Нека намерим най-тънките цени.
oberst - специалист
вт май 28, 2024 9:45 pmChefo77 написа:
Е, циркуляр на 18 волта с 8 Ач батерия би трябвало да работи като 600 ватов кабелен, нали? Е не, не е така.
Че не е така е ясно, ама не е ясно как е - повече или по-малко "мощно" работи, т.е. отвъд разликата в КПД?

Споменавам големите шлайф машини като сравнение на големите циркуляри. Много повече мощност им трябва на абразивите, поради реакциите на силите им на рязане. Достатъчна за всичко машина не знам да има, обаче това вече стана досадно.
Chefo77 - майстор
Абсолютно стана досадно.
Затова - пробвай и тогава говори, че шлайф на батерия не става за работа. Иначе много звучи като циганчето и баничката, пък си сериозен човек и не ти отива.
yanko78 - специалист
Бор короните някой знае ли им размерите и колко броя са?
oberst - специалист
вт май 28, 2024 10:25 pmChefo77 написа:
Абсолютно стана досадно.
Затова - пробвай и тогава говори, че шлайф на батерия не става за работа. Иначе много звучи като циганчето и баничката, пък си сериозен човек и не ти отива.
Само не разбрах откъде ти е презумпцията, че не съм пробвал. Имам малкия 12 V и съм пробвал както 20 V зеления, така и безчетковия с една батерия, при това в реални условия на обект. Явно, различни профили режем и шлайфаме. Безчетковият с две батерии ми изглежда яко неудобен. Машините на батерии имат проблем с производителността. Имам листосъбирача с две батерии и няколко кабелни. Разликата в работата им се вижда от самолет. Тримера на батерии даже не искам да го споменавам, щото и кабелните не стават, сравнени с бензинов, кво остава за тая играчка.
ESPACE - майстор
Оня ден гледах "Изковани в огъня", правеха някакви ножове от жп релса. Двамата си отрязаха по парче с резак, а третия дето не знаел как се работи с него с ъглошлайф-акумулаторен :-D
cholev - майстор
На 4ач перформанце батерията в режим еко токовия лимит е 30А а в режим перформанце 50А
50х18=900 вата :shock:
На тримера 40в с две такива батерии производителноста е сравнима с електрически с корда 340мм на 2.4мм
Електрическите ъглошлайфи и бормашини (без стационарните) ги разкарах и ползвам само акумулаторните
Chefo77 - майстор
Сега ти разбрах драмата - опитът ти е само с лидлските машини, но заключенията - за всички...
kozl - майстор
ср май 29, 2024 9:13 amcholev написа:
На 4ач перформанце батерията в режим еко токовия лимит е 30А а в режим перформанце 50А
Какви са тези "перформанце" батерии и каква им е цената?
Аз понеже съм отварял от другите дето нямат надпис перформанс, то елементите имат директен изход към уреда и вероятно ограничение на тока става в уреда - може би :? .
Та явно нещо ми бега.
"перформанце батерията" + неперформанце уред, какво се получава :?
cholev - майстор
ср май 29, 2024 9:46 amkozl написа:
ср май 29, 2024 9:13 amcholev написа:
Какви са тези "перформанце" батерии и каква им е цената?
Аз понеже съм отварял от другите дето нямат надпис перформанс, то елементите имат директен изход към уреда и вероятно ограничение на тока става в уреда - може би :? .
Та явно нещо ми бега.
"перформанце батерията" + неперформанце уред, какво се получава :?
4ач 70лв (има и в Кауфланд)
ограничение и в уреда и батерията. Уреда има некаква мощност и ако е над 50А батерията не дава ако е под 50 дърпа колкото му требва
Като имам време може да направя тестове. На приложението се наблюдава какво става
nikolson - майстор
50A? Какво окабеляване има в това чудо? Как ли разрежда батерията?

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: