• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 38
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
ср юни 05, 2024 9:16 pmcholev написа:
ср юни 05, 2024 8:39 pmSvetoslavoff1 написа:
Да поизтръскам праха от темата. И аз реших да помисля да ъпгрейдна до акумулаторна уж за улеснение. ..
Ей бегай у лидъло ако са останали. Х20 4 кила 16 кила разтвор 6 бара безчетков мотор и куп дюзи. От 2 седмици я имам и не мож и се нарадвам.
Е и батерия ще ти трябва и зарядно. Но пък са съвместими с още 30 уреда
В 2 магазина във Вн нямаше, свършили.
Svetoslavoff1 - майстор
ср юни 05, 2024 9:29 pmhidrazin написа:
...
Обаче днес поразгледах на място в магазините и около 5кг за празна, не бих си го причинил. Аз на механичната си макс 10л наливам, а тя все пак е перушинка в сравнение с акумулаторните.
Та за горепосочените пръскачки с 12в/8Ач дават, че откарват между 4 и 6ч с пълна батерия. ...
Все грешни размишления... А на оная "перишинка" маането да помпаш ка'т откачен къде го слагаш в сметките?
И па не мое да направиш такава струя и разпръскване.
С тая на батерии съкращавам времето за пръскане (и носене на пръскачката) поне с 1/3
Да не говоря че взех и голям удължител дето с една ръка е много трудно да се държи.
А акумулаторната и двете ми ръце са свободни и с удължителя стигам там, дето с механичната никога не съм стигал.
:partyman:
P.S. Подготвил съм си литиев модул акумулатор със зарядно) да сменя оловната батерия кога си замине.
Ама пустата му оловна батерия още държи и не се предава.
Благодаря за включването, но аз не оспорвам предимствата на акумулаторната относно струя, разпръскване, свободни ръце и съкращаване на времето за пръскане, нито недостатъка на механичната - постоянното помпене.
Единствено питах дали с по-малка батерия би се постигнала около час работа, което ми е достатъчно. За да може що-годе да постигна бруто тегло като механичната. 5кг празна - ни в коем случае.
Лек и спорен ден и на теб!
ПП Естествено, че акумулаторчето ще държи, още повече в твои ръце. И аз имам едно 5Ач, вече 7-ма година кара.
Andri01 - майстор
Колко пъти пълните машината до 16л? Моята е DIY ,7Л с 4Ач.
... 2Ач дали ще държи около час, което ако имам и втора заредена малка батерия, ще ми е напълно достатъчно...
чет юни 06, 2024 8:48 amSvetoslavoff1 написа:
...Единствено питах дали с по-малка батерия би се постигнала около час работа, което ми е достатъчно......
Ще се получи, дори да не е час, а да речем 30 минути.
Втората батерия ще докара нещата до час.
Неприятният момент е, че оловните акумулатори не бива да се изтощават под определено ниво, били те и от специалните тягови.
Дано пръскачката има защита от дълбок разряд, инак "голяма" батерия, с контрол на разряда от оператора.
Изводът за мен е, че екстрите струват пари и изискват внимание.
чет юни 06, 2024 8:56 amAndri01 написа:
Колко пъти пълните машината до 16л? Моята е DIY ,7Л с 4Ач.
....Аз на механичната си макс 10л наливам...
Бат кемал, напомняй ми да си купя гинко, че все забравям! Въпросът е веднъж да се закача.
hidrazin - майстор
За да може що-годе да постигна бруто тегло като механичната. 5кг празна - ни в коем случае.
Колко мислиш че ще спестиш с по-малкия акумулатор? :)
Акумулатор 8Ah тежи около 2 килограма - ЦЪК
Акумулатор 2,3Ah тежи около 1 килограм - ЦЪК
И друго
12в/8Ач дават, че откарват между 4 и 6ч с пълна батерия. Ако екстраполираме, 2Ач дали ще държи около час
Не, не може да екстраполираш така. Капацитета на тези акумулатори не е константа.
Зависи от разрядния ток - с колкото по-голям ток го разреждаш, толкова повече му пада капацитета.
В тоя ред на мисли ако екстраполираме, то акумулатор 12V 2,3Ah ще те кара между 20 и 30 минути, докато е нов.
Демек заради около 1 килограм по-малко тегло, рязко ти спада времето за работа.
Ти да не би да мислиш че съм много работлив и ми се мъкне тежка пръскачка?
Затова казах че съм си подготвил литиев акумулатор. Заедно с BMS платката и кутията в която съм го събрал тежи вероятно около 0,25-0,3 килограма.
Тук вече имам прилично сваляне на тегло - около 1,7 килограма ноооо... и време за работа.
Времето за работа ще е около 1 час което ми е напълно достатъчно но и ще имам сравнително бърз заряд.
Реално няма как да се свали драстично теглото - имаш и помпа около 0,5-0,6 килограма от която не можеш да свалиш нищо.
Да не забравяме че в ръчната пръскачка имаш желязна дръжка за помпане, бутало, оня големия цилиндър с клапаните ... които при чисто електрическа ГИ НЯМА.
Естествено, че акумулаторчето ще държи, още повече в твои ръце. И аз имам едно 5Ач, вече 7-ма година кара.
:? Ти да не мислиш че нещо се грижа за него? Чакам с нетърпение да си замине че иначе няма да го сменя с литиевия.
Докато работи не се бара. :-D
Виждал съм го само един път - когато купих пръскачката.
Нещо хлопаше отдолу.
Оказа се че не са завили пластмасовата планка която държи акумулатора и той си се разкарва...
P.S. Не се самонавивай за отказване ами взимай една. Ще се родиш.
При запазване на общото тегло ще наливаш около 1,5 литра по-малко вода/разтвор.
Имам още две - една гръбна ръчна (лека) и една малка от онези кръглите под налягане с бутало отгоре.
Не ги поглеждам. Гръбната ръчна рядко я използвам и съм оставил само за хербициди за да не мия... :lol:
Кръглата ръчна стои вече няколко години с останал разтвор на Бохемит - от как правих покрива и пръсках дървениите.
miroki - майстор
ср юни 05, 2024 9:29 pmhidrazin написа:
...
Обаче днес поразгледах на място в магазините и около 5кг за празна, не бих си го причинил. Аз на механичната си макс 10л наливам, а тя все пак е перушинка в сравнение с акумулаторните.
Та за горепосочените пръскачки с 12в/8Ач дават, че откарват между 4 и 6ч с пълна батерия. ...
Все грешни размишления... А на оная "перишинка" маането да помпаш ка'т откачен къде го слагаш в сметките?
И па не мое да направиш такава струя и разпръскване.
С тая на батерии съкращавам времето за пръскане (и носене на пръскачката) поне с 1/3
Да не говоря че взех и голям удължител дето с една ръка е много трудно да се държи.
А акумулаторната и двете ми ръце са свободни и с удължителя стигам там, дето с механичната никога не съм стигал.
P.S. Подготвил съм си литиев модул акумулатор със зарядно) да сменя оловната батерия кога си замине.
Ама пустата му оловна батерия още държи и не се предава.
Благодаря за включването, но аз не оспорвам предимствата на акумулаторната относно струя, разпръскване, свободни ръце и съкращаване на времето за пръскане, нито недостатъка на механичната - постоянното помпене.
Единствено питах дали с по-малка батерия би се постигнала около час работа, което ми е достатъчно. За да може що-годе да постигна бруто тегло като механичната. 5кг празна - ни в коем случае.
Лек и спорен ден и на теб!
ПП Естествено, че акумулаторчето ще държи, още повече в твои ръце. И аз имам едно 5Ач, вече 7-ма година кара.
Акумулаторната издържа 5-6 машини с едно зареждане. Може и повече. Аз после като я плакна, още 2-3 литра чиста вода изкарвам.
Аз я пълня до горе 16л. и нямам ядове. За сега мисля веднъж годишно я зареждам. Рядко е и не помня. Тази пролет след зимен покой пръсках без да зареждам фиданките и овощната напръсках, но в двора после почна да забавя и да не иска да пръска добре, заредих за 10 минути и си изпръска всичко. После си я заредих докрай. За таз година е мартенското зареждане само. Като свърши ще пиша пак.
Понякога се разхлабва едната каишка и се измъква, все забравям да ги стягам предварително. Те старите, да не би да бяха хептен перца.
hidrazin - майстор
чет юни 06, 2024 11:30 ammiroki написа:
Те старите, да не би да бяха хептен перца.
:shock: Ооооо... раменете ми още помнят каишите на медната пръскачка. Що ми напомни?
Бат Петьо Даскала на 82г качи Балкана с 15 кила раница. В нито един момент не прие помощ.
Дядо Васко също е на 82. Отменям го само при кастрене на височина, а градината му е аптека.
На кръговото, под светофара на ЕлПром- Варна, има склад за строителни материали.
Собственик ли е, управител ли, не знам, но мята торбите с цимент без да му мигне окото. Кара 73та.
Не спирайте да се движите!

пп. Дядо Васко не дава да му викат бати, та затуй е разликата.
miroki - майстор
Те за това торбите цимент бяха 50 кила и ги вдигах и аз. Сега се мръщим на промоция вместо 25 кила 27,5 кг. Че ще тежи повече :)
След 10 години ще са масово по 15 кила сигурно.
MamaMy - майстор
Понеже все сме ербапи и най-яките на света затова сега ходя сгънат на Г. Не съм ли с бастуна и кръста ме предава на 50-тия метър. Като по-млад влачех като вол. Торби с цимент, железа, туби с нафта, перални и всякакви други радости. Това сега се плаща и то тъпкано. Да ама някоя мижитурка, чиновник в банка, който цял живот по-тежко от тефтер не е вдигал, как ще усети тръпката и радостта от дископатията? Но то си е и до натура. Ние дългите страдаме в пъти по-често от гръбначни проблеми. Тия по-дребните си имат други проблеми и комплекси. На полето. обаче всички са равни. Помага само мотика. :lol:
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 38

Тема "Гръбна пръскачка на батерия или скъпа механична" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: