Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
съб юни 01, 2024 7:14 pmSoviet_Soldier написа:
...Ако е с по-сериозни храсталаци и Ви трябва коса с нож:
https://hometools.bg/elektricheski-trim ... bc07-54283
Я пак на хубава цена както миналата година.
Благодаря за предложенията, но електрическа не е опция.
Избора беше между бензинова и акумулаторна, и предпочетох за момента да е бензинова заради мощност/цена.
За мястото наистина е малко, поне според мен, основно са пътеки и покрай ограда около 100м х 1м, та за това не искам електрическа - много кабели.
Идеята на въпроса беше ако някой има наблюдение върху конкретни те модели като надеждност и удобство при работа, най вече за Раидара, той по-скоро е кастрачка която и коси .
Ако не бяха допълните приставки, нямаше да има избор изобщо.
Имам мотофреза на Гардения, и мисля че е горе долу добра като качество.
Косил съм и с Хускварна, и с Китайче, разлика освен в шума и разхода не намерих, е и килограмите. И двете влязоха в боса, Хускварна та се разхлабиха болтовете на карбуратора и разбиха резбите в главата, китайчето блокира двигател.
Та някой ако даде мнение за конкретните модели , или предложи по добро за тези пари (около 200-250лв), ще съм благодарен.
А и опцията да си го кося на ръка, както до сега остава, ама нещо ме примързява та така :finga:
cameraman - напреднал
А сега да споделя първите си впечатления от Акумулаторна коса RAIDER RDP-SBBC20- Надмина очакванията ми. Направо ги мели треволаците... успя да посече с кордовата глава бодил със стебло(свежо) дебел, колкото палеца ми. Не съм и свикнал. Малко терсене ми идва захватът... Но е значително по-лека от DAEWOO-то и не се бъркат масла... Пробвах една батерия 2Ah... Доволно продължително си поработи.... Почти моментално наема... Ако не косях един декар, а по-малко... можеше да зарежа двутактовия тример...Но.... иначе DAEWOO-то е змей. С един комплект корди на алуминиевата шпула се изкосява половин декар висока трева.
silent - майстор
Аз имам Хюндай тример най малкия модел. Кося 5ара. Ми ок е вече трети сезон. Нищо освен безин и масло. Има и диск освен кордата.Мисля че с Деуто и някои от другите китайци се различават само по лепенките и вносителите. Тогава го купх за 200и малко пари от вносителя им МТД ако не бъркам.
chapara - майстор
Е та и аз влезнах в БОКСА вчер с бензиновата косачка. Добре че имам втора резервна, та след малко чудене си свърших работа с резервната.
Но какво се случи. Запалих след като я заредих, никога не оставям гориво в уредите! Покосих около 15мин и спрях да заредя корда че било малко останало. После дръпнах и една цигара, не обичам да си тормозя машините. Реших да я паля, но уви. Дръпнах въжето и повдигнах чак косаката, няма помръдване на вала. Свалих машинката с въжето, всичко на ред. И я заебах.
Предположения? Да я давам ли за ремонт илии.....да седи за части? Става дума за откровенни китайци. Кося около 200кв.м.
silent - майстор
Провери какво точно блокира вала. Може да е чуждо тяло. Може да нещо по периферията на мотора. Магнет например.
chapara - майстор
Самия, дългия вал със шпулата се върти без проблем, по понятни причини, инерционния съединител. Не се завърта вала на двигателчето. Въжето сякаш е заковано.
Делян - специалист
Пробвай със свалена свещ дали ще завърти...
нед юни 02, 2024 9:21 pmДелян написа:
Пробвай със свалена свещ дали ще завърти...
Каква е идеята?
kr1100 - майстор
нед юни 02, 2024 10:14 amlza99995 написа:
Благодаря за предложенията, но електрическа не е опция.
Избора беше между бензинова и акумулаторна, и предпочетох за момента да е бензинова заради мощност/цена.
Тука си в грешка. 07 цата е достатъчно мощна.
Тази година почти 3 дка опрасках с ел. косата , докато доставят гарнитура за Хукс а, изрежа по новата резервни .... , регулирам карбуратора .

Цитат:нед юни 02, 2024 10:14 amlza99995 написа:
.... Хускварна та се разхлабиха болтовете на карбуратора и разбиха резбите в главата, китайчето блокира двигател.
Това сам ли го видя или така ти казаха ????
При моя Хукс има пластмасов преходник м/у карбуратора и цилиндъра. Болтовете за карбуратора са потопени в този преходник , а карбуратора се стяга с гайки към тези болтове.
Последна промяна от kr1100 на нед юни 02, 2024 10:07 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: