ср юни 05, 2024 9:16 pmcholev написа:В 2 магазина във Вн нямаше, свършили.ср юни 05, 2024 8:39 pmSvetoslavoff1 написа: Да поизтръскам праха от темата. И аз реших да помисля да ъпгрейдна до акумулаторна уж за улеснение. ..Ей бегай у лидъло ако са останали. Х20 4 кила 16 кила разтвор 6 бара безчетков мотор и куп дюзи. От 2 седмици я имам и не мож и се нарадвам.
Е и батерия ще ти трябва и зарядно. Но пък са съвместими с още 30 уреда
ср юни 05, 2024 9:29 pmhidrazin написа:Благодаря за включването, но аз не оспорвам предимствата на акумулаторната относно струя, разпръскване, свободни ръце и съкращаване на времето за пръскане, нито недостатъка на механичната - постоянното помпене.ср юни 05, 2024 8:39 pmSvetoslavoff1 написа: ...Все грешни размишления... А на оная "перишинка" маането да помпаш ка'т откачен къде го слагаш в сметките?
Обаче днес поразгледах на място в магазините и около 5кг за празна, не бих си го причинил. Аз на механичната си макс 10л наливам, а тя все пак е перушинка в сравнение с акумулаторните.
Та за горепосочените пръскачки с 12в/8Ач дават, че откарват между 4 и 6ч с пълна батерия. ...
И па не мое да направиш такава струя и разпръскване.
С тая на батерии съкращавам времето за пръскане (и носене на пръскачката) поне с 1/3
Да не говоря че взех и голям удължител дето с една ръка е много трудно да се държи.
А акумулаторната и двете ми ръце са свободни и с удължителя стигам там, дето с механичната никога не съм стигал.
![]()
P.S. Подготвил съм си литиев модул акумулатор със зарядно) да сменя оловната батерия кога си замине.
Ама пустата му оловна батерия още държи и не се предава.
Единствено питах дали с по-малка батерия би се постигнала около час работа, което ми е достатъчно. За да може що-годе да постигна бруто тегло като механичната. 5кг празна - ни в коем случае.
Лек и спорен ден и на теб!
ПП Естествено, че акумулаторчето ще държи, още повече в твои ръце. И аз имам едно 5Ач, вече 7-ма година кара.