Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Киррил - специалист
Все съм се надявал, че по върховете в полицията има свестни и читави хора, но като чета какво са го стъкмили с личните документи, си мисля, че наистина НЕМА такава държава с подобни простотии. Да ходиш в София за да си вадиш документ за 8 часа , или да ги подаваш в Хасково... Видин.... примерно, и да ходиш за получаване в София на другият ден.
Тия неща не се решават от "полицията"- съответната служба.
Решават ги ония, къде ще ги избираме- етаж-два по нагоре.

И да, има свестни люде навсякъде, дори и в Полицията.
Попаднах веднъж такъв с Сектор КАТ- Варна.
Бе ми необходимо медицинско за спортна проява, а скоро подменях СУМПС.
Медицинското бе копирано, а оригиналът предоставен.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет май 31, 2024 6:30 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
пет май 31, 2024 5:18 pmchapara написа:
Изключително глупава тема, пусната по абсурден начин!!!
На такива теми могат да се радват само нашите управници, разделяй и владей.
Аз лично не правя разлика м/у хората по това къде са родени.
Имам стотици приятели по цялата страна и се уважаваме. Сега с тази тема варненци разбиват мита ми че са добри хора, и...?
Надявам се глупавите изказвания да са плод на някое и друго питие😏
Шопите виновни за НЕеблагополучието на останалите......баси......ще Ги :axe:
Киррил - специалист
Това означава, че независимо от коя точка на страната е подадено заявлението, личната карта ще може да се получи само в столицата. При обикновената услуга (30 дни за издаване) няма да има промени, но готовите документи ще трябва да се транспортират от София из цялата страна.
Това за мен означава, че само в София ще се издават/печатат лични документи. В цяла България ще може само да се поръчват. После От София ще ги изпращат по места в страната.
Това ми намирисва в недоверие към местните МВР-та. Явно по места сега се печатат и продават много нелегални документи под масата разбира се срещу парички и се иска това да престане. Явно са прекалили и чуждите служби са се оплакали.
Простотия Сър..... либерална.
silent - майстор
Който е спал и му трябва спешно ще ходи до София. Има алтернатива-правиш си сметката.
hidrazin - майстор
Въобще не опира до спане а на риба вмирисана от към главата.
Да не забравяме че има хора живеещи в чужбина които си идват за по няколко дена за да си подновят личната карта.
Или и те са спали? Или според теб трябва да пътуват два пъти до БГ - един път за подаване и още един за получаване?
:partyman:
iliya_i - майстор
Имам стотици приятели по цялата страна и се уважаваме. Сега с тази тема варненци разбиват мита ми че са добри хора, и...?
А защо нашите мили управници се опитват да ни дискриминират по местожителство?
Пак столичани с привилегии. Останалите да духат супата.

В колко държави населението се дели на столичани и други (провинциалисти както се казва по вашия край)?

Куриерските фирми изпълняват доставки до 99% от населението на България до 24 часа.
До осталалите 1% - до 72 часа.

Бързата услуга за документи, която ще бъде достъпна за 2/3 от българите е 7 дни.
chapara - майстор
Спали са. В консулството ни в съответната държава може да си ги получиш и подадеш без да е експресна услугата, на време, защото освен в Б-я, другаде на ти трябват. Пристигайки, можеш да ги подадеш сутринта и в 16ч. да си ги получиш, от опит проверено. Мрънкане винаги ще има, но е въпрос на организация!
Това е решено, явно се налага да е така.
Моята теза от преди няколко часа бе по друг въпрос. Ще се мразим или не? Можем ли да бъдем единни, добри българи, да обсъждаме по човешки? Аз дори, макар че промениха живота ми към лошо, никой роден извън Шопландия!!! Какво Ви става БЕ?
chapara - майстор
пет май 31, 2024 7:50 pmiliya_i написа:
А защо нашите мили управници се опитват да ни дискриминират по местожителство?
Пак столичани с привилегии. Останалите да духат супата.

В колко държави населението се дели на столичани и други (провинциалисти както се казва по вашия край)?

Куриерските фирми изпълняват доставки до 99% от населението на България до 24 часа.
До осталалите 1% - до 72 часа.

Бързата услуга за документи, която ще бъде достъпна за 2/3 от българите е 7 дни.
Ми заповядай тук щом ти е проблем, да те видим за колко време ще уцелееш?
iliya_i - майстор
пет май 31, 2024 7:59 pmchapara написа:
Какво Ви става БЕ?
Е какво да ни става? Пак ни дискриминират по местоживеене.
Вас с правилното местоживеене не Ви дискриминират.
Нямам нищо против хората в София, но съм твърдо против да са по-равни от нас.

Както и парното им да се дотира от бюджета, за сметка на други отопляващи се алтернативно.

Тема "Никъде няма таква територия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: