Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Master_Kenobi - V.I.P.
Да, и за зъбна рейка мислих, но... 8 м. дълга! :shock: Има такива съоръжения за работа по фасада, но са скъпи.
Iliev Labs - специалист
Такива реики се ползват за плъзгащите портали, и са на модули. Има и редукторчета за тях.
Я по добре си пусни тема асансйор, да го измислиме, пък тогава купувай!
:rolleyes:
Master_Kenobi - V.I.P.
То кво да пускам нова?! :? Направо да преименувам и преместя тази. Както се разви... Вчера и аз си го помислих.

А иначе, търсенето ми на зъбна рейка удари на камък. Предлагат ми цял мачтов подемник, който е огромен и по-скън от хидравликата.
emil_v r - майстор
Имай в предвид , че колона с дзъбна рейка издава страхотен грохот .
Трябва ти и въже с противотежест , да не дзабравиш .
Два телфера според мен от по 250лв , единият за сигурност ... .и край .
:evil:
Master_Kenobi - V.I.P.
emil_v r написа:
Два телфера според мен от по 250лв , единият за сигурност ... .и край .
:evil:
А дали ще бачкат синхронно? Мислих го, ама се съмнявам...
emil_v r - майстор
Синхронно ще работят , но мамка му , на кого му пука за това ?
Нали единият ще е само за сигурност , неговото въже ше е леко охлабено , или през лост , или пружина , мн. вариянти .

Пак те подсещам , турни :-D противотежест , и така телферът ше дига само полезният товар
Master_Kenobi - V.I.P.
Даа! Противотежест ще има, разбира се! Намислено е. Забравих да ти кажа мерси дето подсети за шума при зъбната рейка. :) Не се бях сетил за това и май тоя вариант ще отпадне...
Избягвах идеята за два двигателя заради синхронизацията, ама май ще трябва да се погледне по-сериозно на нея. Прав си! :)
emil_v r - майстор
Уби ми всякакво желание с това "мерси" :evil: Без мен.
Ако предложиш нещо за пиение + мезе , мога да ти кажа как решават сега тоя проблем в наай-новите асансьори .
Абс . безшумно , без хидравлика , моторът е долу .
Master_Kenobi - V.I.P.
Че то мерсито е в "цветя"! :-D И цветята - в хладилника! :ug:
Иначе, да не говориш за вакуумните асансьори?! Ама не, май. Там двигателят е горе.
Е, щом си рекъл: :drinkers: :partyman:
Предавам се! Не знам. :-D
emil_v r - майстор
Дано да не прекалявам с шегите .

Моторът е доста малък 1-2 квт , обаче с честотно управление на оборотите ( не съм спец , и не мога да се изразя точно ) редуктор и един барабан както при кулокрановете примерно .
Въжето (три за сигурност) прави затворен контур и хваща кабината , противотежестта и описва почти оборот около този задв. барабан .
Има ролки горе и долу - това позволява двиг. да е долу отстрани .
Особено се настройваше големината на противотежестта , не знам как .

Не е за напр. сам , и затова ти предложих с двата телфера , работил съм с такава с/ма силно казано .
телферът горе и вдига една клетка , даже беше без водещи релси, противотежест , без осигуряване , с едно въже .
Качихме десетки и десетки тона пясък , цемент кам. стъпала , чат пат и хора за адреналин .
Подчертавам , че не съм асанс. техник или спец. в това.

Тема "Подемник, асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: