Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Киррил - специалист
Стига сте ревали в Шопландия че сте бедни. Скоро приятели си преместваха багажа там и хамалите им взеха по 130 лева на човек за час. За 4 часа по 130 лева/човек, изплащат парно за месеца. Да не споменавам фирмите работещи в строителният бранш, където съдират седем кожи от новодомците. Мога да дам разпечатка - на 90 квадрата апартамент за основен ремонт обявяват крайна цена 95000 лева и то без някакви луксове в бои или плочки.
Бедни бате....... Накараха на времето Нефтохим-а да премести регистрацията си в София, за да плаща там местните си данъци вместо в Бургас. Колко има такива като него с преместена регистрация.
Проблемът е, че бюджета на София се помпи изкуствено и стана многомилиарден.
Сега взеха да ни карат да мълчим. Крадели РАЗБИРАЕМО, но да сме единни и добри българи с тях!!!
Не искам да се конфронтирам със софиянци, но взеха напоследък много да се правят на Господ.

Gadnyara е много прав за съжаление.

Извинявам се, че не е по темата, но темата се изчерпа и за мен е приключила.
"Разделяй и владей"

Ето, разделят народа на такъв и онакъв и си го владеят.
Едните столичани си ги коткат, пък стане ли напечено, дърпат сили от провинцията.
Пък то, колко да е напечено, като "Всяко чудо за три дни"?!
И колко ще протестира Грую от Долно нанадолнище?! Нали трябва да наглежда стоката, имота, децата, жената...
gogo7777 - майстор
Грую да си гледа стоката. Жената да я пусне в София да протестира, да види ора, свет да види, шоп да види...... :lol:
То, от Грую, по шоп останА ли.?
Последно време саде джендаре произвеждат тия от свето.
chapara - майстор
Кой ми сра в гащите🤨 Само вие имате жени, деца и Фнуци за наглеждане, ние в София сме Жендъри🤑
Май верно гаражния алкохол.....
съб юни 01, 2024 2:22 pmchapara написа:
Кой ми сра в гащите🤨 Само вие имате жени, деца и Фнуци за наглеждане, ние в София сме Жендъри🤑
Май верно гаражния алкохол.....
Е па не съм очаквал големи ора да се засягат на териториален принцип.
https://photos.app.goo.gl/vFuLmumYVT7YLyjG8
Чапарини, от теб още по малко и по такъв начин, с намеци за разни зависимости.
След час-два се мятам зад волана. Възможност за доносници и певци.
Аксаково- Албена с В 1334 РМ
MamaMy - майстор
Много време мина от дните когато местния бизнес усети първите кризи. Това се дължеше имано на централизацията. Решиха някъде в столицата, тиквуни на високо ниво, че всички държавни учреждения ще се снабдяват на директно от София. Това беше удар върху местната търговия по-грозен дори от уредените държавни поръчки. Последваха всички банки и общински фирми. За местния бизнес останаха трохи като услугите, но все е нещо. Не е като съвсем без нищо. Почти във всяко семейство имаше безработни съкратени от фалиралите бизнеси. Последва решение и за услугите. Започнаха да карат работници от другия край на България, но работещи за определени фирми собственост на определени политически субекти. Местните фирми бяха изтикани по периферията да наблюдават как се краде безочливо и нагло до безобразие. Започнаха да асфалтират равни прави и перфектни участъци от улиците, а дупките точно до тях не ги закачаха. Редяха плочки по тротоарите на място на старите които си бяха съвсем добри дори имаше такива сменяни преди по-малко от година, а съседни кални и затревени тротоари си останаха непроходими. Върха на наглостта беше когато извадиха мрамора от целия площад и пешеходната зона на града и го замениха с грозни бетонни плочки. На въпросите къде е мрамора последва само вдигане на рамене:" - Сигурно е изхвърлен. Няма го никъде". Явно Хасковската фирма извършила "ремонта" е много ларж. При ваденето на огромните плочи италиански мрамор, те биваха редени върху чисто нови палета и увивани със стреч фолио. Кой друг си опакова боклука така? Другия подход за завземане на пазара беше вноса на най-разнообразни стоки с безкрайно ниско качество от Китай. Пазара беше залят от земеделски и промишлени стоки на супер ниски цени и местните производители удариха кепенци. Останаха само партийните фирми-касички и фирмите на местните велможи. Те печелят всички търгове и държавни поръчки, а много пъти дори няма и такива. Прокуратурата спи зимен сън. Не само, че не се самосезира, ами и пощата не си чете даже. Явно клепачите и са затиснати с дебели пачки. Е, кажете как да обичаме столицата? Всичко тече нататък. И парите и хората ни. Нямам нищо против софиянци. Против съм всички политици управляващи ни в последните 30 години. Искам ги на ешафода!
Киррил - специалист
съб юни 01, 2024 3:32 pmMamaMy написа:
Много време мина от дните когато местния бизнес усети първите кризи. Това се дължеше имано на централизацията. .............Искам ги на ешафода!
Прав си, но на кой му пука, дори в този форум едва ли на повече от няколко човека, останалите ще го преместят от единият крачол в другият.

Кога ще престанем да бъдем и територия? :?
Както вървят нещата с ЕС, до десетина години с управниците които имаме, ще си загубим и името като държава.
Важното е да има хляб и зрелища. :partyman: :partyman: :partyman:

п.с.
Някой беше казал : " Ако изборите решаваха нещо, щяха да ги забранят."
silent - майстор
Баси дискусията. И аз имам спряно парно и пак плащам а че се краде краде се, ма не съм съгласен да има хора в мизерия за които държавата нехае а в същото време плаща част от парното на най-богатите българи. Дали според вас някой ме е питал за съгласие. А София е един лайнян град в голяма степен превърнат в това и благодарение на прииждащите софиянци в повече. Ако мразте софиянци значи мразите и доскошните си колеги приятели роднини комшии нови софиянци заради които София се пука по шевовете и гадно място за живеени с гадни зли хора.
Защо провинцията закъса. Заради алчност простотия и невежество на местната власт, бивши велможи окрали всичко наследено от соца и почти всичко което може сега. Търсете вината в тях. Те какво направиха за да живеете по-добре. Пример с.Челопеч, с. Чавдар.
Едните имат производство, другите просто не крадат.
Стига сте яли форумния ВИК че ще ви тури черния печат и една плочка няма да има кой да ви кже как да лепнете. :-D
Майтапа настрана ама толкова ли ви е изял живота че за едно различно мнение да намразте и зачеркнете човек :-D
Andri01 - майстор
Тя самата тъпа тема води до тези тъпи препирни. А от там към политиката и...!

Тема "Никъде няма таква територия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: