Всичко за дърводелството
m_a_r_g_o - напреднал
Моля,направете ми разкрои на елементите на спалня 140/200,за да мога да ги дам на една фирма да ми нарежи плоскостите.Плоскоста е с размер244см/186см/18мм.Размерите трябва да са без кант.

Прикачен файл

picture5.JPG
picture5.JPG (83.77 KиБ) Видяна 12333 пъти
m_a_r_g_o - напреднал
m_a_r_g_o написа:
Моля,направете ми разкрои на елементите на спалня 140/200,за да мога да ги дам на една фирма да ми нарежи плоскостите.Плоскоста е с размер244см/186см/18мм.Размерите трябва да са без кант.
Може и на тази само , че светищият борд да бъде по-малък(1/2)

Прикачен файл

bi2785605.jpg
bi2785605.jpg (94.49 KиБ) Видяна 12327 пъти
Sigi - специалист
Ти сериозно ли? Това си е бая смятане. Можеш да опиташ да ги изчислиш, имайки предвид, че дебелината на ПДЧ е 18 мм.
m_a_r_g_o - напреднал
Sigi написа:
Ти сериозно ли? Това си е бая смятане. Можеш да опиташ да
ги изчислиш, имайки предвид, че дебелината на ПДЧ е 18 мм.
Ако можех нямаше да пиша и да искам помощ от специалист.Ако някой ми помогне ще му бъда много благодарна,ако не здраве да е .
maroka - специалист
Нямаш нужда от разкрой в даденият момент.

Определено се нуждаеш от проект на леглото.

Като гледам 2-те легла, които си посочил...едва ли някой ще седне да го изготви. Освен размер на матрака не си посочил нито габарит на цялата спалня, височина на матрака, тип матрак, ще има ли механизъм за повдигане, тип кант...няма смисъл да продължавам.

Всеки би ти дал съвет, ако имаше някаква насока, или поне полуизготвен чертеж...в този случай обаче се съмнявам някой да се нагърби.
Аз лично бих те посъветвал да се обърнеш към мебелна фирма :)
m_a_r_g_o - напреднал
шир:244-дълж:225-това са размерите на спалнята в завършен вид.кант-0.45см.Еднолицев матрак-ТЕД'Милано" ако може с повдигащ механизъм би било добре. Мебелна къша ми иска 1500лв за тази спалня немога да си позволя такава цена в момента ако може моля помогнете.Разкрой само на втората спалня.Ако трябват още размери ще ви ги напиша.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Леглата на които нещо им стърчи изпод матрака са безкрайно неудобни. За сядане/ лягане/ставане/сексене.
maroka - специалист
m_a_r_g_o написа:
шир:244-дълж:225-това са размерите на спалнята в завършен вид.кант-0.45см.Еднолицев матрак-ТЕД'Милано" ако може с повдигащ механизъм би било добре. Мебелна къша ми иска 1500лв за тази спалня немога да си позволя такава цена в момента ако може моля помогнете.Разкрой само на втората спалня.Ако трябват още размери ще ви ги напиша.
Ами специално втората спалня, даже евтино са ти я сметнали.
Ако искаш да минаваш по-тънко...няма да е зле да започнеш да се интересуваш как сам/а да си направиш проекта, програми за разкрой в Нета колкото щеш.
Успех!

PS. Смени си канта поне с 0.8 мм.
evane - напреднал
поздравления за избора, леглото е много красиво :)
не знам доколко си запозната с конструкцията на леглата, аз доскоро изобщо нямах представа за какво става дума, мнението ми е доста лаическо, но все пак мога да ти дам насоки :)
скоро ми доставиха легло с борд, което се състои от 8 части - две дървени скари, по средата на които се поставя по една летва с краче с пластмасова тапичка накрая - това е конструкцията, която ще поеме тежестта на матрака. от вътрешната страна на челните дъски има U образен улей, в който се закрепят летвите (при мен е част от челата, но леглото е дървено, не е ПДЧ, при теб допълнително ще трябва да измислиш как та ги направиш - предполагам, че има нещо готово, ако не, все че има как да се закрепят три летвички).
остава да си разкроите ПДЧ на няколко правоъгълника - прецени си какви размери, не ми се струва сложно. но пък осветлението...
на твое място бих преразгледала предложението на мебелните къщи, все пак като си пресметнеш материалите и времето, което ще загубите - може да се окаже по-изгодно да направиш поръчка :) успех
shadowman - майстор
Някои може да ти направи разкрой, но после следва друга трудна задача, а тя е сглобяването. Как ще се сглоби нещо като нещата не са наясно?

Тема "скица(разкрой на елементи) за спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: