Два месеца са, но колко устискване се очаква да стиска?
След първо косене не постъпват ли активи, че се споменава пенсия, за която пък не е много ясно какво-що?
Малко по разбираеми постове, Цвето!

Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината

Цветомир Димитров 

- специалист			

3568 мнения в "Моторна коса тример каква ?"

Трифон П.Трифонов 

- майстор			

Цветомир Димитров 

- специалист			

Правилна забележка,Трифоне,благодаря! Да поясня-вече съм извън бизнеса и тази въпросната ще ми е нужна за вкъщи и още на един двама човека,с които имам договорка за цялата година,а под пенсия имам предвид закупуването на по-малка и отговаряща на нуждите ми машинка,най-вероятно олео мак,та затова питам за греста,няма да има кой знае колко работа...другия вариант е да взема bc400t да си начеша крастата  Ако на някой му трябва корда,да пише.
Ако на някой му трябва корда,да пише.

Трифон П.Трифонов 

- майстор			

Онзи ден открих сезона с въшката.
Загубил съм и малкото тренинг в движението. В стремежа си да хвана по голям "табан", по го докарвам на валс.
Малката оса много икономична. Дори в несръчни ръце работи доволно в млада и крехка тревица.

Загубил съм и малкото тренинг в движението. В стремежа си да хвана по голям "табан", по го докарвам на валс.
Малката оса много икономична. Дори в несръчни ръце работи доволно в млада и крехка тревица.

kokowoz 

- помощник			

Здравейте, в събота след дългата пауза, реших да "събудя" Парксайда и да видя как ще се държи. Бензиновите маркучета са си все така еластични и меки на допир, смазах отпред главата и тествах дали ще запали .... без никакви проблеми си запали. Един резервоар ударих, докато окося покрай улицата и къщата, но ми направи впечатление, че на моменти загубва мощност и трябва доста да дам газ, за да се оправи. По принцип, в началото на сезона, какво трябва да се погледне и ревизира? Въздушния филтър е дунапрен, дали трябва да се пере или направо да се подменя, свеща не съм гледал. По време на косенето, Парксайдската глава сдаде багажа, захвана парче сезал (не го видях в тревата) и се разглоби направо и едното алуминиево легло за кордата хвръкна на някъде. Бихте ли препоръчали каква глава да си взема, за да имам втора за резерв, мисля на Oleo-Mac Load&Go, за да се сменя кордата по-лесно, но дали 110мм или 130мм да взема? Щилската глава, която още в началото си взеx AutoCut 25-2 е 110мм, ако не се лъжа.

Soviet_Soldier 

- специалист			

пон апр 08, 2024 2:54 pmkokowoz написа: Здравейте, в събота след дългата пауза, реших да "събудя" Парксайда и да видя как ще се държи. Бензиновите маркучета са си все така еластични и меки на допир, смазах отпред главата и тествах дали ще запали .... без никакви проблеми си запали. Един резервоар ударих, докато окося покрай улицата и къщата, но ми направи впечатление, че на моменти загубва мощност и трябва доста да дам газ, за да се оправи. По принцип, в началото на сезона, какво трябва да се погледне и ревизира? Въздушния филтър е дунапрен, дали трябва да се пере или направо да се подменя, свеща не съм гледал. По време на косенето, Парксайдската глава сдаде багажа, захвана парче сезал (не го видях в тревата) и се разглоби направо и едното алуминиево легло за кордата хвръкна на някъде. Бихте ли препоръчали каква глава да си взема, за да имам втора за резерв, мисля на Oleo-Mac Load&Go, за да се сменя кордата по-лесно, но дали 110мм или 130мм да взема? Щилската глава, която още в началото си взеx AutoCut 25-2 е 110мм, ако не се лъжа.Ако има нужда, не пречи да се изпере дунапренения въздушен филтър. Вижте хубаво маркучетата за бензин, дали като наклоните косата диагонално в работна позиция филтърчето пада в най-долната част на резервоара. Ако стои на високо, като намалее бензина почва да не засмуква добри гориво. Ако с придвижването на филтъра няма проблеми, извадете маркучетата с някакъв предмет, който да не нарани пластмасата на резервоара, огледайте хубаво за пукнатини най-вече мястото в което влизат в гуменото уплътнение на резервоара. Огледайте хубаво и самият горивен филтър, дали не е задръстен с мръсотия или почнал да се разпада.
Не пречи да имате резервна свещ под ръка, гледайте само да е от читав производител, примерно NGK BPMR7A или Champion RCJ7Y.
Относно кордовите глави, Oleo-Mac са чудесни за парите си. По-големите глави обичайно са за повече и/или по-дебела корда, но са и по-тежки, дават по-голямо съпротивление при работа. AutoCut 25-2 е за най-слабите и разпространени щилски коси като 27 кубиковия FS-55.
Parkside съм останал с впечатление, че най-често са 43 кубика, те се справят и с по-тежки глави, така че и по-масивна глава да вземете, няма да имате проблем.

емовлаха 

- специалист			

Трифон П.Трифонов 

- майстор			

Няколко такива съм гледал. Много са яки- клипчета и машините.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература