Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sasooooooooo - "специалист"
Извинявам се за въпроса, но майките не трябва ли да са 4бр/на кръст/? Изхождам от презумцията, че плочките са с 4 ъгъла.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 8:51 pm, променено общо 1 път.
maxuel82 - специалист
:? :? :? ами като е показано на снимката така ли трябва да се направят"майките" нещо не мога да схвана :? то няма как да няма разминаване при сифона :? една ще е по-висока и обратното??? и как ще се пълни между тях? или греша?
ppeettiioo - специалист
За мен начина на svetliopi44 е най-правилен.Правиш едната майка по всички стени ,а другата около сифона с толкова по ниска от него ,колкото ще ти е плочката с лепилото.Естественно от едната до другата майка трябва да има наклон около 1-1,5%.И въртиш мастара около сифона.Майките по стената в повечето случаи ги правя хоризонтални.
m_a_r_g_o - напреднал
n_a написа:
Това е начинът за подвеждане на наклон.
Виждала ли си нивелир??? Той не е разграфен на проценти.
Смяташ си според дължината и желания процент колко ти е разликата в двата края (примерно). Подлагаш неща (тухли, щайги, парче картон) с цел изравняване на ниво.
Сиреч! Като сложиш нивелира върху Нулата плюс разликата ( в твоя слуай върху сифона + картона), кажи, ако ти идва къс, ще те уредим с дълъг и изравняваш. Което значи мехурчето му да е в средата. Тогава отбелязваш другия край. Прибираш нивелира, махаш подложката от Нулата (махаш парчето картон).
Вече от сифона, до белязаното имаш желания и така трудно намерен наклон.
Ако някой ме еразбрал, си искам медаля.
Благодаря ти много за изчерпателния отговор. Вече всичко ми стана ясно. :prost: :prost: :prost: :klatsch:
$64EN - специалист
a eто и аз как го правя ( ако не е късно вече..)
първо правя хоризонтални майки по стените на банята и после една около сифона , но по-ниска от тези до стените

(ето тъка ли искате да кавам снимки ?)
ИзображениеИзображениеИзображение

ИзображениеИзображениеИзображение

допада ли ви ?

п.п.само да вметна че има и нивели в проценти , точно за определяне на точен наклон
Привет на всички. Снимката по горе е моя. Долавям иронията ви но някак неразбирам кое точно е грешно. Около сифона има 20 см замаска която е хоризонтална, към стените са пуснати майки определящи наклона, всички завършват на едно ниво при стената. И sasoooo, да плочките са четериъгълни :?

Прикачен файл

Изображение004.jpg
Изображение004.jpg (62.99 KиБ) Видяна 6670 пъти
lakosste - специалист
замазката за баня при която сифона е в средата се състои от 4 равнини и плочките се нареждат според това как е направена замазката. за човек който си няма понятие от замазка е бих казал невъзможна задача.имам предвид за такава замазка про която после плочките да се наредят на гребен без проблем.
Така че за малки бани най удачното е права замазка и наклон при реденето за да няма главоболия.
ronik - специалист
Моя сифон се пада близо до един от ъглите. Пуснах две майки по дългите страни на банята, като най-ниските им точки бяха до перпендикулярната линия, която минава през сифона. Също така майката до сифона я направих малко по-ниска от другата. Не че разбирам, но сега замазката като си има наклон реденето ми е много лесно. Само като си представя, че ако бях направил равна замазка и трябваше да стигам до 3 см разтвор за да спазя наклона, какво клепане щеше да бъде... :roll:

Прикачен файл

terakot.jpg
terakot.jpg (38.04 KиБ) Видяна 6574 пъти

Прикачен файл

majki.jpg
червените стрелки показват наклоните
majki.jpg (45.7 KиБ) Видяна 6574 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не, не си прав. Пичовете на няколко пъти казаха инак да бъде. :roll: :wink: . Добре си подходил и добре си се справил :)

Тема "нивелация на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: