Ел. инструментите. Консумативи.
PIP - майстор
вт май 28, 2024 8:47 amcholev написа:

На мене ми е друга професията, но предполагам от 8 часа максимум са 3 активни.
продължавай с парксайта, идеален е за теб
Chefo77 - майстор
Ако някой работи за мен и от 8 часа е активен 3, няма вече да работи за мен...
Чолев, няколко дни монтирах по около 150 л.м. перваз, сложи по 4 винта на л.м.... Не е невъзможно. И не е невъзможно да съм сменил само веднъж батерията, но това е друга тема.
Парксайдът за парите е перфе.
tarlyo - специалист
вт май 28, 2024 8:47 amcholev написа:
вт май 28, 2024 4:38 amLutchezar написа:
Какво 2000 винта на ден с хоби машина?
:-D
Какво: 2000 винта за 8 часа или по 14 сек на винт нон стоп :-D :-D
Баси железните сте. :shock:
На мене ми е друга професията, но предполагам от 8 часа максимум са 3 активни.
Или ако сложиме 30 сек на винт (работиме на рекорд :-D ) са 360броя.
Навиват се даже и повече, в АЛ профили за дограма. С въздушен пистолет бях. . Иначе имам парксайд вкъщи и вюрт 10.8V на работа. Ми няма база за сравнение по енергоемкост и издържливост на батериите.
cholev - майстор
вт май 28, 2024 6:17 pmtarlyo написа:
Ми няма база за сравнение по енергоемкост и издържливост на батериите.
Ама как така. :shock: :shock:
Да речем двете батерии са нови и са 12в 2 ач. 12х2=24ватчас или двете на теория ще издържат на уред с 24вата мощност непрекъснато работейки 1 час и двете равно.
Разбира се различния производител дава разни екстри- кел баланцинг, моментен ток и др.
Производителите на клетки май са в Китай всичките и се броят на пръсти
Вероятно има някаква разлика в качествата на двигателите, лагерите, прецизността на детайлите, батериите с реалните им Ah...
Сборът от отговорите на тези неизвестни би показал разликата.
winger - специалист
Здравейте колеги
Помогнете с една дилема. Колебая се между
Milwaukee m12 - https://technotools.bg/milwaukee-m12-fp ... 45-nm.html (с удар, без удар, няма значение)
със зарядно и 1 малка и 1 голяма high output батерия и зарядно идва 550 пари
или
https://inex-bg.com/p/akumulatoren-vint ... 933492824/
(Уви Кумай го няма м18-ката)
или
https://inex-bg.com/p/akumulatoren-vint ... -zaryadno/ като тука за същите пари има вариант с 2х1.7 ah powerstack батерии (не знам какво им е по-хубавото на power stack-овете)

Най-вече търся компактност и лекота и това, че след време ще взема и ръчен циркуляр, който да искам да работи на същите батерии.
M18-ката на Милуокито е най-къс - 145мм(но пък 4ah батерии са тухлички), М12-ката е 152мм, Девалта е 165мм, та генерално може би м12 е най-компактен.
Като лекота м12-ката е най-лека, после м18-ката и накрая Девалта.

Общо взето се колебая между двете Милуокитата, Девалта е опция, само ако има много по-хубав циркуляр, с който да съчетая в последствие.
Най-вече мебели от масив ще се сглабят, накоя барачка, навес и подобни. Почти винаги разпробивам предварително за винтовете, така че и да е от дебелото винт :D, като първо е разпробито и м12-ката ще се справя. Въпроса е после дали циркуляр м12 ще мога да намеря, който да ми вървши работа. Главно до 3см плоскости/дъски/шперплати. Тук там някоя 5х10 греда, но рядко, за тях си имам настолен. :partyman:
PIP - майстор
Не мога да коментирам милоукито, че не съм ги ползвал. Но за дърводелство не ти трябва ударарен винтоверт. И без това не върши никаква работа. Също така бих избрал 18в пред 12в. За бараки и гаражи ти трябва импакт драйвер, никакъв винтоверт не може да се сравнява с ипакта с винтове над 80мм. Така че на твое място бих търсил малък 18в винтоверт без удар, зарядно и две батерии, една 2-3 и втора 4-5апера, ако имаш избор. На по-късен етап добавяш каквото ти трябва.
Kumay - майстор
съб дек 14, 2024 6:10 pmwinger написа:
Здравейте колеги
Помогнете с една дилема. Колебая се между
Привет!
12 волтовата бормашина Милуоки е по-висок клас от 18 волтова и е по-практична за мебели.
Погледни и този модел https://technotools.bg/search.php?search=fddx
Ако се спреш на 12 волтова машина ми се обади и ще измислим цена/0899 33 21 48/. Циркуляра на 12 волта реже до 44 мм и се държи много добре, та може да го добавиш по-нататък спокойно.
Виж и това зверче https://technotools.bg/milwaukee-m12-fc ... hlaif.html
Делян - специалист
Аз за лични цели ползвам това
Малка осичка, мачкал съм директно винтове 6*160, не се замисля даже. Имам служебен бош, пак 12 волта, 2 ач, никаква база за сравнение.
winger - специалист
съб дек 14, 2024 6:52 pmPIP написа:
Не мога да коментирам милоукито, че не съм ги ползвал. Но за дърводелство не ти трябва ударарен винтоверт. И без това не върши никаква работа. Също така бих избрал 18в пред 12в. За бараки и гаражи ти трябва импакт драйвер, никакъв винтоверт не може да се сравнява с ипакта с винтове над 80мм. Така че на твое място бих търсил малък 18в винтоверт без удар, зарядно и две батерии, една 2-3 и втора 4-5апера, ако имаш избор. На по-късен етап добавяш каквото ти трябва.
Знам, че не ми трябва удар, просто в момента варианта с удар е по-евтин от този без, а разлика няма в корпус, сила и т.н. и няма особено значение, че ще има удар, няма да ми пречи.
Импакт съм имал и го разкарах, завива по-бавно и дрънка да си ибе, особено в затворено помещение. А и ми трябва съеденителя със степените от 1 до еди-колко-си, който имат обикновените винтоверти, за да не се пренавиват когато трябва винтовете. Буквално цяла къща на дървена коснтрукция направих с обикновен винтоверт. По-комфортно ми е от импакт, де да знам. Имах импакт на милуоки 12 волтов, не си паснахме и го запратих.

Kumay написа:
Привет!
12 волтовата бормашина Милуоки е по-висок клас от 18 волтова и е по-практична за мебели.
Погледни и този модел https://technotools.bg/search.php?search=fddx
Много обемно това.
Аз се бях спрял на м12-ката, но случайно видях тази компактна м18-ка и ме хвърли в чуденки. Идеята, че после мога да добавя 1 циркуляр и 1 ъглошлайф на същите батерии ме блазни. На 12 волта циркуляра трябва да разгледам ревюта, да видя как се представя, че да не го мъча.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: