• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
saint056a - специалист
Здравейте, искам да попитам едно въпросче ;)

Ситуацията е следната: Нова кооперация, хола е с югозападно изложение около 25кв. и външна изолация. Евентуалния проблем е, че 2 метра от тавана на хола се води тераса на комшията отгоре, която е открита. Та ме притеснява, че ще дърпа топлината. Решил съм да сложа XPS на целия таван. Трябва ли да се притеснявам за конденз/мухъл или нещо подобно при тази ситуация? И колко дебелина е достатъчна? Не искам окачен таван с вата.
housedoktor - майстор
Не мисля ,че с XPS ще е по красиво или по ефективно.Бих ти препоръчал това,което не искаш да използваш.А и мисля ,че няма да съм само аз на това мнение
saint056a - специалист
Здравей, идеята не е да е по красиво. Не искам да пада нивото. А и нямам желание да слагам гипскартон на тавана. Притеснява ме дали би избило конденз по тавана.
laviatan - напреднал
И аз съм пред такава дилема-нов апартамент-отгоре обаче няма открита площ-но искам окачен декоративен таван-та ме интересува проблем ли е на ново строителство да се направи такъв таван/ВЛАГА ИЛИ НАПУКВАНИЯ/-че за стените ме плашат за някакви слягания и евентуални пукнатини/т.е.-да не слагам примерно скъпа мазилка в началото/-но как стои въпроса с тавана?
Извинявам се на колегата че ползвам темата му!
solo5 - майстор
аз пък бих ти препоръчал 2см фибран да го залепиш и дюбелираш
после слагаш мрежа и шпакловаш
аз съм сложил 6мм силитрон на таваните на цялата гарсониера,
много го плюят в този форум, но мисля че ще ми върши работа :roll:
georosi - специалист
XPS-2см.(дюбели,мрежа,шпакловка) и една молитва за всеки случай да не пропусне на комшията терасата(ще се мисли тогава,дано нестава)
solo5 - майстор
ако се разбере с комшията да му налепи 2см фибран на пода на терасата също е много добра идея, без да изключва тази операция
georosi - специалист
Идеята е много добра,ако терасата на комшията не е направена.И дано е от добрите комшии,да не реши само ,че 3 см ще му объркат живота.
saint056a - специалист
Още при строежа слагаха фибран но аз искам и от моята страна(тавана) да сложа. Последно взимам 2 см фибран мрежа и дюбели. Благодаря на всички за отговорите. :)
pipbel - майстор
Последно взимам 2 см фибран мрежа и дюбели. Благодаря на всички за отговорите.
2см си е "миж да те лажем", особено пък за таван.
По добре дай още 4-5 лв/м2 отгоре и сложи 5 см, поне ще усетиш разликата.
И това имай предвид е минимума :!:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за таван на хол?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: