Информация от извовора: по новите норми налягането трябва да бъде 6 бара, а по старите е било 8 бара. При сериозни отклонения трябва да се монтират хидрофорни уредби или регулатори на налягане.

svetliopi44 написа:София-Опълченска 4-4,5 bar. на 6ет.Опълченска ...хе хе , значи и аз съм там
LazarGanev написа:Павеларий, като си започнал с разясненията, да те питам - ако манометърът показва половин атмосфера - това налягане ли е или вакуум?1 атмосфера + 0.5
pavelari написа:Би ли подкрепил с нещо конкретно това твърдение ?!
Манометрите са два вида едните прибавят тази атмосфера - другите не.
pavelari написа: ...1 атмосфера + 0.5Сметката горе е очевидно грешна, пък и всички манометри мерят налягането над атмосферното. (Лазар те тури на пързалката и ти се върза.)
или
0.5 демек вакуум в зависимост от манометъра
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 1%83%D0%BC...
В техниката вакуум е всяка област, в която налягането е по-ниско от атмосферното налягане.Така че, признай си объркването, че хиените
mangas82 написа:предстои ми връщане в България след някои друг месец и сам си взел вграден смесител за баня обаче в характеристиките му пишеше че работи до максимум 4 bar а сам останал с впечатление че напрежението на водата в България някъде стига и над 4 бараВ България налягането се движи от 0 (дори и по-малко) до над 10 бара. Това на един и същи адрес в един ден...особено ако живееш в по долните етажи на някоя жилищна сграда .вярно ли е това?
Master_Kenobi написа: Павеларка, признай, брат, че тоя пък се обърка и сгреши. Разбирам ти мисълта, ама просто не си прав в случая. На всеки се случва...Ето това е вица!
Сметката горе е очевидно грешна, пък и всички манометри мерят налягането над атмосферното. (Лазар те тури на пързалката и ти се върза.)
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: