВРЕМЕННО.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: