Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Djack - специалист
Аз имам най добри резултати за всички гадини с циперметрин. Това е активната съставка на доста инсектициди и работи безотказно. Мравки, мухи, паяци, оси, бълхи, кърлежи, стършели.... всичко е под ножа! И не на последно място е, че е без пари буквално!
MamaMy - майстор
Пръскам треволяците по двора и слагам ципеметрин против бълхи и кърлежи. След него поне 1-2 седмици няма и мухи, но човека който ми го дава ме предупреди, че е карциногенен и предизвиква рак. Сега се въздържам от употреба, пък и цената му скочи доста напоследък.
chapara - майстор
Тва два различни препарата ли са😒
Djack - специалист
chapara написа:
Тва два различни препарата ли са😒
Най вероятно става въпрос за един и същ препарат!
съб юни 08, 2024 9:56 pmMamaMy написа:
Пръскам треволяците по двора и слагам ципеметрин против бълхи и кърлежи. След него поне 1-2 седмици няма и мухи, но човека който ми го дава ме предупреди, че е карциногенен и предизвиква рак. Сега се въздържам от употреба, пък и цената му скочи доста напоследък.
Не съм чувал и чел такива неща! Той се съдържа в много препарати, даже вържу животни го използват против паразити. Скоро не съм купувал, но преди едно шишенце циперметрин за 10 л. разтвор беше 2,50лв.
Последна промяна от Djack на нед юни 09, 2024 12:18 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
... човека който ми го дава ме предупреди, че е карциногенен и предизвиква рак...
Кажи му на тоя човек да духа супата.
Ципеметрина се деактивира чрез ензимна хидролиза в тялото на топлокръвните като резултата са няколко метаболита извеждащи се с урината.
То за т'ва още не е забранен както забраниха много препарати с уж канцерогенни последици
Да, класифициран е като като възможен човешки канцероген, ма някой трябва да го докаже.
За сега няма кой. И се използва от десетилетия.
:partyman:
P.S. То и него ако забранят ще трябва да си купя ... лупа.
С нея да гледам гадовете и да ги удрям В ЛЯВОТО ОКО с ТУПАЛКА, щото ако ги бия в дясното око, не мрат... :lol:
ivanovbg - майстор
Тогава всички говеда, овце, свине, кози,... трябва да са с рак. https://farmavet.bg/produkt/%D1%86%D0%B ... %BC%D0%BB/
nautilus33 - майстор
съб юни 08, 2024 7:19 pmDjack написа:
Аз имам най добри резултати за всички гадини с циперметрин. Това е активната съставка на доста инсектициди и работи безотказно. Мравки, мухи, паяци, оси, бълхи, кърлежи, стършели.... всичко е под ножа! И не на последно място е, че е без пари буквално!
С комарите как стой въпросът? С какво мога да пръскам из двора, за да ги премахна?
ky-kyy - майстор
ср юни 12, 2024 10:13 amnautilus33 написа:

С комарите как стой въпросът? С какво мога да пръскам из двора, за да ги премахна?
Айкън. Пръска се през две седмици. Треви, гирлюци, цимент, стълбове, колони.....Мори всичко летящо, бръмчащо и пъплещо :)
Киррил - специалист
съб юни 08, 2024 7:19 pmDjack написа:
Съдържанието на циперметрина въобще не е безобидно и силно не препоръчвам да се използва за третиране на растения, въпреки, че се продава и в агроаптеки.
Съдържание на активната субстанция и ексципиентите: Активни субстанции в 100 ml:
- Cypermethrin-10 g;
- Ексципиенти: Polysorbate 80 -20 g;
- Polyethylen glycolum PEG 400-70 g.
Когато се прилага с пръскачка, която прави "мъгла" и ние сме без предпазен шлем :
Вреден при поглъщане.
Може да предизвика сериозно увреждане на очите.
Възможно е да предизвика дразнене на дихателните пътища.
При повтаряща се или продължителна експозиция, може да причини увреждане на органите.
Силно токсичен за водни организми, с дълготраен ефект.
miroki - майстор
То и рициновото масло не е безобидно.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: