Монтаж, топло и звукоизолации.
Takezo Sensey - модератор
Matchless написа:
Както написах и аз обръщам с УД когато няма друг начин.Самонарезните рапитки не са от най евтините и ако не ми се плаща за тях няма да ги сложа...Освен това ако не се лъжа на снимките виждам окачена фасада а не просто прозорче в баня,и аз бих обърнал по същия начин в случея...
Точно там (червеничкото) , е тОнката граница на професионализма.Ние ги даваме "бонус" :wink:

Колегата казва така : "Ако правим нещо да го правим като хората , иначе въобще да не го захващаме" . :)
Matchless - специалист
Добре,извинявам се.Разбрах грешката ми....това,че няма да сложа не означава ,че правя компромис с качеството а означава ,че не правя компромис с цената.Забелязал съм ,че често отстъпиш ли веднъж на всяка крачка търсят вариант собствениците да минат метър.Мога с две три самонарезни да разпробия дупки в уд-то и дограмата ,да ги изкарам и да завия обикновенни.Това го написах като допълнение и виждам ,че не съм се изразил правилно..мисълта ми беше ,че ако имам избор ще обърна с лепене,ако не ми остава друг вариант ще обърна с конструкция.Това е точно заради качеството:има едни неща наречени вибрации и трептене които се предават от дограмата към конструкцията и увеличават шанса след време някъде да пукне шпакловката.И за да не ядосам някой (пак) ще поясня ,че това е лично мое мнение и не го налагам на никой.
Мачлес, никой не се нерви .Споко :wink:

Нека приказката си остава все сладка, както е в цялата тема и целия форум .:idea:

Аз познавам повечето от списващите тук и като така мога да кажа: Никой от тях не се изживява като корифей и всичкознайко. Напротив, тия дето са с най-дълъг опит, все така си питат, слушат ако някой друг има да каже нещо, експериментират и ако се окаже удачно, го възприемат и почват да го прилагат. Въпреки че повечето следват утвърдените технологии всяко правило си има изключения.
Форума (дали този или друг, няма значение) не е място където се делим на парии и на плебеи , на супер майстори и супер аматьори където едните диктуват модата, а другите трябва само да слушкат и да изпълняват. Тук няма по-по-най въпреки че У някой потребители има такава тенденция :!: .
На всичкознаещите и всичкоможещите пращам линка от подписа си :wink: .

Велики теоритици има много :idea:

Тук е място, където се срещат различните мнения. Колкото са повече, толкова по-добре. Затова призовавам многото народ дето само четат - престрашете се и вземете та напишете и вашето мнение. Никой няма да ви се присмее или да ви обиди за това, че не знаете.

Аз съм още доста бос, но си го признавам без бой, питам си и съответно ми се отговаря.Не мЪ е срам да кажа незнам и да призная грешката си :)

И въпреки че Модератор hidro в темата за "СПАМ и ОФФТОПИК" препоръча да няма мнения от рода на : "...и аз така мисля..."

Аз казвам ОБРАТНОТО : "Да нека да има такива мнения " . В подкрепа на питащия или твърдението на предищния пост . Така ще има повече мнения и всеки ще пресее кое меродавано и кое е СПАМ или ОФФТОПИК.

хубав ден на всички :wink:
Чаро - Акълия
Аз, като енин любител картонджия(за вкъщи), обръщам дограма така:
Matchless - специалист
Лично за мен е перфектно обърнато,като по книга.:) Отлична работа cacho! Само един въпрос имам: На снимка S5031573.jpg завинтваш копче или винт от сорта в нещо като лайсна на дограмата....За какво се прави това и каква е тази лайсна ,ти ли си я сложил допълнително и каква роля изпълнява?Любопитно ми е,имам мое предположение,но ми се иска някой да ми разясни точно вместо да гадая...ако не те затруднява ще съм ти благодарен да ме светнеш.
Matchless написа:
какво се прави това и каква е тази лайсна ,ти ли си я сложил допълнително и каква роля изпълнява?Любопитно ми е,имам мое предположение,но ми се иска някой да ми разясни точно вместо да гадая...ако не те затруднява ще съм ти благодарен да ме светнеш.

Докато се появи питания :

Обкрайчващ "L" профил за окачен таван :wink:

Вместо УД , перфекно "подпира" картона и го "държи" в нивелация :idea:

Нали вече споменахме че всяко правило си има изключения . :)
Matchless - специалист
Благодаря takezo!! :) Чак сега като ми каза се вгледах и я разпознах...Наистина срахотно номерче:))! И аз съм слагал L профил ,но на обратно,не съм се сещал така да го сложа и ,че се закрива горната част от самия картон...:)По показания начин може още по тънко да мине и съответно по-малко да захапе от дограмата...А невидях картона да е хванат с рапитки към профила..Само за майка ли го ползвате и лепите или после го хващате с рапитки?Т.е. ползвате ли го за захване или само за ориентир за лепенето?Благодаря за вниманието
Чаро - Акълия
На туй му се вика начален профил за ГК или ПВЦ капачка. В различните магазини е с различно име. За ГК 12,5мм е и не е L, a е тва...

Тоя профил е специално за тая работа. Картона влиза в него и не се захваща с винтове. Към дограмата с копчета.
Matchless - специалист
Ахааа:) На снимката не се вижда добре и се подлъгах.Точно така,окантващия профил е точно за тази работа и за дистанционни фуги,аз го ползвам и за завършек на челото при скрито осветление.Значи наистина е направено като в дебелите книги!!Отлична работа!И все пак така и не разбрах.... в крайна сметка лепи ли го или само с окантващия профил го захвана.:)
Последна промяна от Matchless на пет яну 30, 2009 6:12 pm, променено общо 1 път.

Тема "Спор при обрьщане на дограма с ГК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: