Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
brum - майстор
Тоз Зайфендвасер как точно се пише, че нищо не излиза в нета?
Ал_ - специалист
Лигавя се за името, извинявай. Seife ‘nd Wasser - сапун и вода
brum - майстор
Търсим натурален от няколко дни насам :) . юЧе чета и пепел от цигари му слагали, ама няма да пропушим заради тая работа.
Ал_ - специалист
Не е и нужно - аз ги пуша по 60-70 дневно, но пепел няма да ти събирам - не мисля да ти свърши работа. Прост сапун за пране или за ръце си вземи от магазина - все ще направи филм върху растението
brum - майстор
На сапуна каква му е идеята? Убива ги еднократно или оставя филм който им пречи да ги нападат?
Ал_ - специалист
Според мен - успешно ги трепе.Чувал съм от агрономи, че прави защитен филм, който пречи на гадините да си похапват. Розите тук редовно така ги пръскаме.
Разгледай и това за всеки случай - аз го ползвам за обезпаразитяване на пилетата.
Andri01 - майстор
Розите жена ми ги пръска с разтвор на веро - за чинии. Гадинките ги разкарва.
kr1100 - майстор
чет юни 06, 2024 8:55 pmbrum написа:
С какви го борите листните въшки? Пръскам с АФИТЕК ЕК дето не бил инсектицид, а някакъв омрежаващ полимер. На следващият ден нищо не мърда, но след седмица все едно не съм пръскал.
Миналата година и аз се скъсах от пръскане с разните препарати Нуреле.Моспилан,Децис, Дека .... е след седмица пак.
Донесоха ми 1л -90 лв от Турция пръснах веднъж и край. Тази година пак се появиха въшките и една профилактикас този препарат мина 1,5 месеца и няма новопоявили се. А и срока на карантина отдавна мина.
А и подхранвам мравуняците със сладко 1;1 пудра захар и борна киселина / борната разстворена в топла вода / и бъркоча в мравуняка по 1 лъжичка. Особено лесна е локализирането преди дъжд - п-равят кръгло насипче около дупката
silent - майстор
Имам един голям мравуняк на ъгъла улицата. Сигурно 30-40 см висок и около 50-60. см в диаметър. В къщи имам мравки. Мината година много листни въшки. Тази учудващо няма . Как да го унищожа мравуняка с пдръчни средства. Не мога да го запаля че е на оградата на комшията.
MamaMy - майстор
Пудра против мравки Опигард. Напудрих където излизаха между прозорците и след половин час нямаше никой. Направиха си път покрай крепежа и дюбела на гръмоотвода. Поръсих и там и пак изчезнаха. Оказа се добро попадение.

ПП Реклама е, но във ваша полза. Не съм го купувал. Един съсед ми я даде. Дори не знам дали се продава.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: